Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι αντιστασιακοί στηρίζουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς

Κάλεσμα καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, και μέσα από τις εκλογές, ψηφίζοντας τις αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις και τους συνδυασμούς της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), απευθύνουν πολλά παραρτήματα της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ). Κεντρική πεποίθηση είναι να μπει φραγμός στην άκρατη φιλελευθεροποίηση, αναδεικνύοντας αγωνιστικές δημοτικές και νομαρχιακές αρχές.

  • Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κέρκυρας καλεί όλους "τους δημοκράτες και αντιστασιακούς να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της ΝΑΣ και τις δημοτικές αγωνιστικές κινήσεις, για να σταματήσει ο κατήφορος και να μπει φραγμός στην άκρατη φιλελευθεροποίηση και ιδιωτικοποίηση των δήμων".
  • Την υποστήριξη στο συνδυασμό "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα" (ΔΔΕ) και τον επικεφαλής της παράταξης, Αριστείδη Αβραμίδη,εκφράζει με ανακοίνωσή του, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Καλλιθέας και καλεί τους δημότες να στηρίξουν τη ΔΔΕ, "που ξέρει τι σημαίνει αντίσταση, αγώνας και διεκδίκηση συμφερόντων του λαού μας, με τα άξια στελέχη που τον πλαισιώνουν".
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του παραρτήματος του Ελληνικού στηρίζει, με απόφασή του, το συνδυασμό "Δημοκρατική Συνεργασία για το Ελληνικό" του οποίου ηγείται ο Χρήστος Κορτζίδης.Το παράρτημα Ελληνικού καλεί τους δημότες να καταδικάσουν με την ψήφο τους την αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική της κυβέρνησης, να στρατευτούν στην παράταξη, "ώστε ο δήμος να παραμείνει στα χέρια των κομμουνιστών, αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, που στην 24χρονη θητεία τους έχουν ένα πλούσιο και δημιουργικό έργο".
  • Τη συμπαράστασή τους στον υποψήφιο νομάρχη της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής Νίκο Στεφανίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο της "Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης", Θάνο Τραβασάρο,εκφράζει με ανακοίνωσή του το παράρτημα Μενιδίου "Αντιστασιακών ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ και Δημοκρατικού Στρατού", γιατί είναι "ψηφοδέλτια ανόθευτα, αριστερά, με αυτοτελή και αυτόνομη λαϊκή συσπείρωση, όχι ξεπουλημένα". "Η ψήφος των δημοτών στη ΝΑΣ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πρέπει να γίνει πράξη αντίστασης, να γίνει αγώνας για την ειρήνη".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ