Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Ταύρος έχει δήμαρχο!

Σε μεγάλη συγκέντρωση - πρόκριμα ανανέωσης της θητείας του Παναγιώτη Βακαλόπουλου - μετατράπηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Αγωνιστικής Συνεργασίας "Η Αλλαγή""

"Ο Ταύρος έχει δήμαρχο. Τον Παναγιώτη Βακαλόπουλο".Αυτό διαμήνυσαν προχτές εκατοντάδες δημότες του Ταύρου, που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του πρώτου εκλογικού κέντρου της "Δημοκρατικής Συνεργασίας "Η Αλλαγή"", ξεκινώντας έτσι την επίσημη προεκλογική εκστρατεία για να είναι η έκτη συνεχόμενη τετραετία που ο Ταύρος θα έχει κομμουνιστή δήμαρχο.

Στα εγκαίνια, έγινε η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού, ακολούθησαν χαιρετισμοί υποψηφίων και η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Παναγιώτη Βακαλόπουλου. Παρών ήταν και ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Χρ. Λαζαρίδης.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Στάθης Κονιδάρης, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο λαός του Ταύρου υποστηρίζει τη "Δημοκρατική Συνεργασία "Η Αλλαγή"", γιατί έχει συνδέσει το όνομά της με τη δημιουργία του σύγχρονου Ταύρου. Επίσης, κατήγγειλε τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών, "οι οποίοι, μη έχοντας προτάσεις για την πόλη, αναλώνονται σε "επιχειρήματα" ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε τίποτα στο Δήμο Ταύρου. Κάλεσε, τέλος, τους δημότες του Ταύρου να είναι πάντα δίπλα στη δημοτική αρχή".

Η Χριστίνα Τσεντούρου, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ, τόνισε στο χαιρετισμό της: "Είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός μέσα από την κάλπη να στείλει το δικό του μήνυμα οργής, το δικό του μήνυμα αποφασιστικότητας. Τώρα που επιχειρείται οι δήμοι και οι νομαρχίες να γίνουν μηχανισμοί που θα μεταφέρουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων τις συνέπειες της κρίσης - συνέχισε η Χρ. Τσεντούρου - τώρα που επιχειρείται μια γενικευμένη επίθεση σε όλα ανεξαιρέτως τα δικαιώματα του λαού μας, τώρα είναι ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να πέσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της καταδίκης αυτής της πολιτικής".

Τελευταίος μίλησε ο Παναγιώτης Βακαλόπουλος,ο οποίος ευχαρίστησε τους δημότες για τη μαζική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση. Επισήμανε ότι "αυτές οι εκλογές έχουν μεγάλη σημασία, όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά για όλη την πατρίδα μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση". Θέλουμε μια δημοτική αρχή κοντά στο λαό - τόνισε ο δήμαρχος - και όχι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Μια δημοτική αρχή διεκδικητική, που να έχει ουσιαστικές και αποκλειστικές αρμοδιότητες σαν πραγματικός φορέας εξουσίας, με πλήρη οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία, μια Αυτοδιοίκηση που όλα τα όργανα των βαθμίδων της θα αναδεικνύονται με το σύστημα της απλής αναλογικής".

Ο δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά για το έργο της τελευταίας τετραετίας στη δήμο, ενώ κατήγγειλε τους άλλους συνδυασμούς ότι δεν έχουν κανένα πρόγραμμα για την πόλη και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ανάληψη της δημοτικής αρχής. Καταλήγοντας, κάλεσε όλους τους δημότες του Ταύρου "να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε και γι' αυτό σας καλούμε για μεγαλύτερη συμμετοχή και δραστηριοποίηση, όχι μόνο μέχρι τις 11ης Οκτώβρη, αλλά για πάντα".

Χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Τσαλαπίνας και Μαρία Κούστα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελευταίο «αντίο» στο σ. Παναγιώτη Βακαλόπουλο (2014-05-20 00:00:00.0)
«Να μπει φρένο στον εμπαιγμό του δικομματισμού» (2006-03-28 00:00:00.0)
Να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική (2002-10-12 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία για την αλλαγή στον Ταύρο (2002-04-26 00:00:00.0)
Ο δήμος θα παραμείνει στα χέρια του λαού (1998-10-17 00:00:00.0)
Μαζί για την 6η τετραετία (1998-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ