Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ"
Μόνη ασπίδα στην "κατρακύλα" ο αγώνας

Τη διακήρυξη, καθώς και τα ονόματα των υποψηφίων παρουσίασε, ο υποψήφιος νομάρχης Μιχάλης Φαρσάρης

"Το κύριο στις ερχόμενες εκλογές είναι να πραγματοποιηθεί η αγωνιστική συμπαράταξη και η νίκη όλων των δυνάμεων και ανθρώπων που, ανεξάρτητα από τις ειδικότερες πολιτικές επιλογές, θέλουν να εκφράσουν και να φέρουν στο προσκήνιο τα προβλήματα των εργαζομένων".

Με αυτή τη φράση, ο υποψήφιος νομάρχης Ηρακλείου της ΝΑΣ Μιχάλης Φαρσάρης,κάλεσε όσους αντιστέκονται και δε συμβιβάζονται στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας, να παλέψουν μαζί για ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη αρχών της ΝΑΣ και τα ονόματα των υποψηφίων.

"Η οργανωμένη έκφραση και ο αγώνας των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, των επαγγελματιών, των ανθρώπων της διανόησης και της τέχνης, της νεολαίας, όλων των θυμάτων της εφαρμοζόμενης πολιτικής θα είναι η ασπίδα στην κεντρική επιδίωξη να γίνουν απλοί θεατές και συνεργοί στην ίδια τους την υποβάθμιση", τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Μ. Φαρσάρης. Και έκανε καθαρό πως ο οργανωμένος αγώνας θα αποτελέσει ταυτόχρονα το όπλο που θα αναδείξει την αναγκαιότητα για αντίσταση στη χειραγώγηση των συνειδήσεων και τον αναπροσανατολισμό. Για έμπνευση στη νεολαία αγωνιστικής στάσης στη ζωή, αγάπης για τη γνώση, δημιουργίας και συμμετοχής, αισιοδοξίας, μέσα από αγώνες, για το αύριο. Για άρνηση υποταγής στον εξευτελισμό του ανθρώπου.

Η ΝΑΣ - τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης - έχει μια διαφορετική αντίληψη για το θεσμό. "Θέλουμε και παλεύουμε για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (ΝΑ) ουσιαστικό συμμέτοχο στον προγραμματισμό και σχεδιασμό, την υλοποίηση και τον έλεγχο μιας ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα με κέντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος". Συνεχίζοντας, επισήμανε πως η ΝΑ πρέπει να είναι συμπαραστάτης του λαού στους αγώνες για τη διασφάλιση των κοινωνικών του κατακτήσεων. Να παλεύει για το δικαίωμα στη δουλιά και τα άλλα δικαιώματα των εργαζομένων. Για την ανάπτυξη των στοιχείων άμεσης δημοκρατίας. Για την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτιστικών αξιών. Για την υπεράσπιση της ειρήνης μακριά από εθνικισμούς. "Αυτά είναι τα συστατικά στοιχεία της δικής μας αντίληψης που μας διαχωρίζουν απόλυτα από την κυρίαρχη αντίληψη, την κυβερνητική πολιτική και τους υπερασπιστές της", κατέληξε ο Μ. Φαρσάρης.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ

Τα πρώτα 38 ονόματα του ψηφοδελτίου της ΝΑΣ δημοσιεύει σήμερα ο "Ρ":

Δέσποινα Αδαμάκη εκπαιδευτικός, μέλος του συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αχαρνών, Γιάννης Ανδρεαδάκης συνταξιούχος μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Χριστόφορος Βαρδάκης αγρότης, αντιστασιακός, Γιώργος Βούρβαχης,Μανώλης Γραμματικάκης αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, Μανώλης Εμμανουηλίδης συνταξιούχος, Δημήτρης Καγιαμπάκης επαγγελματίας, Μιχάλης Καλλιγιανάκης έμπορος, Μάνθος Καλογεράκης οδοντίατρος, Νίκος Καλλικάκης αγρότης, Δήμος Καραγιάννης εκπαιδευτικός, Βασίλης Κονδυλάκης εκπαιδευτικός έμπορος, Δημήτρης Κονταξάκις συνταξιούχος, Μιχάλης Κουβάκης συνταξιούχος, Κώστας Λαδουκάκης αγρότης, Νίκος Λιονάκης αντιπρόεδρος ΠΕΑΕΑ, Μιχάλης Μανιαδάκης επαγγελματίας, Μανώλης Μηλιάρας ασχολείται με τον επισιτισμό, Βελισσάριος Μουντράκης επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μυλωνάκης επαγγελματοβιοτέχνης, Κώστας Μωϋσάκης δικαστικός υπάλληλος, πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Νεαπόλεως Λασιθίου, Μανώλης Νοδαράκης γιατρός, Μιχάλης Ξυδάξης,Αντώνης Παντέρης,αγρότης, Κώστας Περάκης συνταξιούχος αντιστασιακός, Αντώνης Προγουλάκης ιδιωτικός υπάλληλος, Εμμανουήλ Παπαδάκης οικοδόμος, Αννα Πετράκη,ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου, Γιάννης Σιγανός,αγρότης, αντιπρόσωπος αγροτικών συνεταιρισμών Σκαλανίου στην ΕΑΣΗ, πρώην κοινοτάρχης, Αντώνης Σφακιανάκης αγρότης, Μιχάλης Σφακιανάκης δικηγόρος, νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών, Νίκος Στεφανάκης,Γιώργος Ταβερναράκης,Γιώργος Τσαγκαράκης επιπλοποιός, μέλος του ΔΣ Σωματείου Ξυλουργών Ηρακλείου, Ματθαίος Φραγκιαδουλάκης ηλεκτρονικός, Χαράλαμπος Χασουράκης επαγγελματίας, Κώστας Χατζιδάκης,Νίκος Χρονάκης επαγγελματίας, Τάσος Χιώτης οδοντογιατρός, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, μέλος του ΔΣ του ΑΟ "Δαίδαλος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ