Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Κοκκινιά δεν υποτάσσεται!

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τους υποτακτικούς της, μετέτρεψαν οι κάτοικοι της Νίκαιας, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Δημοκρατικής Ενότητας" στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, προχτές το βράδυ

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Δημοκρατικής Ενότητας" (ΔΕ) στην πλατεία του Αγ. Νικολάου προχτές βράδυ, μετατράπηκαν - με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου - σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τους αιρετούς υποτακτικούς της. Ενάντια στην απόπειρα του νυν δημάρχου να μετατρέψει την ηρωική Κοκκινιά σε δήμο - πιλότο των κυβερνητικών εντολών.

Οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι του μόχθου, της αντίστασης, της προσφυγιάς, οι διανοούμενοι και οι επιστήμονες, αλλά και οι χιλιάδες που ακολουθούν τη φωνή της ΔΕ καθημερινά, έστειλαν το πρώτο ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τον εκλεκτό της Β. Τράπαλη: Η Κοκκινιά δεν υποτάσσεται! Και ήταν πραγματικά μια συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως άλλωστε σημείωσε και η Βέρα Νικολαϊδου,στην ομιλία της.

"Είμαστε εδώ, παρ' όλο που οι αντίπαλοί μας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να μας αφανίσουν, με επικίνδυνες μεθόδους που ξεκινούσαν από τη λάσπη και έφταναν μέχρι τα δικαστήρια",τόνισε η Βέρα Νικολαϊδου."Ομως δεν είχαν την τόλμη να αφήσουν να γίνει η δίκη τηςυπόθεσης "Ηράκλειτος", γιατί τους ενοχλούσε η σίγουρη αθώωση της Νικολαϊδου και έτσι δε θα μπορούσαν να πιέσουν να εκδοθεί η απόφαση για "αργία" που οι ίδιοι προκάλεσαν. Δεν τους βόλευε προεκλογικά. Τους βολεύει, όπως νομίζουν, να διαιωνίζεται η υπόθεση. Δεν ξέρουν όμως ότι ο λαός της πόλης δίνει καθημερινά την απάντησή του".

"Είμαστε εδώ γιατί αυτή είναι η πόλη των παππούδων και των πατεράδων μας. Γιατί μας τάξατε εσείς να φυλάμε αυτό το μετερίζι. Γιατί έχουμε να συνεχίσουμε το έργο που σχεδιάσαμε μαζί. Γιατί έχουμε όραμα και πρόγραμμα γι' αυτή την πόλη. Γιατί έχουμε τη γνώση και την εμπειρία από την 20χρονη πορεία μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τη δύναμη που την αντλούμε από σας, τους φίλους και τις φίλες της ΔΕ, που πρέπει να ομολογήσω ότι σήμερα ξεπέρασαν και τις δικές μας προσδοκίες. Εχουμε τη θέληση να φράξουμε το κανάλι που θέλει να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική στις πλάτες των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας και την ΤΑ. Εμείς τους δήμους και τις νομαρχίες τους θέλουμε ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, ελεύθερο βήμα των πολιτών, με αγωνιστικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά και όχι κυβερνητικά φερέφωνα και τοποτηρητές. Είμαστε οι μόνοι που θέλουμε και μπορούμε να αντισταθούμε αγωνιστικά σε αυτή τη λαίλαπα των κατ' επιταγή της ΕΕ και ΟΝΕ, κυβερνητικών μέτρων, γιατί είστε εσείς κοντά μας. Γιατί είμαστε ελεύθεροι από δεσμεύσεις. Εμείς αναγνωρίζουμε μόνο μία δέσμευση. Οτι θα είμαστε δίπλα στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες της πόλης μας και ιδιαίτερα η νεολαία. Αλλη δέσμευση δεν έχουμε και δεν αναγνωρίζουμε".

Η υποψήφια δήμαρχος άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι μετέτρεψε το δήμο, από μετερίζι των αγώνων σε "πιλότο" εφαρμογής κάθε κυβερνητικού σχεδίου που θέλει την ΤΑ υποταγμένη. Την κατηγόρησε για το όργιο ρουσφετιού που έχει εξαπολύσει στην πόλη, για τους υπέρογκους δανεισμούς, για τις μεγάλες αυξήσεις στους δημοτικούς φόρους. Υπογράμμισε ότι κάθε έργο υποδομής στη Νίκαια έχει τη σφραγίδα των αγώνων των φορέων και του λαού της πόλης, με μπροστάρη τη ΔΕ, όταν ήταν στο "τιμόνι" του δήμου. "Χρειάζεται δουλιά από όλους μας. Και η σημερινή συγκέντρωση δίνει τις προϋποθέσεις, αλλά και την ελπίδα της νίκης", κατέληξε η Βέρα Νικολαϊδου.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε η Ελπίδα Παντελάκη,υποψήφια νομάρχης Πειραιά της ΝΑΣ. "Η Κοκκινιά, η πόλη των αγώνων, η πόλη των ανθρώπων του μόχθου είναι ανάγκη στις 11 του Οκτώβρη να δείξει τον καλύτερό της εαυτό. Να καταδικάσει από την κορφή ως τα νύχια την πολιτική της κυβέρνησης και όσους συναινούν σε αυτή, στο πρόσωπο της σημερινής δημοτικής αρχής, που είναι καθρέφτης της. Να αναδείξει δημοτική αρχή που της μοιάζει. Δύναμη για το παρόν. Ελπίδα για το μέλλον. Τη "Δημοκρατική Ενότητα" δημοτική αρχή. Την καταξιωμένη λαϊκή αγωνίστρια Βέρα Νικολαϊδου, δήμαρχο της πόλης. Το ψηφοδέλτιο της ΔΕ είναι εγγύηση. Η πορεία της, η ιστορική της διαδρομή. Η ΝΑΣ γι' αυτό είναι εδώ. Η παρουσία μας σημαίνει συστράτευση. Μαζί και σε επίπεδο δήμου και σε επίπεδο νομού", τόνισε, ανάμεσα σε άλλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιμένει αντιδημοκρατικά ο Τράπαλης (1999-01-12 00:00:00.0)
Η μάχη συνεχίζεται στους δρόμους! (1998-10-19 00:00:00.0)
Διευρύνεται η αλληλεγγύη στην Β. Νικολα'ϊδου (1998-08-11 00:00:00.0)
Κατακραυγή! (1998-08-08 00:00:00.0)
Να φτάσουμε και στο τελευταίο σπίτι της πόλης (1998-06-13 00:00:00.0)
Αθλια μεθόδευση (1998-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ