Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκλογή από ΜΜΕ!

Είναι εξωφρενικό και εξοργιστικό, αλλά είναι αληθινό. Ο Δ. Αβραμόπουλος θέλει να εκλεγεί δήμαρχος, προς το παρόν, από τα ΜΜΕ! Ελάχιστα τον ενδιαφέρει τι λένε οι κάτοικοι της Αθήνας, δε δίνει την παραμικρή σημασία να ακούσει τη γνώμη τους για τα - μη - πεπραγμένα της τετραετίας του ή να έρθει σε επαφή μαζί τους, έστω και σε προεκλογικές περιοδείες. Πιστεύει ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να τον εμποδίσει και αποτρέψει να επανεκλεγεί, επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει δημιουργήσει - χάρη στην "αγάπη" των μεγαλοεκδοτών και την απλόχερη βοήθεια της κυβέρνησης - ένα "μεγάλο κεφάλαιο", το οποίο είναι ικανό να μετατρέψει τις εκλογές σε "περίπατο".

***

Οταν πριν από μερικές μέρες ο Αβραμόπουλος καυχόταν ότι "κατάφερα να συρρικνώσω την προεκλογική περίοδο", ελάχιστοι κατάλαβαν ότι αυτή ήταν στην πραγματικότητα η προεκλογική τακτική του. Να μην κάνει καμία προεκλογική εκστρατεία. Να μην εμπλακεί στη "φθοροποιό" διαδικασία της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Τρεις βδομάδες περίπου πριν τις εκλογές και δεν αισθάνεται καμία ανάγκη να απολογηθεί και να λογοδοτήσει στους δημότες για το "έργο" του. Ακριβώς, γιατί αυτά που υποσχόταν με το πρόγραμμα του 1994 ήταν μια απάτη πρώτου μεγέθους. Εξάλλου, στους μόνους που έχει συνηθίσει να λογοδοτεί είναι στους "υψηλούς προστάτες" του και τους χρηματοδότες. Από την άλλη δε θέλει να μπει καν στον κόπο να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Προφανώς γιατί έχει την πεποίθηση ότι φτάνει και περισσεύει το προηγούμενο πρόγραμμα. Ακόμα χειρότερα, δεν πιστεύει ότι αυτή τη φορά χρειάζεται καν να υποσχεθεί τίποτα στους "ιθαγενείς", γιατί η "αστραφτερή" εικόνα του πρέπει να τους αρκεί...

***

Υπάρχουν, βέβαια, βαθύτεροι και πιο σοβαροί λόγοι που εξηγούν αυτή την καλά σχεδιασμένη τακτική του Αβραμόπουλου.

Αν αρχίσει να μιλάει πάνω στα πραγματικά προβλήματα της πόλης και μεταφερθεί εκεί η αντιπαράθεση, είναι χαμένος από χέρι. Ο δήμαρχος είναι γυμνός.

Από την άλλη, θα πρέπει να ομολογήσει ότι συντάσσεται και στηρίζει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της και όχι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και ο τελευταίος πολίτης όμως έχει αντιληφθεί ότι ο Αβραμόπουλος είναι ένας στυλοβάτης αυτής της πολιτικής και αυτή θα συνεχίσει να εφαρμόζει.

Είναι φανερό ότι ο Αβραμόπουλος θέλει και επιχειρεί να υφαρπάξει από τους δημότες μια εν λευκώ εξουσιοδότηση για τη νέα τετραετία. Τίποτα, όμως, δεν έχουν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Αθήνας. Του αξίζει, λοιπόν, το "μαύρο", όπως και στους ομοϊδεάτες του "εκσυγχρονιστές". Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ