Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΕΝΤΗ"
Για να ξεφύγει η πόλη από την υποβάθμιση

"Ζητάμε την ψήφο σας για να δυναμώσει η φωνή του λαού ενόψει των νέων κυβερνητικών μέτρων. Για να μπει φραγμός στα αντιλαϊκά μέτρα, για Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα υπηρετεί τους εργαζόμενους, θα διεκδικεί πόρους για έργα υποδομής και ανάπτυξης".Τα παραπάνω τόνισε χτες το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος ΡέντηΒαγγέλης Κυριακού στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας".Στα εγκαίνια παραβρέθηκε η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη.

Ο Βαγγέλης Κυριακού αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός. "Οι εργασιακές σχέσεις - τόνισε - μπαίνουν σε τραγική δοκιμασία. Οι κοινωνικές παροχές μειώνονται τραγικά. Ο θεσμός της ΤΑ χάνει το διεκδικητικό της χαρακτήρα, χάνει το δημόσιο και κοινωνικό της προσανατολισμό. Οι δήμοι μεταβάλλονται σε Ανώνυμες Εταιρίες και το γραφείο του δημάρχου γίνεται μεσιτικό γραφείο που διαπραγματεύεται το ξεπούλημα των υπηρεσιών του δήμου σε χορηγούς και ιδιώτες".

Αναφερόμενος στους άλλους υποψήφιους ο Β. Κυριακού σημείωσε: "Και οι τρεις υποψήφιοι στο Ρέντη μιλούν την ίδια γλώσσα, μιλούν για έργα που έγιναν ή θα γίνουν, ρίχνουν και λίγο συναίσθημα, αγάπη, τάζουν νέες θέσεις εργασίας, όμως ο Ρέντης της φτώχειας παραμένει τραγικά υποβαθμισμένος. Για την τύχη του θεσμού της ΤΑ, που έχει σχεδιάσει η ΕΕ και τη θέλει εξάρτημά της, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης και καθοδήγησης, δε γίνεται λόγος από κανέναν".

Καταλήγοντας ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε: "Οι δημότες πρέπει πριν φτάσουν στην κάλπη να σκεφτούν ποιος αποκαλύπτει, αντιστέκεται και τι στάση κρατά στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα του εργάτη, του υπαλλήλου, του μικρομεσαίου, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις εργασιακές σχέσεις. Εκείνο που πολύ μετράει δεν είναι και τόσο οι προθέσεις του κάθε υποψήφιου, αλλά πώς διαφοροποιείται από το πλαίσιο που του καθορίζουν, αν δηλαδή θα το αψηφήσει και θα προσφύγει στη λαϊκή στήριξη, αρνούμενος τη μετατροπή της ΤΑ σε πολιτικό και οικονομικό όργανο της κεντρικής εξουσίας. Τα προβλήματα απαιτούν τη συσπείρωση και την κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα για διεκδίκηση ανάλογων πόρων. Απαιτούν την εναντίωση και την κόντρα με τα μεγάλα συμφέροντα".

Στα εγκαίνια επίσης παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι Βαγγέλης Ξένος και Ηλίας Αργυρόπουλος.Νωρίτερα, η Ελπίδα Παντελάκη είχε περιοδεύσει στα καταστήματα του κέντρου της περιοχής και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ