Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Με τη δύναμη του λαού

Να ξαναγυρίσει ο δήμος στο δρόμο της διεκδίκησης και των αγωνιστικών παραδόσεων, ήταν το μήνυμα μεγάλης συγκέντρωσης, όπου μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Κατημερτζής

Να ξαναγυρίσει ο δήμος στο γνωστό δρόμο της διεκδίκησης και των αγωνιστικών παραδόσεων. Να ξαναποκτήσουν οι Καισαριανιώτες μια Δημοτική Αρχή αντάξια της ιστορίας τους, της περηφάνιάς τους και των σύγχρονων αναγκών της πόλης τους. Αυτό ήταν το μήνυμα της προχτεσινής μεγάλης συγκέντρωσης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας - Συνεργαζόμενοι", με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Κατημερτζή.

Στο βήμα ο αεικίνητος επίτιμος δήμαρχος Παναγιώτης Μακρής,με το πάθος και τη ζωντάνια του έφηβου, καλεί σε συστράτευση για τη νίκη του συνδυασμού. Ανακαλεί μνήμες από το 1964, αλλά και τη μεταπολιτευτική, γεμάτη προσφορά πορεία της Δημοτικής Αρχής. Κατακτήσεις, μικρές και μεγάλες προς όφελος των πολλών και μη εχόντων. Και το δίδαγμα από αυτή την πλούσια διαδρομή, επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα, το συνόψισε σε λίγες λέξεις: "Ο,τι πετύχαμε, το πετύχαμε όχι με ελεημοσύνη και με κάμψεις της μέσης, αλλά με τους δικούς σας αγώνες. Γιατί εσείς είσαστε η δύναμη...".

Μια αλήθεια και έναν κόσμο, που τόσο περιφρόνησε η απερχόμενη δημοτική αρχή. Γι' αυτό το αποτέλεσμα - όπως τόνισε στην ομιλία του ο Γ. Κατημερτζής- "ήταν μια αναποτελεσματική και διαχειριστική αρχή, που όχι έργο δεν παρουσίασε, αλλά άφησε να ρημάξει και το έργο που προϋπήρχε".

Το συγκοινωνιακό εγκαταλείφθηκε, η φύλαξη των σχολείων και των κοινόχρηστων χώρων αφέθηκε στο έλεος του θεού. Κανένα σχολικό κτίριο δε χτίστηκε την τελευταία τετραετία παρά τις υποσχέσεις. Η καθαριότητα ο φωτισμός, ο καλλωπισμός και η συντήρηση της πόλης θεωρούνται πια περιττά. Αγνόησε το χαρακτήρα των αναψυκτηρίων, εμπορευματοποίησε το νεκροταφείο, δημιούργησε εμπορικές επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος ή το βόλεμα φίλων και "ημετέρων". Αύξησε τα ανταποδοτικά τέλη, ώστε από τα περισσεύματα να κλείσουν κάποιες τρύπες. Ενας δήμος - εμπορική επιχείρηση... Αυτό είναι σε αδρές γραμμές το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής.

Ο Γ. Κατημερτζής υπογράμμισε ότι στις εκλογές δε θα κριθεί μόνο το παρελθόν, αλλά διακυβεύεται η ζωή της πόλης για την επόμενη τετραετία. Διαβεβαίωσε τους Καισαριανιώτες, ότι η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία - Συνεργαζόμενοι", θα αντισταθεί στο ξεπούλημα κάθε δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών.

Τέλος, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της Κίνησης μέχρι τις 11 Οκτώβρη, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, φίλο τον φίλο, να μεταφέρουν το μήνυμα της αλλαγής που έχει ανάγκη η Καισαριανή. Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Νίκος Ψαραδάκης και η Αγγελική Δεληγιώργη υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και η Πόπη Λάττα εκ μέρους της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τραμπουκισμοί της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο (2006-11-25 00:00:00.0)
Η Καισαριανή έχει δήμαρχο! (2002-09-29 00:00:00.0)
Η Καισαριανή έχει δήμαρχο! (2002-09-28 00:00:00.0)
Οι Καισαριανιώτες στηρίζουν την «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία» (2002-09-24 00:00:00.0)
Ξανά στο δρόμο των ηρωικών παραδόσεων (1998-10-19 00:00:00.0)
Κόντρα στην αντιλαϊκή λαίλαπα (1998-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ