Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εργα ζωής για τον Εύδηλο

"Εμείς πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να μπει μπροστά και να διεκδικήσει μαζί με όλους τους κατοίκους μέτρα πραγματικής ανάπτυξης τώρα, πριν να είναι αργά", τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη διακήρυξη της "Δημοτικής Δημοκρατικής Αγωνιστικής Κίνησης" Ευδήλου.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται η ανάγκη να υπάρξει ένας δήμος, που δε θα στηρίζεται στη λογική του φοροεισπράκτορα, αλλά, αντίθετα, θα διεκδικεί πόρους και αρμοδιότητες, θα προσπαθεί για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και θα γίνει βήμα έκφρασης της θέλησής τους.

Είναι απαραίτητος επίσης, τονίζεται στη διακήρυξη, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη, στην περιοχή του Ευδήλου, του λουτροθεραπευτικού κέντρου Θέρμων- Αγ. Κηρύκου, κάτω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους. Η ανάπτυξη και η στήριξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και η ανασυγκρότηση της κτηνοτροφίας σε σύγχρονες βάσεις και προοπτικές, στηρίζοντας τη συνεταιριστική εκμετάλλευση, θεωρούνται ως πρωτεύοντα στοιχεία για μια νέα προοπτική στο Δήμο Εύδηλου.

Και η παιδεία, όμως, δε θα ήταν δυνατόν να αφήνει αδιάφορη τη "Δημοτική Δημοκρατική Αγωνιστική Κίνηση" της περιοχής. Ετσι, όπως τονίζεται στη διακήρυξη, απαραίτητη είναι η κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή για την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Επίσης στη διακήρυξή της η "Δημοτική Δημοκρατική Αγωνιστική Κίνηση" Ευδήλου τονίζει ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο που θα εκλεγεί πρέπει να πρωτοστατήσει στη δημιουργία νέου οδικού δικτύου, που θα συνδέει ικανοποιητικά τα χωριά και τους οικισμούς μεταξύ τους, αλλά και ολόκληρη την περιοχή με τα υπόλοιπα μέρη του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ