Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η καρδιά της νεολαίας χτυπά στα Ιλίσια

Ανοίγουν σήμερα οι πύλες του Φεστιβάλ. Η πολιτεία - ορμητήριο της νεανικής αντεπίθεσης, που έστησε η ΚΝΕ στα Ιλίσια, θα πάλλεται επί τέσσερις μέρες στους ρυθμούς της νεανικής αμφισβήτησης και δημιουργίας

Η καρδιά της μαχόμενης νεολαίας χτυπά από σήμερα και για τέσσερις μέρες στα Ιλίσια.Ο χώρος, που για τέσσερις μέρες η νεολαία και ο λαός της Αθήνας θα έρθουν σε επαφή με την άλλη πολιτική και πολιτιστική πρόταση της ΚΝΕ, είναι έτοιμος και περιμένει. Και φέτος το Φεστιβάλ θα συναντηθεί με όλους εκείνους τους νέους, που αμφισβητούν,που δε βολεύονται,που διεκδικούν και ονειρεύονται,που αντιστέκονται,που δεν εφησυχάζουν μπροστά στην αθλιότητα της σημερινής κοινωνίας.

Από σήμερα, στις 6 το απόγευμα και επί τέσσερις μέρες, η ΚΝΕ θα καταθέτει τη δική της πολιτική και πολιτιστική πρόταση, στέλνοντας στη νεολαία και σε όλο το λαό το μήνυμα: "Είμαστε νέοι, έχουμε δικαιώματα. Η αμφισβήτηση και η οργή μας να γίνουν δύναμη δημιουργίας και αντεπίθεσης για ό,τι μας ανήκει. Μαζί μπορούμε".

Μιλώντας στο "Ρ", ο Λάζαρος Σορόπουλος,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, για την έναρξη των εκδηλώσεων, τονίζει ότι για άλλη μια φορά οι χιλιάδες νέοι που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΚΝΕ θα αναδείξουν το Φεστιβάλ σε κορυφαίο πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός της χρονιάς. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες, σημείωσε: "Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Η νεανική πολιτεία του 24ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" είναι πλέον γεγονός. Τα πάντα βρίσκονται στη θέση τους και είμαστε έτοιμοι για να υποδεχτούμε τους χιλιάδες νέους και νέες της Αθήνας. Απ' ό,τι δείχνουν όλα τα μηνύματα που έρχονται, θα είναι πολύ περισσότεροι από πέρσι, αυτοί που θα επισκεφτούν τους χώρους του φεστιβάλ τις επόμενες τέσσερις μέρες".

Τα μηνύματα αυτά έρχονται "μέσα από τις εκατοντάδες εξορμήσεις που έγιναν στους χώρους της νεολαίας, με το κάλεσμα του φεστιβάλ να φτάνει παντού. Το κάλεσμα μάχης που απευθύνει το ΚΚΕ στη νέα γενιά, που συσπειρώνει όλο και πλατύτερα τμήματα της νεολαίας σήμερα. Η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή των μελών της οργάνωσής μας με τους νέους και τις νέες στον κάθε χώρο, σπάει το εμπάργκο των ΜΜΕ και κατοχυρώνει από τώρα τη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 24ου Φεστιβάλ".

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για τις τέσσερις μέρες είναι το παρακάτω:

Σήμερα

Κεντρική εξέδρα: Στις 8.00 ο Μανώλης Μανουσέλης σε latin ρυθμούς. Στις 9.00 οι Διονύσης Τσακνής - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.Στις 11.00 ο Σωκράτης Μάλαμας.

Μουσική Σκηνή: Στις 8.00 "Χάραξις",στις 10.00 "Μάτζικ ντε Σπελ".

Λαϊκό Στέκι:Πολυφωνικά Ηπείρου στις 8.00, στις 9.00 ο Πέτρος Γαϊτάνος και στις 11.00 ρεμπέτικο γλέντι με τον Στέφανο Ψαραδάκο.

Χώρος Τέχνης και Δημιουργίας: Στις 8.00 επτανησιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλλονιάς"Η Εύγερος" (υπεύθυνη διδασκαλίας Χριστίνα Λυκούδη), στις 9.00 οι "Ακατονόμαστοι" και στις 10.00 ερασιτεχνικό συγκρότημα από τον Πειραιά.

Αύριο, Παρασκευή

Κεντρική Εξέδρα: Στις 8.00 το Συγκρότημα Συνδικάτων της Δανίας.Στις 9.00 ο Μίλτος Πασχαλίδης,στις 10.00 η Αφροδίτη Μάνου και στις 11.00 οι ΠΥΞ ΛΑΞ.

Μουσική Σκηνή: Στις 8.00 συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις 9.30 ο Μανώλης Φάμελος και στις 11.00 "Υπόγεια Ρεύματα".

Λαϊκό Στέκι: Στις 7.30 συζήτηση για το βιβλίο "Στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου", στις 9.00 η Γιώτα Βέη,στις 10.00 οι Αρχοντες και στις 11.00 το αφιέρωμα στην Σωτηρία Μπέλλου με τους Α. Παπαϊωάννου,Σ. Βαμβακάρη και Α. Μπέλλου.

Χώρος Τέχνης και Δημιουργίας: Στις 8.00 Χορευτικό από Συλλόγους Μεταναστών,στις 9.00 - 10.00 συζήτηση για την καλλιτεχνική παιδεία,στις 10.00 - 10.30 Αφιέρωμα στην Κατερίνα Χαριάτη.Στις 10.30 Κουαρτέτο Πνευστών.

Σάββατο

Κεντρική Εξέδρα: Στις 8.00 η Μαρία Δημητριάδη και ο Γιάννης Θωμόπουλος,στις 9.00 η ομιλία του Νίκου Σοφιανού,στις 10.00 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,στις 11.30 οι Γεράσιμος Ανδρεάτος και Παντελής Θαλασσινός.

Μουσική Σκηνή: Στις 7.30 Συζήτηση για την ΟΝΕ, που πλασάρεται ως η νέα "μεγάλη ιδέα", στις 10 μ.μ. Κουβανέζικο Συγκρότημα CHICUELO SON στις 11.00 Κ. Μάτζιος.

Λαϊκό Στέκι: Στις 8.00 ο Σύλλογος Διάδοσης Δημοτικών Χορών και Τραγουδιών,στις 10.00 ο Λάκης Χαλκιάς και στις 11.30 ο Βαγγέλης Κορακάκης.

Χώρος Τέχνης και Δημιουργίας: Στις 7.30 παραδοσιακή μουσική, στις 8.30 αφιέρωμα στην Κατερίνα Χαριάτη,στις 10 συναυλία με τον Στ. Ψαραδάκο, στις 11 μουσική με το συγκρότημα "Παλιά Ρεζέρβα".

Κυριακή

Κεντρική Εξέδρα: Στις 7.15 πολυφωνικά Ηπείρου με τον σύλλογο "Χαονεία", στις 8.00 ομιλία της Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα,στις 9.00 Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη,με τους Μ. Μητσιά,Μ. Φαραντούρη,Σ. Λεονάρδουκαι τη Μ. Δημητριάδη,στις 10.00 ο Γιώργος Νταλάρας.

Μουσική Σκηνή: Στις 7.00 ελληνικό ροκ με το συγκρότημα "VADE RETRO", στις 9.00 μουσική παράσταση "Η Ελλάδα με τα χίλια πρόσωπα" με την Χαρά Αργυροπούλουκαι τον Νίκο Τουλιάτο,στις 10.00 συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Λαϊκό Στέκι: Στις 7.00 μεικτή χορωδία - μαντολινάτα του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλλονιάς "Η Εύγερος" (διευθύνει ο Παναγιώτης Μπαρμπάτης), στις 9.00 η Αναστασία Μουτσάτσου και στις 10.30 ο Μπάμπης Τσέρτος.

Χώρος τέχνης και Δημιουργίας: Στις 7.00 αφιέρωμα στην τζαζ,στις 9.00 Αφιέρωμα στην Κατερίνα Χαριάτη,στις 9.30 αφιέρωμα στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι, στις 10.30 παραδοσιακή μουσική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ