Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Μείωση των εφημεριών κατά 60%

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ν. Γκατζή και Αχ. Κανταρτζή προς τον υπουργό Υγείας

Το στίγμα των επιπτώσεων στη λειτουργία των επαρχιακών νοσοκομείων απ' τις περικοπές των εφημεριών, δίνει η Ερώτηση που κατέθεσαν προχτές στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, Κ. Γείτονα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής.

Η Ερώτηση αναφέρεται στο Νοσοκομείο Βόλου, στο οποίο οι περικοπές φτάνουν στο 60%. Το Νοσοκομείο Βόλου ανήκει στη Β Ζώνη, στην οποία συνολικά υπάγονται 48 περιφερειακά και νομαρχιακά νοσοκομεία. Οι γιατροί στα νοσοκομεία της Β Ζώνης είναι 4.740 και η δαπάνη που εγκρίθηκε για τις εφημερίες τους θα φτάσει τα 19,5 δισ. δραχμές και θα καλυφθεί απ' τις υπάρχουσες πιστώσεις κάθε Νοσοκομείου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Ερώτησή τους σημειώνουν: "Η μείωση των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, τόσο στη Μαγνησία όσο και στην υπόλοιπη χώρα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) και υποβαθμίζει παραπέρα τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος των Νοσοκομειακών Γιατρών της Μαγνησίας, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θέτει ο Ν. 1397/83 για τη διανυκτέρευση των γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου, ούτε έγινε και καμία βελτίωση των συνθηκών εργασίας και εφημερίας - όπως για παράδειγμα η σίτιση, τα δωμάτια ύπνου, οι βιβλιοθήκες κλπ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Νοσοκομείο του Βόλου υπάρχουν 19 κρεβάτια για 60 εφημερίες. Επίσης, υπάρχει σημαντική μείωση των μισθών των γιατρών. Ετσι, ενώ στο Νοσοκομείο του Βόλου δίνονταν 176 εκατ. δραχμές για αμοιβές εφημεριών των γιατρών του Νοσοκομείου και των ΚΥ, με τις περικοπές δίνονται μόλις 70 εκατ. δραχμές. Η μείωση, δηλαδή, ξεπερνά το 60%".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας, τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ