ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Μεγάλη συγκέντρωση της "Δημοτικής Συμμαχίας"

Για φορομπηχτική πολιτική, αβελτηρία κι ανεπάρκεια, αποδιοργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών, αποσπασματικές και πρόχειρες επιλογές έργων, κατηγόρησε τον Δ. Πιτσιώρη,νυν και υποψήφιο δήμαρχο Βόλου της "κεντροαριστεράς", οΜ. Κουντούρης,υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Συμμαχίας".

Μιλώντας σε μια πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, ο Μ. Κουντούρης προειδοποίησε ότι "θα ζητήσουμε λεπτομερή λογοδοσία από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή στις 12 Οχτώβρη που θα παραλάβουμε τα έργα", προσθέτοντας ότι "πρέπει να είναι καθαροί και κλειστοί οι φάκελοι, ανάλογα με τις χρήσεις που εγκρίθηκαν". Τονίζοντας δε ότι "σήμερα η ""Δημοτική Συμμαχία" εκπροσωπεί και εκφράζει το 60-70% των πολιτών του Βόλου", προειδοποίησε τους υπουργούς "να τηρήσουν απόσταση, διαφορετικά στο Βόλο θα τους βγουν ανάποδα". Απαντώντας σε αιτιάσεις των αντιπάλων για τη συνεργασία ο Μ. Κουντούρης είπε: "Δεν ψαρεύω στα θολά νερά. Εχουμε καθαρή συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις που μας στηρίζουν. Η "Δημοτική Συμμαχία" είναι μια κοινωνική πραγματικότητα και δε θα μπορέσει κανείς, υψώνοντας τείχη, να μας χωρίσει. Στην άλλη πτέρυγα υπάρχει θλιβερή συμμαχία".

Αναφερόμενος στους συνεργάτες του υπογράμμισε ότι "είναι άνθρωποι με πολιτικό ήθος και συνέπεια, καταξιωμένοι κοινωνικά και επαγγελματικά", μη συγκρινόμενοι μ' εκείνους που διαβιούν "στο βιότοπο των κρατικοδίαιτων".

Στη συνέχεια ο Μ. Κουντούρης αναφέρθηκε στα "έργα και τις ημέρες" της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ότι δεν ενδιαφέρθηκε κι, εν πάση περιπτώσει, δεν κατάφερε να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν μεγάλα κι αναγκαία έργα - όπως η περιφερειακή οδός, το νοσοκομείο, ο βιολογικός καθαρισμός, το νεκροταφείο κλπ. - κατηγορώντας, ταυτόχρονα, τον δήμαρχο για εισπρακτική, φορομπηχτική πολιτική, σπατάλες, έλλειψη ελέγχου και κακό προγραμματισμό.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
"Μαγικό ραβδί" είναι ο αγώνας σας!

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας", Γιώργου Κατημερτζή, στη συνοικία Πλινθόκτιστα που, εδώ και 8 χρόνια, περιμένει ακόμα την ανάπλαση...

Τα χαμηλά προσφυγικά σπίτια που "χάνονται" στη σκιά των εξαώροφων πολυκατοικιών και τους κατοίκους που παραμένουν "αμετανόητοι" και "επιμένουν" να αγωνίζονται για να αναδείξουν και πάλι, μετά από οχτώ χρόνια, αγωνιστή δήμαρχο και να βρει η συνοικία τους, τα Πλινθόκτιστα,πάλι το"χρώμα" της, επισκέφτηκε προχτές αργά το απόγευμα ο Γιώργος Κατημερτζής,υποψήφιος Δήμαρχος Καισαριανής, επικεφαλής κλιμακίου της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας και Συνεργαζόμενων".

Τα Πλινθόκτιστα είναι ένας συνοικισμός όπου κατέφυγαν δεκάδες Μικρασιάτες πρόσφυγες. Επί δημαρχίας Παναγιώτη Μακρή είχαν γίνει μελέτες από την εταιρία ΔΕΠΟΣ για την ανάπλαση της περιοχής. Ο Π. Μακρής είχε προτείνει να διατηρηθούν οι ιστορικοί χώροι, τα μνημεία και να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου. Οι κάτοικοι του συνοικισμού καταγγέλλουν ότι εκεί "ξεφυτρώνει" η μια πολυκατοικία μετά την άλλη, το πράσινο έχει χαθεί και η περιοχή έχει ήδη αρχίσει να χάνει το χαρακτήρα της. Πολλά είναι τα σπίτια που καταστρέφονται με το πέρασμα του χρόνου και σε λίγο καιρό θα μετατραπούν σε ερείπια.

"Η σημερινή δημοτική αρχή έχοντας άλλα ενδιαφέροντα, σταμάτησε την ανάπλαση και έδωσε τη δυνατότητα στους εργολάβους να κάνουν πολυκατοικίες - μεγαθήρια. Αντί για το λαό, το κέρδος μεταφέρεται στους εργολάβους",επισήμανε ο Γ. Κατημερτζής. "Κάτι τέτοιο, συνέχισε ο υποψήφιος δήμαρχος, εντάσσεται στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής που στοχεύει σε κάθε είδους ανάπλαση που θα εξυπηρετεί τον τουρισμό και τα συμφέροντα των εργολάβων. Ολα αυτά έχουν συντελέσει στη διαμόρφωση μιας απαράδεκτης κατάστασης στο δήμο μας. Τα δημοτικά τέλη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Πρέπει να αντισταθούμε στην απογοήτευση που καλλιεργούν τα ΜΜΕ προβάλλοντας την ιδέα του μονόδρομου για την κατάσταση που επικρατεί. Απάντηση υπάρχει σε αυτό "αδιέξοδο" που διαφημίζουν. Είναι η συσπείρωση και η αντίσταση του λαού".

Στη συνέχεια ο Γ. Κατημερτζής τόνισε την ανάγκη να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική. "Το ρουσφετολογικό πανηγύρι, η εκμετάλλευση, η κατάργηση του 8ωρου και του πενθήμερου αποδεικνύει ότι η στρόφιγγα της κεντρικής εξουσίας κλείνει. Πρέπει να αντιδράσουμε στην εφαρμογή τους ειδικά εμείς οι Καισαριανιώτες, που θυσιάστηκαν εκατοντάδες άνθρωποι στον τόπο μας, για μια καλύτερη ζωή, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας".

Για το πρόγραμμα της παράταξης τόνισε: "Το πρόγραμμα έχει σε πρώτη μοίρα τον άνθρωπο και όχι τις επιχειρήσεις και το κέρδος. Από αυτή την εκλογική μάχη πρέπει και θα αναδειχτούμε νικητές. Το "μαγικό ραβδί" το έχει ο λαός για να βελτιώσει τη ζωή του, το δήμο και αυτό είναι ο αγώνας".

Το δικό του στίγμα έδωσε και ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, Παναγιώτης Μακρής,ο οποίος υπογράμμισε: "Δεν περπατάμε σε άγνωστα πράγματα, η Καισαριανή επί 40 χρόνια βρισκόταν σε μια πορεία διεκδικητική, μαχητική για τα κεκτημένα της, για όλα όσα κατακτήσαμε μαζί. Για τα Πλινθόκτιστα ο σημερινός δήμαρχος δεν πάλεψε για να υπάρξουν ελεύθεροι χώροι. Ομως το πρόβλημα είναι γενικότερο, έρχεται μεγάλη λαίλαπα για όλους τους εργαζόμενους. Είναι αναγκαίο να αναδείξουμε αγωνιστές δημάρχους. Το κλίμα είναι ευνοϊκό στην Καισαριανή και πρέπει να το αξιοποιήσουμε, να θυμηθούμε την ιστορία αυτού του τόπου".

"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ"
Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα στο δήμο

"Αυτή η δημοτική αρχή πρέπει να τιμωρηθεί από το λαό στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, γιατί η πόλη μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί μπορούμε και πρέπει να στείλουμε μήνυμα καταδίκης, αντίστασης και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή κυβέρνηση".

Μ' αυτά τα λόγια, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου,υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας",κάλεσε προχτές το βράδυ, σε συγκέντρωση της παράταξης στην πλατεία Κύπρου, το λαό της πόλης με την ψήφο του να γυρίσει σελίδα στα δημοτικά πράγματα. Να πει όχι στη μετατροπή του δήμου σε επιχειρηματία, φορομπήχτη και κυβερνητικό τοποτηρητή και να στηρίξει τον αγώνα της παράταξης για δήμο μαχητή, φωνή και στήριγμα του λαού για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα και για μια καλύτερη ζωή.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε και το στέλεχος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Αθήνας" Αντώνης Ραλλάτος,ο οποίος επισήμανε πως αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι είναι η πολιτική που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και υπηρετεί η κυβέρνηση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αχαλίνωτη κερδοσκοπική εκμετάλλευση που γίνεται στον Υμηττό, τόνισε πως δε φτάνουν πια μόνο οι προτάσεις και κάλεσε τον κόσμο "να στρατευτεί γύρω από τον αγώνα της ΝΑΣ και να παλέψει μαζί της για την προστασία του".

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου κάλεσε όλους τους δημότες σε μια λαϊκή συμπαράταξη. Σε έναν κοινό αγώνα για δήμο που θα ενθαρρύνει και θα στηρίζει τη λαϊκή ενεργοποίηση, την πρωτοβουλία και τον αγώνα των εργαζομένων δημοτών, για την υπεράσπιση και την ανάπτυξη των κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Για ένα δήμο, που δε θα είναι φορομπήχτης, αλλά θα έχει στρατηγική και σχεδιασμό για τη διάσωση των ελεύθερων χώρων. "Εμείς, δήλωσε χαρακτηριστικά, θέλουμε να εκφράσουμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τις γυναίκες του Ζωγράφου. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν άλλους τέσσερις συνδυασμούς για να εκφραστούν".

"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Στις κεντρικές αγορές σήμερα ο Αγ. Σαχίνης

Σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα", στην πλατεία Καλλιθέας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης αναφέρθηκε στη σημασία των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη, τα προβλήματα των δημοτών, καθώς και τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού για την επίλυσή τους. Τόνισε την ευκαιρία που έχει ο δημότης με την ψήφο του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές να καταδικάσει τους υπεύθυνους, την κυβερνητική πολιτική, τη διοίκηση του δήμου, την αξιωματική αντιπολίτευση και όσους τους στήριξαν με τις πρακτικές τους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. "Τώρα με τη δράση όλων μας", όπως επισήμανε, μπορούμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να παίξει ένα νέο ρόλο για το λαό και τους εργαζόμενους. Κάλεσε τους κατοίκους του β Διαμερίσματος να ενισχύσουν το συνδυασμό με την ψήφο τους, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας.

Αύριο Σάββατο στις 11 π.μ. κλιμάκιο του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα", με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, θα περιοδεύσει στις κεντρικές αγορές της πόλης Καπάνι και Μοδιάνο.

"Υπάρχει διέξοδος, ο δρόμος του αγώνα και της συσπείρωσης", τόνισε ο Γ. Κατημερτζής

Στο βωμό των εργολάβων κινδυνεύουν να χαθούν τα Πλινθόκτιστα

Συγκεντρώσεις ετεροδημοτών

Καλούνται οι Ευρυτάνες ετεροδημότες της Αττικής, φίλοι, οπαδοί και μέλη του ΚΚΕ, σε συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΚΟΑ, με θέμα: "Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές". Ομιλητής θα είναι ο Τάσος Χρονάς,υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα.

  • Οι ετεροδημότες της Κεφαλονιάς - Ιθάκης, που κατοικούν στην Αθήνα, στον Πειραιά και τα περίχωρα της Αττικής, συγκρότησαν Επιτροπή Στήριξης των αγωνιστικών δημοτικών και νομαρχιακών κινήσεων.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ