ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η καρδιά της νεολαίας χτυπά στα Ιλίσια

Ανοίγουν σήμερα οι πύλες του Φεστιβάλ. Η πολιτεία - ορμητήριο της νεανικής αντεπίθεσης, που έστησε η ΚΝΕ στα Ιλίσια, θα πάλλεται επί τέσσερις μέρες στους ρυθμούς της νεανικής αμφισβήτησης και δημιουργίας

Η καρδιά της μαχόμενης νεολαίας χτυπά από σήμερα και για τέσσερις μέρες στα Ιλίσια.Ο χώρος, που για τέσσερις μέρες η νεολαία και ο λαός της Αθήνας θα έρθουν σε επαφή με την άλλη πολιτική και πολιτιστική πρόταση της ΚΝΕ, είναι έτοιμος και περιμένει. Και φέτος το Φεστιβάλ θα συναντηθεί με όλους εκείνους τους νέους, που αμφισβητούν,που δε βολεύονται,που διεκδικούν και ονειρεύονται,που αντιστέκονται,που δεν εφησυχάζουν μπροστά στην αθλιότητα της σημερινής κοινωνίας.

Από σήμερα, στις 6 το απόγευμα και επί τέσσερις μέρες, η ΚΝΕ θα καταθέτει τη δική της πολιτική και πολιτιστική πρόταση, στέλνοντας στη νεολαία και σε όλο το λαό το μήνυμα: "Είμαστε νέοι, έχουμε δικαιώματα. Η αμφισβήτηση και η οργή μας να γίνουν δύναμη δημιουργίας και αντεπίθεσης για ό,τι μας ανήκει. Μαζί μπορούμε".

Μιλώντας στο "Ρ", ο Λάζαρος Σορόπουλος,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, για την έναρξη των εκδηλώσεων, τονίζει ότι για άλλη μια φορά οι χιλιάδες νέοι που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΚΝΕ θα αναδείξουν το Φεστιβάλ σε κορυφαίο πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός της χρονιάς. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες, σημείωσε: "Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Η νεανική πολιτεία του 24ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" είναι πλέον γεγονός. Τα πάντα βρίσκονται στη θέση τους και είμαστε έτοιμοι για να υποδεχτούμε τους χιλιάδες νέους και νέες της Αθήνας. Απ' ό,τι δείχνουν όλα τα μηνύματα που έρχονται, θα είναι πολύ περισσότεροι από πέρσι, αυτοί που θα επισκεφτούν τους χώρους του φεστιβάλ τις επόμενες τέσσερις μέρες".

Τα μηνύματα αυτά έρχονται "μέσα από τις εκατοντάδες εξορμήσεις που έγιναν στους χώρους της νεολαίας, με το κάλεσμα του φεστιβάλ να φτάνει παντού. Το κάλεσμα μάχης που απευθύνει το ΚΚΕ στη νέα γενιά, που συσπειρώνει όλο και πλατύτερα τμήματα της νεολαίας σήμερα. Η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή των μελών της οργάνωσής μας με τους νέους και τις νέες στον κάθε χώρο, σπάει το εμπάργκο των ΜΜΕ και κατοχυρώνει από τώρα τη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 24ου Φεστιβάλ".

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για τις τέσσερις μέρες είναι το παρακάτω:

Σήμερα

Κεντρική εξέδρα: Στις 8.00 ο Μανώλης Μανουσέλης σε latin ρυθμούς. Στις 9.00 οι Διονύσης Τσακνής - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.Στις 11.00 ο Σωκράτης Μάλαμας.

Μουσική Σκηνή: Στις 8.00 "Χάραξις",στις 10.00 "Μάτζικ ντε Σπελ".

Λαϊκό Στέκι:Πολυφωνικά Ηπείρου στις 8.00, στις 9.00 ο Πέτρος Γαϊτάνος και στις 11.00 ρεμπέτικο γλέντι με τον Στέφανο Ψαραδάκο.

Χώρος Τέχνης και Δημιουργίας: Στις 8.00 επτανησιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλλονιάς"Η Εύγερος" (υπεύθυνη διδασκαλίας Χριστίνα Λυκούδη), στις 9.00 οι "Ακατονόμαστοι" και στις 10.00 ερασιτεχνικό συγκρότημα από τον Πειραιά.

Αύριο, Παρασκευή

Κεντρική Εξέδρα: Στις 8.00 το Συγκρότημα Συνδικάτων της Δανίας.Στις 9.00 ο Μίλτος Πασχαλίδης,στις 10.00 η Αφροδίτη Μάνου και στις 11.00 οι ΠΥΞ ΛΑΞ.

Μουσική Σκηνή: Στις 8.00 συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις 9.30 ο Μανώλης Φάμελος και στις 11.00 "Υπόγεια Ρεύματα".

Λαϊκό Στέκι: Στις 7.30 συζήτηση για το βιβλίο "Στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου", στις 9.00 η Γιώτα Βέη,στις 10.00 οι Αρχοντες και στις 11.00 το αφιέρωμα στην Σωτηρία Μπέλλου με τους Α. Παπαϊωάννου,Σ. Βαμβακάρη και Α. Μπέλλου.

Χώρος Τέχνης και Δημιουργίας: Στις 8.00 Χορευτικό από Συλλόγους Μεταναστών,στις 9.00 - 10.00 συζήτηση για την καλλιτεχνική παιδεία,στις 10.00 - 10.30 Αφιέρωμα στην Κατερίνα Χαριάτη.Στις 10.30 Κουαρτέτο Πνευστών.

Σάββατο

Κεντρική Εξέδρα: Στις 8.00 η Μαρία Δημητριάδη και ο Γιάννης Θωμόπουλος,στις 9.00 η ομιλία του Νίκου Σοφιανού,στις 10.00 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,στις 11.30 οι Γεράσιμος Ανδρεάτος και Παντελής Θαλασσινός.

Μουσική Σκηνή: Στις 7.30 Συζήτηση για την ΟΝΕ, που πλασάρεται ως η νέα "μεγάλη ιδέα", στις 10 μ.μ. Κουβανέζικο Συγκρότημα CHICUELO SON στις 11.00 Κ. Μάτζιος.

Λαϊκό Στέκι: Στις 8.00 ο Σύλλογος Διάδοσης Δημοτικών Χορών και Τραγουδιών,στις 10.00 ο Λάκης Χαλκιάς και στις 11.30 ο Βαγγέλης Κορακάκης.

Χώρος Τέχνης και Δημιουργίας: Στις 7.30 παραδοσιακή μουσική, στις 8.30 αφιέρωμα στην Κατερίνα Χαριάτη,στις 10 συναυλία με τον Στ. Ψαραδάκο, στις 11 μουσική με το συγκρότημα "Παλιά Ρεζέρβα".

Κυριακή

Κεντρική Εξέδρα: Στις 7.15 πολυφωνικά Ηπείρου με τον σύλλογο "Χαονεία", στις 8.00 ομιλία της Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα,στις 9.00 Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη,με τους Μ. Μητσιά,Μ. Φαραντούρη,Σ. Λεονάρδουκαι τη Μ. Δημητριάδη,στις 10.00 ο Γιώργος Νταλάρας.

Μουσική Σκηνή: Στις 7.00 ελληνικό ροκ με το συγκρότημα "VADE RETRO", στις 9.00 μουσική παράσταση "Η Ελλάδα με τα χίλια πρόσωπα" με την Χαρά Αργυροπούλουκαι τον Νίκο Τουλιάτο,στις 10.00 συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Λαϊκό Στέκι: Στις 7.00 μεικτή χορωδία - μαντολινάτα του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλλονιάς "Η Εύγερος" (διευθύνει ο Παναγιώτης Μπαρμπάτης), στις 9.00 η Αναστασία Μουτσάτσου και στις 10.30 ο Μπάμπης Τσέρτος.

Χώρος τέχνης και Δημιουργίας: Στις 7.00 αφιέρωμα στην τζαζ,στις 9.00 Αφιέρωμα στην Κατερίνα Χαριάτη,στις 9.30 αφιέρωμα στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι, στις 10.30 παραδοσιακή μουσική.

ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
Νέοι από όλο τον κόσμο

Αντιπροσωπείες 40 οργανώσεων νεολαίας κομμουνιστικών κομμάτων, εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων ήρθαν για να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ. Σήμερα θα συνεδριάσει στην Αθήνα το Γραφείο της ΠΟΔΝ

Τις 40 φτάνουν οι αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο που θα πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ. Εξάλλου, σήμερα το πρωί, συνέρχεται στην Αθήνα η τακτική Σύνοδος του Γραφείου της ΠΟΔΝ,που θα συζητήσει την πορεία της Ομοσπονδίας προς την 15η γενική Συνέλευσή της, το Γενάρη του 1999 στη Λευκωσία, τα σχέδια πολιτικών κειμένων της γενικής συνέλευσης και το πρόγραμμα δράσης μέχρι την πραγματοποίησή της.

Οι αντιπροσωπείες που θα δώσουν ζωή στη Διεθνούπολη,έχουν αρχίσει από προχτές να φτάνουν στην Αθήνα από την Ασία,την Αφρική,τη Μέση Ανατολή,την Ευρώπη και την Αμερική.Οι περισσότερες από τις αντιπροσωπείες είναι νεολαίες κομμουνιστικών κομμάτων,ενώ θα υπάρχουν και νεολαίες εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και άλλων αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων.Στη μεγάλη αυτή συνάντηση θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους από τους αγώνες στις διάφορες χώρες, να σχεδιάσουν και να συντονίσουν τις πρωτοβουλίες τους σε διάφορα μέτωπα πάλης.

Ο πλήρης κατάλογος των αντιπροσωπειών που θα συμμετάσχουν έχει ως εξής:1. Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας

2. Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Συρίας UDYS

3. Ιρακινή Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας

4. Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου UDYL

5. ΚΝ Ισραήλ YCLI

6. Ενωση Παλαιστινιακής Νεολαίας UPY

7. Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών GUPS

8. Πανινδική Ομοσπονδία Νεολαίας AIYF

9. Δημοκρατική Ενωση Νεολαίας Ιαπωνίας DYLJ

10. Κομμουνιστική Νεολαία ΗΟΤSΙΜΙΝ Βιετνάμ HCMCYU

11. Σοσιαλιστική Νεολαία ΚΙΜ ΙΛ ΣΟΥΝΓΚ Κορέας KISSYL

12. ΚΝ Κίνας CYL

13. Δημοκρατική Εθνική Ομοσπονδία Νεολαίας Νεπάλ DNYF

14. Ενωση Νεολαίας Μπαγκλαντές BYU

15. Εθνική Ενωση Αλγερινής Νεολαίας UNJA

16. Νεολαίας SWAPO Ναμίμπιας

17. Ενωση Νέων Σουδάν SYU

18. Ενωση Νέων Αιθιοπίας EYL

19. Νεολαία Πολισάριο Δυτικής Σαχάρας UJSARIO

20. Νεολαία ΑΕΚ Ν. Αφρική ANC-YL

21. ΚΝ Κούβας

22. Επαναστατική Νεολαίας Βραζιλίας "8 Οκτώβρη" JR8

23. ΚΝ ΗΠΑ YCL-USA

24. ΕΔΟΝ Κύπρου

25. Ενωση Τουρκοκυπρίων Φοιτητών στην Τουρκία άΤΚ

26. Ελεύθερη Γερμανική Νεολαία FDJ

27. Νέοι Κομμουνιστές ("Επανίδρυση") Ιταλίας

28. Κίνημα Κομμουνιστικής Νεολαίας Γαλλίας MJCF

29. ΚΝ Πορτογαλία JCP

30. ΚΝ Ισπανίας UJCE

31. Νεολαία Τουρκικού ΚΚ (Σπίθα)

32. Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας SKOJ

33. Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία SDAJ

34. ΚΝ Τσεχίας KSM

35. Κομμουνιστική Νεολαία Αλβανίας

36. ΚΝ την Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας

37. Νεολαία ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας

38. Βουλγαρική Σοσιαλιστική Ενωση Νέων BSYU

39. Ενωση Αφρικανικής Νεολαίας Γκάνα AYC

40. Νεολαία ΚΚ στη Δανία

"Κόκκινα Πνευστά" για επαναστατικά όνειρα

Μια διαφορετική ορχήστρα από τη Δανία με 27 άνδρες και γυναίκες, μη επαγγελματίες μουσικούς

Δεν είναι μόνο το όνομα της Ορχήστρας, "Κόκκινα Πνευστά",δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν είναι επαγγελματίες μουσικοί, ούτε απλά επειδή η διάθεση να μεταφέρουν τα επαναστατικά μηνύματα μέσα από τη μουσική είναι τόσο έντονη. Δεν είναι μόνο αυτά που τους κάνουν ξεχωριστούς. Κυρίως είναι το γεγονός ότι είναι εργάτες, οικοδόμοι, πυροσβέστες, καθηγητές, ακροβάτες, που η καρδιά τους επιθυμεί, η φλόγα τους δημιουργεί, τα μάτια τους λαχταρούν. Είκοσι επτά άνδρες και γυναίκες από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους, με ενεργό συμμετοχή στο συνδικάτο τους, ένωσαν την αγάπη τους για την επαναστατική μουσική γιατί μέσα από αυτή ελπίζουν ότι θα συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο σε ένα καλύτερο αύριο.

Τα "Κόκκινα Πνευστά" θα είναι μαζί μας, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αύριο, στην Κεντρική Εξέδρα, στις 8 το βράδυ.Χώρα προέλευσής τους, η Δανία. Πριν 17 χρόνια περίπου αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια Ορχήστρα για να μην υπάρχει το κενό της μουσικής κάλυψης της μεγαλύτερης εργατικής γιορτής, της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Επειδή λόγω της γενικής απεργίας δε θα υπήρχε επαγγελματική ορχήστρα να παίζει τα επαναστατικά τραγούδια, στις εκδηλώσεις, δημιουργήθηκαν τα "Κόκκινα Πνευστά".

"Δεν είναι χόμπι - επισημαίνει ο Στιγκ Μακ Κρίστενσεν,οικοδόμος στο επάγγελμα - βγαίνει μέσα από την καρδιά μας. Θέλουμε να παίζουμε τα επαναστατικά τραγούδια για κάθε συνδικάτο ή κάθε πολιτική επαναστατική κίνηση. Κανείς μας, πλην από δυο, δεν είμαστε μουσικοί, όλοι κάνουμε κάποιες άλλες δουλιές, αλλά αγαπάμε πολύ την ορχήστρα και το σκοπό για τον οποίο έγινε. Οι μισοί τουλάχιστον στην πατρίδα μας θεωρούμαστε σοσιαλιστές, για αυτό και η αποδοχή της Ορχήστρας είναι εξαιρετικά μεγάλη. Παίζουμε ορχηστρικά κομμάτια, κυρίως από τη Δανική παράδοση, που κοντεύει να εξαφανιστεί, εργατικά, κομμουνιστικά τραγούδια, τα οποία όμως είναι τόσο γνωστά, που τραγουδά ο κόσμος από κάτω, όπου κι αν παίζουμε. Το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού κινήματος στη Δανία έχει αναπτύξει κομμουνιστική συνείδηση, έστω κι αν αυτό δεν εκφράζεται εκλογικά. Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει μόνο δύο αντιπροσώπους στη Βουλή. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δυναμώσει ξανά".

Η Μέι Ελ Μπαζ,η οποία μέχρι τα 40 της χρόνια ήταν ακροβάτρια σε τσίρκο και ταυτόχρονα έπαιζε τρομπέτα, είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Δανίας και μέλος της Ορχήστρας. Εκ μέρους όλων των συντελεστών μιλάει για τον ενθουσιασμό τους που θα παίξουν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.Μιλάει επίσης για τη συμμετοχή της χώρας της στη Διεθνούπολη του Φεστιβάλ με υλικά από το Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας, που αποδεικνύουν τόσο τη δράση του όσο και τη στάση του απέναντι στα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Την Ορχήστρα διευθύνει ο Κάρστεν Μπιέλεφελατ.Τα "κόκκινα Πνευστά" θα ερμηνεύσουν επίσης δύο έργα του Μίκη Θεοδωράκη,σε διεύθυνση του Στέφανου Ψαραδάκου.

Σ. Α.

Και τουρνουά πινγκ πονγκ

H Aθλητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ διοργανώνει, στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ, τουρνουά πινγκ πονγκ κατά τις μέρες του Φεστιβάλ. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται σήμερα,πρώτη μέρα του φεστιβάλ, από τις 6 το απόγευμα στο περίπτερο του αθλητισμού.

Συζητήσεις

Αύριο η συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τρεις συζητήσεις για ιδιαίτερα επίκαιρα και σημαντικά θέματα θα γίνουν στη διάρκεια του Φεστιβάλ.

  • Αύριο:

- Στις 8 μ.μ. στη Μουσική Σκηνή, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Συμμετέχουν οι: Σπ. Χαλβατζής,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά της ΝΑΣ, Λεων. Αυδής,υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Θ. Παπαμάργαρης, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ, Π. Κοσιώνης,υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας και Π. Σαλπέας,υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

- Στις 9 μ.μ. στον χώρο Τέχνης και Δημιουργίας, για την καλλιτεχνική παιδεία με θέμα "Ο ρόλος του καλλιτέχνη σήμερα".

Σάββατο: στις 7.30 μ.μ., στη Μουσική Σκηνή, για την ΟΝΕ.Συμμετέχουν οι: Τ. Χριστοδούλου,υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κατηφόρης,ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Γ. Θεωνάς, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Συντονίζει ο Κράτης Κυριαζής.

Σε όλα τα περίπτερα του Φεστιβάλ θα βρίσκονται στελέχη του ΚΚΕ που θα συζητούν με τους επισκέπτες και θα απαντούν σε ερωτήσεις τους.

Αφιέρωμα στον κινηματογράφο

Αφιέρωμα στον κινηματογράφο με προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ θα υπάρχει στο χώρο του Φεστιβάλ και τις τέσσερις μέρες.

Σήμερα,θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο ντοκιμαντέρ των Χαϊνόφσκι και Σόιμαν που είναι αφιερωμένα στην αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών. Το πρώτο έχει σαν θέμα τα 25 χρόνια από την ανατροπή του Αλιέντε και το δεύτερο τον αγώνα του Βιετνάμ.

Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνει το διήμερο αφιέρωμα σε ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων σκηνοθετών, το οποίο περιλαμβάνει προβολές και συζητήσεις με τους σκηνοθέτες. Την Παρασκευή από τις 11.30 μ.μ. θα προβληθούν οι ταινίες: "Μικρές μέρες" του Κ. Μαχαίρα (διάρκεια 29 λεπτά),"Το ποτάμι" του Α. Μπασαλούκα (διάρκεια 12 λεπτά), "Resitativo" του Α. Κυριακίδη (17 λεπτά). Το Σάββατο: "Κλείσε τα μάτια και χρωμάτισε" του Γ. Λεοντάρη (43 λεπτά), "Νεκρή ζώνη" του Κ. Τοφαρίδη (16 λεπτά), "Ο ταυρομάχος" του Δ. Δήμου (21 λεπτά).

Την Κυριακή θα προβληθεί η ταινία του Μιχαήλ Ρομ "Αληθινός Φασισμός".Οι προβολές θα ξεκινούν καθημερινά στις 11.30 μ.μ. Επίσης, καθημερινά από τις 8.00 μ.μ. θα γίνονται προβολές παιδικών ταινιών.

Ολοι τους έχουν ενεργό συμμετοχή στο συνδικάτο τους. Τους ενώνει ακόμη η αγάπη τους για την επαναστατική μουσική

Λεωφορεία για το Φεστιβάλ

Από την περιοχή της Φοιτητικής Εστίας στα Ιλίσια, διέρχονται πέντε λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ. Πρόκειται για τις γραμμές:

  • Με στάση έξω από το χώρο του Φεστιβάλ: "221" Αθήνα - Πανεπιστημιούπολη,με αφετηρία την οδό Ακαδημίας και το "140" Πολύγωνο - Γλυφάδα.
  • Με στάση κοντά στο χώρο του Φεστιβάλ: "224" Καισαριανή - Ελ. Βενιζέλου,"222" Αθήνα - Ζωγράφου Α,με αφετηρία την οδό Ακαδημίας (στάση"Κάραβελ"), "235" Αθήνα - Ζωγράφου Β,με αφετηρία την οδό Ακαδημίας (στάση"Γέφυρα").

Επίσης, λεωφορεία δρομολογούν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ως εξής:

  • Αγιος Νικόλαος: Ολες τις μέρες του Φεστιβάλ αναχώρηση από Αχαρνών 297 (γραφεία της ΚΟΒ) στις 6 μ.μ. και στις 6.15 μ.μ. από την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.
  • Λαμπρινή: Ολες τις μέρες αναχώρηση από Ερμονάσης και Σιγανέου στις 6 μ.μ.
  • Πατήσια: Ολες τις μέρες αναχώρηση από ηλεκτρικό σταθμό Αγίας Βαρβάρας στις 6.15 μ.μ. και από πλατεία Κολιάτσου στις 6.30 μ.μ.
  • Ιλιον: Το Παράρτημα Ιλίου (Ν. Λιόσια) της ΠΕΑΕΑ βάζει πούλμαν την Κυριακή, στις 6 μ.μ. από το πρώην Δημαρχείο της πόλης.
Το Σάββατο ο Ν. Σοφιανός

Το Σάββατο, στις 9 μ.μ., στην κεντρική εξέδρα θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ