Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ"
Μόνη υπόσχεση ο αγώνας!

Στην Ανω Ελευσίνα, όπου ζουν ξεχασμένοι εδώ και 20 χρόνια Ελληνες - μουσουλμάνοι, περιόδευσε η υποψήφια δήμαρχος Κατερίνα Μα'ϊλη

Ανω Ελευσίνα, καφενείο "Η Θράκη". Ο τόπος συγκέντρωσης των Ελλήνων - Μουσουλμάνων, που ζουν εδώ και 20 χρόνια στην περιοχή. Ηρθαν από τη Θράκη φορτωμένοι με ελπίδες. Και μολονότι αυτές έσβησαν, εκείνοι συνεχίζουν ακόμα να μένουν στην Ελευσίνα, γιατί απλά νιώθουν ότι ανήκουν εκεί. Την ίδια ώρα το ελληνικό κράτος κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του, για να τους κάνει να πιστέψουν το αντίθετο.

Σε αυτό το καφενείο βρέθηκε προχτές κλιμάκιο της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης",με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Κατερίνα Μαϊλη,για να μιλήσει με μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματα και τα παραπονά τους.

"Κάποτε μέναμε πολλοί, τώρα έχουν μείνει 90 οικογένειες. Πώς να μείνουμε άλλωστε, χωρίς δουλιά;" Οι πιο πολλοί ήρθαν με τις προοπτικές μιας δουλιάς και μιας μόνιμης στέγης. Αντί αυτού η πολιτεία δεν τους έδωσε τίποτα, αφού οι τίτλοι για τις εργατικές κατοικίες δεν έχουν πάει ακόμα στα χέρια τους, ενώ η δουλιά έχει γίνει πολυτέλεια.

"Φύγαμε από τη Θράκη, για να βρούμε τα δικαιώματά μας και δεν έχουμε ούτε δουλιά. Οι πιο πολλοί από μας δουλεύουν σε καθαρισμούς πλοίων. Δέκα μεροκάματα το μήνα και αν... Δουλεύουμε χωρίς ασφάλεια, χωρίς ένσημα", λέει ο Μουσταφά Χατζή.Τα λόγια των μουσουλμάνων όσο περνά η ώρα γίνονται και πιο πικρά. Τα παράπονά τους για το κράτος είναι τεράστια. "Ο αγώνας είναι το μόνο που μπορούμε να σας υποσχεθούμε. Τα δικά σας προβλήματα είναι και δικά μας. Η εκπαίδευση, η υγεία, η ανεργία αφορά και εμάς. Οι εργοδότες δεν ξεχωρίζουν ποιος είναι μουσουλμάνος και ποιος χριστιανός. Το μόνο που θέλουν είναι φτηνά μεροκάματα",υπογραμμίζει ο Δήμος Κουμπούρης,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και συμπληρώνει: "Η μουσουλμανική μειονότητα στην πόλη μας πρέπει να γίνει γέφυρα φιλίας, όχι αιτία πόλωσης, για να σκοτώνονται οι λαοί και να αναπτύσεται ο εθνικισμός".

Αυτή τη στιγμή εργάζονται μόνο 20 απ' αυτούς. "Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση χρειάζεται αντίσταση και αγώνας. Η δημοτική αρχή της πόλης, αρκείται σε έργα βιτρίνας και δεν ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Από την άλλη πλευρά έχει εγκαταλείψει τα πάντα. Το νοσοκομείο υπολειτουργεί, καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια, η παιδεία γίνεται πολυτέλεια για τα παιδιά τα δικά σας και τα δικά μας, ενώ το μόνο που αυξάνεται είναι οι φόροι",επισημαίνει η Κ. Μαϊλη. "Η ψήφος μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να είναι ψήφος διαμαρτυρίας. Η ΠΑΚΕ το μόνο που μπορεί να σας "τάξει" είναι πάλη και αγώνας πριν και μετά τις εκλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ