Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΤΗΣ"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"
Αυτοδιοίκηση μαχητική, διεκδικητική

- Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν ο δήμος και οι κάτοικοί του;

- Επιγραμματικά μόνο, μπορούμε να αναφέρουμε τη μόλυνση του περιβάλλοντος από τις βιομηχανικές μονάδες, την έλλειψη χώρων πράσινου, σχολείων, αθλητικών κέντρων και την καθυστέρηση υλοποίησης της πράξης εφαρμογής για την περιοχή του Δενδροποτάμου. Χρόνια τώρα, δίνουμε τη μάχη για να απομακρυνθούν οι δεξαμενές αμμωνίας της ΕΚΟ, που βρίσκονται κοντά στον οικισμό της Αγ. Βαρβάρας, γιατί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε περίπτωση πυρκαγιάς ή διαφυγής, όχι μόνο για το δήμο μας και τις όμορες περιοχές, αλλά για όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, αγωνιζόμαστε για να κλείσει το κανάλι με τα απόβλητα των εργοστασίων, που περνάει στα 40 μέτρα από το Λύκειο του Δενδροποτάμου. Υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, κύρια στην περιοχή του Δενδροποτάμου, που, όμως, αντί να αξιοποιηθούν, λειτουργούν ως χώροι απόθεσης μπαζών. Κίνδυνο για τους κατοίκους αποτελεί και κάθε απλή βροχή, αφού απουσιάζουν αντιπλημμυρικά έργα και, φυσικά, λίγο πριν το 2000, δεν υπάρχουν ούτε μελέτες για κάτι τέτοιο. Οι κάτοικοι πρέπει να μεταφερθούν. Ως συνδυασμός, είχαμε ορίσει να δοθούν σπίτια και διαμερίσματα στους δικαιούχους.

- Τι έκανε η απερχόμενη δημοτική αρχή στην κατεύθυνση επίλυσής τους; - Ουσιαστικά, τίποτε. Δεν κατάφερε καν να ολοκληρώσει έργα, που είχαν δρομολογηθεί επί της περιόδου που στη Διοίκηση του δήμου ήταν η "Δημοκρατική Συνεργασία". Π.χ., θα μπορούσε να έχει προχωρήσει την πράξη εφαρμογής, που, επί δικής μας Διοίκησης, είχε φτάσει στο στάδιο της υπογραφής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής να χτίσουν. Θα μπορούσε να έχει δώσει λύση στο πρόβλημα μετεγκατάστασης των λίγων κατοίκων του οικισμού Αγ. Βαρβάρας, που είχε προβλεφτεί να γίνει από το 1990. Δυστυχώς όμως, δεν αντιμετώπισε ούτε καν απλά προβλήματα, όπως η έλλειψη στεγάστρων στις στάσεις των λεωφορείων. Δε διεκδίκησε πόρους για έργα, αντίθετα, περιορίστηκε στο ρόλο του διαχειριστή της μιζέριας, ενώ η μόνη δραστηριότητα που επέδειξε ήταν να επιβάλει αυξημένη φορολογία και να επιδοθεί σε ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δήμο και σε άλλες δημοτικές επιχειρήσεις.

- Τι προτείνει η "Δημοκρατική Συνεργασία"; Γιατί οι δημότες πρέπει να την ψηφίσουν;

- Λέμε ξεκάθαρα στους δημότες της Μενεμένης πως, για να αλλάξει προς το καλύτερο το επίπεδο ζωής μας, να γίνει πιο ανθρώπινος ο δήμος μας και να μπει σε πορεία ανάπτυξης, πρέπει να ανατραπεί η λογική, που θέλει την ΤΑ απλό διαχειριστή των κυβερνητικών επιλογών. Χρειάζεται μια ΤΑ, που θα μάχεται μαζί τους, για μια πολιτική παραγωγικής ανάπτυξης, που θα σέβεται το περιβάλλον και τους κατοίκους, που θα δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για παροχή καλύτερης παιδείας, υγείας και άθλησης για το λαό. Ψηφίζοντας "Δημοκρατική Συνεργασία", οι δημότες της Μενεμένης εξασφαλίζουν μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα αγωνιστεί για τη λύση των προβλημάτων που απασχολούν το δήμο, την ομαλή δημοκρατική και διάφανη λειτουργία του. Θα διεκδικήσει μέχρι και την τελευταία δραχμή από τα οφειλόμενα της κεντρικής εξουσίας προς το Δήμο Μενεμένης, με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της πόλης και την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών της.

Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ