Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας

Συγκέντρωση της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" στα Ανω Πετράλωνα

"Κάθε υποψήφιος υποστηρίζει συγκεκριμένα συμφέροντα και δεσμεύεται από αυτά για την πολιτική που θα εφαρμόσει αύριο στο δήμο", προειδοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής,μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ στην πλατεία Σφαγείων των Ανω Πετραλώνων, σε κατοίκους μιας απ' τις δεκάδες εργατογειτονιές της Αθήνας. Τις εργατογειτονιές που ζουν, κρυμμένες σχεδόν, πίσω απ' τους μεγάλους δρόμους με τα πλαστικά σιντριβάνια και τα φώτα και διατηρούν εκτός από τη μυρωδιά και τα χρώματα της εγκατάλειψης και αυτά του γιασεμιού και της βουκαμβίλιας.

Για αυτές τις δύο όψεις της συνοικίας, μίλησε στην πραγματικότητα και ο Λεων. Αυδής δείχνοντας απ' τη μια τους υπεύθυνους για την εγκατάλειψη αλλά και τους κατοίκους της γειτονιάς από την άλλη, τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη και έχουν τη δύναμη να κρατούν ανθισμένες τις αυλές τους. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να κερδίσουν πολύ περισσότερα, αρκεί να ελέγξουν προσεκτικά τις προσκλήσεις που τους απευθύνονται, να κοιτάξουν πίσω από το παραπέτασμα των φανταχτερών εξαγγελιών και των λογής υποσχέσεων.

Κάθε υποψήφιος με την πολιτική του υποστηρίζει συγκεκριμένα συμφέροντα - υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής - και αυτή η πολιτική έχει επιπτώσεις στη ζωή όλων μας. Τις ξέρετε τις επιπτώσεις της σημερινής πολιτικής, τις ζούμε καθημερινά. Γι' αυτό μην περιμένετε ότι οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται - κρυφά ή φανερά δεν έχει σημασία - από τον Λάτση και τον Βαρδινογιάννη ή άλλους ανάλογους, όταν εκλεγούν θα εφαρμόσουν όσα υπόσχονται σήμερα στις περιοδείες τους στις γειτονιές. Απλώς γιατί δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τίποτε, που δε θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των υποστηρικτών τους και πολύ περισσότερο που θα στρέφεται εναντίον τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο υποψήφιος δήμαρχος της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα", αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής - που αναλογούν με των υπόλοιπων κατοίκων της πόλης - από την ανεργία ως τον πολιτισμό που αποστερούνται και την περιβαλλοντική υποβάθμιση, την αφαίρεση της ίδιας της πόλης από τους κατοίκους της και ακόμα τα εξοντωτικά δημοτικά τέλη και τα γενικότερα οικονομικά του δήμου.

Η σημερινή κατάσταση μπορεί να αλλάξει - σημείωσε ο Λεων. Αυδής - αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται οι κάτοικοι της πόλης, όλοι εκείνοι που υφίστανται αυτές τις επιλογές, να αποφασίσουν να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα της Συμπαράταξης για την Αθήνα, ό,τι επέβαλε και την ίδια τη συγκρότησή της: Να συσπειρωθούμε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας. Να διεκδικήσουμε την πόλη μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ