Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
"Μαγικό ραβδί" είναι ο αγώνας σας!

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας", Γιώργου Κατημερτζή, στη συνοικία Πλινθόκτιστα που, εδώ και 8 χρόνια, περιμένει ακόμα την ανάπλαση...

Τα χαμηλά προσφυγικά σπίτια που "χάνονται" στη σκιά των εξαώροφων πολυκατοικιών και τους κατοίκους που παραμένουν "αμετανόητοι" και "επιμένουν" να αγωνίζονται για να αναδείξουν και πάλι, μετά από οχτώ χρόνια, αγωνιστή δήμαρχο και να βρει η συνοικία τους, τα Πλινθόκτιστα,πάλι το"χρώμα" της, επισκέφτηκε προχτές αργά το απόγευμα ο Γιώργος Κατημερτζής,υποψήφιος Δήμαρχος Καισαριανής, επικεφαλής κλιμακίου της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας και Συνεργαζόμενων".

Τα Πλινθόκτιστα είναι ένας συνοικισμός όπου κατέφυγαν δεκάδες Μικρασιάτες πρόσφυγες. Επί δημαρχίας Παναγιώτη Μακρή είχαν γίνει μελέτες από την εταιρία ΔΕΠΟΣ για την ανάπλαση της περιοχής. Ο Π. Μακρής είχε προτείνει να διατηρηθούν οι ιστορικοί χώροι, τα μνημεία και να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου. Οι κάτοικοι του συνοικισμού καταγγέλλουν ότι εκεί "ξεφυτρώνει" η μια πολυκατοικία μετά την άλλη, το πράσινο έχει χαθεί και η περιοχή έχει ήδη αρχίσει να χάνει το χαρακτήρα της. Πολλά είναι τα σπίτια που καταστρέφονται με το πέρασμα του χρόνου και σε λίγο καιρό θα μετατραπούν σε ερείπια.

"Η σημερινή δημοτική αρχή έχοντας άλλα ενδιαφέροντα, σταμάτησε την ανάπλαση και έδωσε τη δυνατότητα στους εργολάβους να κάνουν πολυκατοικίες - μεγαθήρια. Αντί για το λαό, το κέρδος μεταφέρεται στους εργολάβους",επισήμανε ο Γ. Κατημερτζής. "Κάτι τέτοιο, συνέχισε ο υποψήφιος δήμαρχος, εντάσσεται στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής που στοχεύει σε κάθε είδους ανάπλαση που θα εξυπηρετεί τον τουρισμό και τα συμφέροντα των εργολάβων. Ολα αυτά έχουν συντελέσει στη διαμόρφωση μιας απαράδεκτης κατάστασης στο δήμο μας. Τα δημοτικά τέλη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Πρέπει να αντισταθούμε στην απογοήτευση που καλλιεργούν τα ΜΜΕ προβάλλοντας την ιδέα του μονόδρομου για την κατάσταση που επικρατεί. Απάντηση υπάρχει σε αυτό "αδιέξοδο" που διαφημίζουν. Είναι η συσπείρωση και η αντίσταση του λαού".

Στη συνέχεια ο Γ. Κατημερτζής τόνισε την ανάγκη να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική. "Το ρουσφετολογικό πανηγύρι, η εκμετάλλευση, η κατάργηση του 8ωρου και του πενθήμερου αποδεικνύει ότι η στρόφιγγα της κεντρικής εξουσίας κλείνει. Πρέπει να αντιδράσουμε στην εφαρμογή τους ειδικά εμείς οι Καισαριανιώτες, που θυσιάστηκαν εκατοντάδες άνθρωποι στον τόπο μας, για μια καλύτερη ζωή, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας".

Για το πρόγραμμα της παράταξης τόνισε: "Το πρόγραμμα έχει σε πρώτη μοίρα τον άνθρωπο και όχι τις επιχειρήσεις και το κέρδος. Από αυτή την εκλογική μάχη πρέπει και θα αναδειχτούμε νικητές. Το "μαγικό ραβδί" το έχει ο λαός για να βελτιώσει τη ζωή του, το δήμο και αυτό είναι ο αγώνας".

Το δικό του στίγμα έδωσε και ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, Παναγιώτης Μακρής,ο οποίος υπογράμμισε: "Δεν περπατάμε σε άγνωστα πράγματα, η Καισαριανή επί 40 χρόνια βρισκόταν σε μια πορεία διεκδικητική, μαχητική για τα κεκτημένα της, για όλα όσα κατακτήσαμε μαζί. Για τα Πλινθόκτιστα ο σημερινός δήμαρχος δεν πάλεψε για να υπάρξουν ελεύθεροι χώροι. Ομως το πρόβλημα είναι γενικότερο, έρχεται μεγάλη λαίλαπα για όλους τους εργαζόμενους. Είναι αναγκαίο να αναδείξουμε αγωνιστές δημάρχους. Το κλίμα είναι ευνοϊκό στην Καισαριανή και πρέπει να το αξιοποιήσουμε, να θυμηθούμε την ιστορία αυτού του τόπου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ