Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεκλογικές ... "ανησυχίες" για τον Υμηττό

Αφού συναίνεσε στην επιφανειακή χάραξη της δυτικής περιφερειακής λεωφόρου του Υμηττού, αποφάσισε να ..."ανησυχήσει" και για τις περιβαλλοντικές ζημιές που θα προκαλέσει!

Ο λόγος για τον νομάρχη Αθηνών Δημήτρη Ευσταθιάδη,με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη, με τη συμμετοχή των δημάρχων Αγίας Παρασκευής, Χολαργού και Παπάγου και της διοίκησης της εταιρίας "Κτηματολόγιο ΑΕ", προκειμένου να βρουν τρόπους ελαχιστοποίησης της επαπειλούμενης ζημιάς. Στην κατεύθυνση αυτή, ζήτησαν από τη διοίκηση της εταιρίας να κτηματογραφηθούν οι περιοχές των παραπάνω δήμων, που περιβάλλουν τον άξονα της λεωφόρου. Ετσι, θεώρησαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι θα περιοριστούν η αυθαίρετη δόμηση και χρήσεις μη συμβατές με το περιβάλλον.

Προφανώς, η εν λόγω σύσκεψη εξυπηρετεί περισσότερο προεκλογικές σκοπιμότητες, καθώς η κατάρτιση του Κτηματολογίου, παρά την αναγκαιότητά της, παραμένει κενό γράμμα. Και, βέβαια, λέξη δεν ειπώθηκε για την τεράστια οικολογική καταστροφή από την επιφανειακή χάραξη της λεωφόρου.

Κατά τα άλλα, ο νομάρχης και οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη δήμαρχοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, γιατί δεν έχει ενταχθεί στην τρίτη φάση κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου ο Δήμος Παπάγου, κάτι για το οποίο ο πρόεδρος της "Κτηματολόγιο ΑΕ" είπε πως θα καταβάλει προσπάθειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ