Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Κοντά στους ναυτεργάτες που αγωνίζονται

Περιοδεία κλιμακίου της ΝΑΣ, με επικεφαλής τον υποψήφιο πρόεδρο της Διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά

Στα καράβια, στο λιμάνι του Πειραιά, περιόδευσε χτες ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά της ΝΑΣ Σπύρος Χαλβατζής,συνοδευόμενος από την υποψήφια νομάρχη Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη και τους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους Β. Ξένο,Γ. Λαγωνίκα,Γιώργο Τούσα (πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ), Γιώργο Μαρίνο,μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ασυρματιστών) και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού "Πειραιάς - Αναγέννηση" Σάββα Τσιμπόγλου (γγ της ΠΕΜΕΝ) και Γιάννη Μανουσογιαννάκη (πρόεδρος του σωματείου "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ").

Αμέσως μετά, επισκέφτηκαν τον Οίκο του Ναύτου, όπου μίλησαν με τους ασφαλισμένους, τους γιατρούς και άλλους εργαζόμενους. Μετά τη συνάντηση, ο Σπ. Χαλβατζής δήλωσε: "Από την επικοινωνία μας με τους ναυτεργάτες, επιβεβαιώνονται οι θέσεις της ΝΑΣ για την ανάγκη υπεράσπισης του καμποτάζ της ακτοπλοϊας και την ένταση της πάλης για την ανάκληση του Κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει ανοίξει το δρόμο για την άλωση του στρατηγικής σημασίας αυτού χώρου, από τις πολυεθνικές. Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τη στήριξη του ΣΥΝ, υποκλίθηκαν, στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής τους πολιτικής, στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αποδέχτηκαν την απελευθέρωση των εσωτερικών θαλάσσιων μεταφορών (άρση του καμποτάζ) και συνειδητά θυσιάζουν εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι υποψήφιοι νομάρχες Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στηρίζουν την αντιναυτεργατική καταστροφική αυτή πολιτική".

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην κατάσταση στον Οίκο του Ναύτου, τη χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτη, σημειώνοντας ότι η αγανάκτηση των ασφαλισμένων εν ενεργεία ναυτεργατών, συνταξιούχων και των οικογενειών τους είναι έντονη. "Η πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας και της περικοπής των κοινωνικών δαπανών, που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καταδικάζει τον Οίκο του Ναύτου σε οικονομική ασφυξία και έχει προκαλέσει προκλητική υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τόσο στο κέντρο, όσο και στην επαρχία", επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής. Κάλεσε τους ναυτεργάτες να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματα και να στείλουν μήνυμα αντίστασης και πάλης στις εκλογές, ενισχύοντας με την ψήφο τους τη ΝΑΣ.

Η αντιπροσωπεία της ΝΑΣ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Κ. Μανιατόπουλο.Ο Σπ. Χαλβατζής καταδίκασε την κυβερνητική πολιτική, που, μέσω της μετοχοποίησης, ιδιωτικοποιεί τα λιμάνια και ζήτησε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι. Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια σ' αυτή την πολιτική του ξεπουλήματος, που αν προσχωρήσει θα δημιουργήσει προβλήματα στα εργασιακά τους δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ