Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
"Ιός" λιτότητας στο νοσοκομείο

Επίσκεψη, στο νοσοκομείο, του Ν. Γκατζή, βουλευτή του ΚΚΕ και του Απ. Νάνου, υποψήφιου νομάρχη Μαγνησίας της ΝΑΣ

Το νοσοκομείο Βόλου επισκέφτηκαν ο Ν. Γκατζής,βουλευτής του ΚΚΕ και οΑπ. Νάνος,υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας της ΝΑΣ, όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων και του τοπικού συλλόγου των νοσοκομειακών γιατρών. Στις συζητήσεις αναδείχτηκαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και το νοσοκομείο, εξαιτίας, κυρίως, της πολιτικής διαρκούς λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας υγείας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Τα προβλήματα σχετίζονται με:

  • Τη μείωση των αποδοχών του ιατρικού και μέρους του νοσηλευτικούπροσωπικού, λόγω της περικοπής των εφημεριών μέχρι και 60%.
  • Τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, μηχανοργάνωση και τηνανεπάρκεια χώρων.

Ο Ν. Γκατζής επισήμανε πως οι ευθύνες για τα προβλήματα βαρύνουν, κυρίως, την κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας, στα πλαίσια της "ελεύθερης" αγοράς. Ευθύνες, όμως - είπε - και μάλιστα σοβαρές αναλογούν και στους τοπικούς διαχειριστές αυτής της πολιτικής - νομαρχία, δήμοι, Εργατικό Κέντρο Βόλου - και υπογράμμισε ότι η υπόθεση της υπεράσπισης του δικαιώματος στη δημόσια υγεία αφορά στους εργαζόμενους, στα φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα, που πλήττονται και πληρώνουν τις επιπτώσεις μιας πολιτικής υποβάθμισης της υγείας. Υπενθυμίζοντας ότι οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν μια ευκαιρία, για να καταδικαστεί αυτή η πολιτική και οι κυβερνητικοί και άλλοι διαχειριστές της, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων στην υγεία με όλες τις δυνάμεις του.

Ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Απ. Νάνος κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις θέσεις και τον αγώνα της ΝΑΣ για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα της υγείας και για τη λύση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Βόλου.

Ο Ν. Γκατζής είχε συνάντηση και με εκπροσώπους του συλλόγου των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Νομού, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ