Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά

Το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με ρηχές ηθικολογίες, ούτε με την αδιαφορία του ατομισμού, σημειώνει στο πρόγραμμα δράσης της η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα", υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται κοινωνική αντιμετώπιση με παρεμβάσεις σε τοπικό, εθνικό και διακρατικό επίπεδο.

Γιατί - όπως σημειώνει ο συνδυασμός του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Λεων. Αυδή - η διάδοση των ναρκωτικών οφείλεται στην κρίση του σημερινού συστήματος, που δημιουργεί φαινόμενα παρακμής και εκφυλισμού, αλλά και ισοπέδωση, καταρράκωση οραμάτων και αξιών, κλίμα απάθειας και αδιαφορίας. Ενισχύεται από την ανέχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια, το άγχος της επιβίωσης. Συνδέεται με τη δράση εγκληματικών συμμοριών και κυκλωμάτων, που κερδίζουν μυθώδη ποσά και αποτελούν ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες. Και κοινό συμφέρον όλων των κυκλωμάτων είναι ο αποπροσανατολισμός και ο εκφυλισμός, ειδικά της νεολαιίστικης αμφισβήτησης.

Ετσι, η δημοτική πολιτική του συνδυασμού για τα ναρκωτικά είναι αλληλένδετη με την πολιτική του κατά των κοινωνικών αιτίων που συνδέονται με τη διάδοση των ναρκωτικών.Και περιλαμβάνει την ανάδειξη όλου του βάθους και του πλάτους του προβλήματος της εξάρτησης από όλες τις ουσίες, που εμποδίζουν την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Την παρέμβαση στο επίπεδο της γειτονιάς, του δρόμου, του οικοδομικού τετραγώνου, των "στεκιών" και των χώρων αναψυχής.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η πολιτική της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" στηρίζεται:

  • Στη διαρκή ενημέρωση ολόκληρου του πληθυσμού, για να υπάρχει εγρήγορση και συνειδητή συμμετοχή του στην πρόληψη, με αντιμετώπιση της σκόπιμης παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης, που αποπροσανατολίζει από τις πραγματικές αιτίες.
  • Στη συστράτευση με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, που κατανοούν τη βάση του κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών και είναι διατεθειμένες να παλέψουν ενάντια σ' αυτά.
  • Στην τόνωση και την ενθάρρυνση της κοινωνικότητας και των δημιουργικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων, ιδιαίτερα της νεολαίας.
  • Στην κοινωνική αλληλεγγύη και την ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για την απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη των χρηστών με τη συμμετοχή του δήμου σε προγράμματα και πρωτοβουλίες που υπάρχουν, αλλά και με την ανάπτυξη πιλοτικών δράσεων, με δημιουργία αποκεντρωμένων μονάδων με πλήρη υλικοτεχνική και επιστημονική υποδομή, για την πρόληψη, την ενίσχυση, την απεξάρτηση των χρηστών και τη στήριξή τους. Οι χρήστες ως θύματα της πολιτικής, με την οποία συνδέεται η διάδοση των ναρκωτικών, χρειάζονται ειδική επιστημονική αντιμετώπιση.
  • Στην προβολή προς την κεντρική εξουσία της απαίτησης για τη συστηματική δίωξη του εμπορίου των ναρκωτικών,για την παρεμπόδιση του ξεπλύματος κερδών από τα ναρκωτικά και την εξάρθρωση των διαπλεκομένων κυκλωμάτων και συμφερόντων, που διαπερνούν το σύνολο της κοινωνικής ζωής και εμπορεύονται τον κοινωνικό και φυσικό θάνατο των ανθρώπων.
  • Στην προβολή - τέλος - μιας αγωνιστικής αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών, μιας συνολικά αγωνιστικής στάσης ζωής, χωρίς ναρκωτικά, στάση δημιουργίας, κοινωνικών σχέσεων και οραμάτων για μια άλλη ζωή.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ: Για τους εργαζόμενους του Δήμου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ