Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Συμπαραστάτες και μαχητές στο πλευρό των εργαζομένων
  • Εκδήλωση - συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Παν. Σοφός: Στάση ζωής και πίστη ότι ο λαός με τον αγώνα μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική

Τη δέσμευση ότι οι εργαζόμενοι του Περιστερίου θα βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Περιστερίου" και ότι θα στέκεται στο πλευρό τους, σε κάθε τους αγώνα μικρό και μεγάλο, όπως και στο παρελθόν, έδωσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου Π. Σοφός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης - συζήτησης για τα προβλήματα των εργαζομένων και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο κατάμεστο θεατράκι του ΟΤΕ, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, εκπρόσωποι εργατικών και συνταξιουχικών οργανώσεων, μαζικών φορέων της πόλης άκουσαν τις θέσεις της ΔΑΣΠ, κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους, κατήγγειλαν ότι η δημοτική αρχή αδιαφόρησε για τα προβλήματά τους και με τη σειρά τους δεσμεύτηκαν ότι θα ενισχύσουν με κάθε τρόπο τη "ΔΑΣΠ.

"Στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκονται οι εργαζόμενοι, τα προβλήματα του λαού, οι αιτίες, οι υπεύθυνοι για την αναπαραγωγή τους. Εμείς σας κοιτάμε κατάματα, θέλουμε να αναδείξουμε τις θέσεις μας, να περάσουμε μηνύματα αντίστασης, καταδίκης αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, μηνύματα αγώνα ενάντιά της", τόνισε ο Π. Σοφός ξεκινώντας την ομιλία του.

Ο Π. Σοφός σημείωσε ότι οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο όξυνσης της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και συνέχισε επισημαίνοντας: "Σ' αυτό το πλαίσιο η ΤΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη, γίνεται προσπάθεια για τη μετατροπή της σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Το προηγούμενο διάστημα είδαμε να αναπτύσσονται αγώνες από τα λαϊκά στρώματα, η πλειοψηφία της ΤΑ όχι μόνο δε συμπαραστάθηκε σ' αυτούς τους αγώνες, αλλά τους κατασυκοφάντησε".

Αναφερόμενος στο Περιστέρι τόνισε: "Η πόλη μας χρησιμοποιήθηκε ως πιλότος για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο νυν δήμαρχος και ο ΣΥΝ στήριξαν την αντιεκπαιδευτική πολιτική, δε διεκδίκησαν κονδύλια παρότι τα σχολεία μας έχουν σοβαρές ελλείψεις. Στήριξαν την καταστροφική κυβερνητική πολιτική για τις εργασιακές σχέσεις, προώθησαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, δεν είπαν τίποτα για την ανεργία. Αρνήθηκαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη κινήματος ανέργων που θα διεκδικεί μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας".

Ο Π. Σοφός, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, δεσμεύτηκε ότι "εμείς θα είμαστε συμπαραστάτες και μαχητές στο πλευρό σας, δεν είναι υπόσχεση, είναι στάση ζωής, αντίληψη, πίστη ότι ο λαός με την οργάνωση και τον αγώνα μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική, το ξέρουμε, το πιστεύουμε, πρωτοστατήσαμε σε κάθε αγώνα, καταθέσαμε τις προτάσεις μας".

Συνεχίζοντας τόνισε σχετικά με τις δημοτικές εκλογές: "Στις 11 του Οκτώβρη κρίνεται τι ΤΑ θα έχουμε. Εμείς λέμε ΤΑ μαχητική, όχι διαχειρίστρια. Λέμε για ΤΑ που δε θα κλείνει τα μάτια όταν η αυθαιρεσία σε χώρους δουλιάς βοά, όταν καταληστεύονται οι εργαζόμενοι".

Καταλήγοντας σημείωσε για το συνδυασμό της ΔΑΣΠ: "Ο συνδυασμός μας είναι συνδυασμός νίκης, γιατί όσοι βρίσκονται απέναντί μας κινούνται στη λογική της διαχείρισης. Στις 11 του Οκτώβρη πρέπει οι εργαζόμενοι να στείλουν μια πρώτη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, να εκλέξουν αγωνιστική διοίκηση στο δήμο, που ταιριάζει στο όραμά τους και στις αγωνιστικές καταβολές του Περιστερίου".

Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος του παραρτήματος Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Τσίλης,ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: "Δε νοείται μια εργατούπολη να διοικείται από αστικοτεχνοκράτες. Ακούω με αγανάκτηση να λέτε ότι δεν έκανε τίποτα. Εκανε, πολλά, σε βάρος των δημοτών. Για να ορθοποδήσει αυτός ο δήμος, που είναι καταχρεωμένος, παρότι τον πήραν από μας καθαρό από χρέη, χρειάζονται αγώνες. Δε θα τους αφήσουμε να αλωνίσουν άλλο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ