Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Αθλια μεθόδευση

Την πολιτική εξόντωση της Βέρας Νικολα'ϊδου, στελέχους του ΚΚΕ και υποψήφιας δημάρχου, μεθοδεύουν ο σημερινός δήμαρχος Κ. Τράπαλης και οι συν αυτώ. Εφτασαν στο σημείο να καταφύγουν σε διαδικασία ποινικής δίωξής της, με αίτημα τη δήμευση της περιουσίας της και την παύση της από δημοτική σύμβουλο!

Την ιστορική Κοκκινιά επέλεξε ως επόμενο στόχο, στην αλυσίδα της νέας αντικομμουνιστικής επίθεσης που εξαπολύει αυτή την περίοδο σε διάφορα επίπεδα, ο κυβερνητικός εσμός. Με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον δήμαρχο Νίκαιας, Β. Τράπαλη, στο στόχαστρο έβαλαν αυτή τη φορά την πρώην δήμαρχο Βέρα Νικολαϊδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος. Με ένα σχεδιασμό που παραπέμπει ευθέως στην πρακτική των Πάγκαλου, Γιαννόπουλου και άλλων κυβερνητικών στελεχών έφτασαν στο σημείο να κινήσουν διαδικασία για ποινική δίωξη της Βέρας Νικολαϊδου. Πετώντας στην άκρη κάθε πρόσχημα, ισχυρίζονται ότι ο δήμος είχε ζημιά από την ανέγερση των σχολών "Ηράκλειτος" και ζητούν, με ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται την ερχόμενη Τρίτη, να δεχτεί το δικαστήριο ότι το έργο δεν υπάρχει και κατά συνέπεια να διατάξει τη δήμευση της περιουσίας της Βέρας Νικολαϊδου (σ.σ. ένα διαμέρισμα), καθώς επίσης και την παύση της από το Δημοτικό Συμβούλιο! Η διαδικασία κινήθηκε λίγες μέρες μετά την ανακήρυξη της Βέρας Νικολαϊδου από τη Δημοτική Κίνηση "Δημοκρατική Ενότητα" ως υποψήφιας δημάρχου στις ερχόμενες εκλογές. Οι ισχυρισμοί που επιστρατεύονται για αυτήν την καθαρής μορφής πολιτική δίωξη, αν δεν είχαν έναν τόσο σοβαρό στόχο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και αστείοι. Γιατί την ίδια ώρα που ζητούν από το δικαστήριο να θεωρήσει ουσιαστικά ότι το έργο δεν έχει γίνει, στις σχολές έκτασης 1.200 τετραγωνικών μέτρων φοιτούν περισσότεροι από 300 μαθητές, ενώ το ίδιο το έργο επιλέχθηκε για την αρτιότητα της κατασκευής του και χρησιμοποιείται από αυτούς που κινούν τη διαδικασία της δίωξης ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, ικανό να καλύψει τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την έγκριση των σχετικών χρηματοδοτήσεων.

Η αποκάλυψη αυτής της άθλιας μεθόδευσης έχει προκαλέσει ήδη έντονη αντίδραση, ανάμεσα στο δημοκρατικό κόσμο της Κοκκινιάς αλλά και ευρύτερα. Ο "Ριζοσπάστης", καλύπτοντας από κοντά την όλη εξέλιξη παρουσιάζει σήμερα ολόκληρες δύο αποκαλυπτικές ανακοινώσεις. Αυτήν της γραμματείας της Δημοκρατικής Ενότητας που κυκλοφορεί ήδη σε χιλιάδες αντίτυπα στην Κοκκινιά, αποκαλύπτοντας τους ειδικούς στόχους της επίθεσης και αυτήν της Επιτροπής Πόλης της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ, που εντάσσει την επίθεση στο γενικότερο σκηνικό ποινικοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδημοκρατικές διολισθήσεις της δημοτικής αρχής (1999-07-10 00:00:00.0)
Εδώ οι εργαζόμενοι ξέρουν πού να ρίξουν την ψήφο τους! (1998-09-19 00:00:00.0)
Να ανακληθεί η απαράδεκτη δίωξη (1998-08-19 00:00:00.0)
Κατακραυγή! (1998-08-08 00:00:00.0)
Περίσσευμα ψεύδους (1998-01-23 00:00:00.0)
Αθλια μεθόδευση (1998-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ