Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Προεκλογικός πόλεμος με κάθε μέσο

Κάθε μέσο έχουν επιστρατεύσει οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στη Λευκάδα, προκειμένου να "φρενάρουν" την πλατιά απήχηση που έχει ο συνδυασμός της υποψήφιας δημάρχου Λευκάδας Γεωργίας Λιβιτσάνου,που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και άλλες δυνάμεις του αριστερού και οικολογικού χώρου. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν μέλη της διοίκησης του Σωματείου Υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Λευκάδας και με μια επιστολή φασιστικού - στην ουσία - περιεχομένου, ζητούν να εξεταστεί η επιλογή της Γεωργίας Λιβιτσάνου ως συντονίστριας του προγράμματος κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης! Επικαλούνται μάλιστα ότι είναι απόφαση γενικής συνέλευσης, όταν η πλειοψηφία αποχώρησε από τη γενική συνέλευση και την απόφαση αυτή την ψήφισαν έξι και την καταψήφισαν δύο.

Η επιστολή, με αποδέκτη την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΕΕΤΑΑ και με κοινοποίηση στα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, την ΚΕΔΚΕ, τον ΟΑΕΔ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΤΕΔΚ Λευκάδας και τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, "ρωτά" μεταξύ άλλων, τους παραπάνω: "Είναι αλήθεια ή όχι ότι η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου (πρόγραμμα κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε θέματα ΤΑ) ανατέθηκε σε άτομο στο Νομό Λευκάδας, το οποίο από θέση είναι αντίθετο με το Νόμο Ι. Καποδίστριας, όπως και τα πολιτικά κόμματα που το υποστηρίζουν ως υποψήφια δήμαρχο στο Δήμο Λευκάδας;".

Ουσιαστικά, η διοίκηση του σωματείου (ελέγχεται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ) αντιδρά επειδή θεωρούν ακατάλληλη για τη θέση της συντονίστριας την Γ. Λιβιτσάνου, γιατί η ίδια και τα κόμματα που τη στηρίζουν δε συμφωνούν με το περιεχόμενο του νομοσχέδιου "Ι. Καποδίστριας"! Ασχέτως αν η διαδικασία επιλογής των εισηγητών δε γίνεται με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά την επιστημονική κατάρτιση και την εμπειρία των στελεχών της ΤΑ, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι ΠΑΣΟΚοΣΥΝασπισμένοι της διοίκησης του Σωματείου.

Την ίδια ώρα, οι ίδιοι, επικαλούνται ζήτημα ηθικής τάξεως, διαφάνειας και σωστού "εκσυγχρονισμού" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητώντας απαντήσεις στα"ερωτήματα" που θέτουν!

Η υποψήφια δήμαρχος Λευκάδας Γ. Λιβιτσάνου με επιστολή της προς την ΠΟΕ - ΟΤΑ επισημαίνει ότι η ΕΕΤΑΑ στα πλαίσια συμφώνου συνεργασίας που έχει με τις ΤΕΔΚ ανά την Ελλάδα, έχει αναθέσει την οργάνωση των σεμιναρίων σε κάθε νομό, σε έναν σύμβουλο ανάπτυξης της ΤΕΔΚ.

Οπως υπογραμμίζει, η διαδικασία επιλογής των εισηγητών έγινε με βάση τη σχετική εγκύκλιο της ΕΕΤΑΑ, από την ίδια και όχι από κανέναν άλλο, ενώ τα κριτήρια ήταν μόνο η γνώση και η εμπειρία τους στο αντικείμενο των εισηγήσεων που προβλέπονται από το πρόγραμμα.

Μέσω της επιστολής της η Γ. Λιβιτσάνου καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ να καταδικάσει τις απαράδεκτες απόψεις που συνδέουν το δικαίωμα στην εργασία και την επαγγελματική συνείδηση με την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, θέτοντας μάλιστα και ζήτημα ηθικής τάξης σε περίπτωση διαφωνίας.

"Μήπως τελικά καλούμαστε εμμέσως πλην σαφώς να παραιτηθούμε από τη δουλιά μας ή μήπως ο εκσυγχρονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβάλλει "ομοφωνία";", καταλήγει η επιστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ