Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να ανακληθεί η απαράδεκτη δίωξη

Παρόλο που έχουν περάσει δύο βδομάδες από τότε που έγινε γνωστή η απαράδεκτη απόφαση, με την οποία τέθηκε σε αργία από τα καθήκοντα της δημοτικής συμβούλου Νίκαιας η Βέρα Νικολαϊδου,κάθε μέρα προστίθενται και νέες ανακοινώσεις μαζικών φορέων, που καταδικάζουν αυτήν την άθλια πολιτική δίωξη και τους μεθοδευτές της.

ΠΕΑΕΑ Θεσσαλονίκης

Τη συμπαράστασή της προς την υποψήφια δήμαρχο της ηρωικής Κοκκινιάς, Βέρα Νικολαϊδου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ Θεσσαλονίκης,που ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

"Εμείς οι αντιστασιακοί του Νομού Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας τον αγώνα που διεξάγετε εδώ και πολλά χρόνια μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το καλό του κοκκινιώτικου λαού, στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό σας. Υποστηρίζουμε την απόφαση της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς να μην συνεορτάσει με τους εγκάθετους της κυβέρνησης και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Τράπαλη και την παρέα του, την επέτειο του ιστορικού μπλόκου της Κοκκινιάς.

Τα κοράκια του ΝΑΤΟ και της ντόπιας πλουτοκρατίας δε χόρτασαν μέχρι σήμερα συκοφαντία σε βάρος των αγωνιστών της ΕΑΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και των θυσιών τους. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να φρενάρουν, να τορπιλίσουν, να παρεμποδίσουν τον αγώνα του ελληνικού λαού για το λυτρωμό του. Χρησιμοποιούν όλα τα τεχνάσματα και τις μέθοδες που τους δίδαξαν οι σύμμαχοί τους. Εμείς οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και οι πατριώτες των μετέπειτα αγώνων έχουμε γευτεί τα καλά αυτών των "συμμάχων".

Η επιλογή του χρόνου για την επιβολή της αργίας στην υποψήφια δήμαρχο, στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, είναι ύποπτη και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον περιφερειάρχη. Καμία διοικητική απόφαση και καμία αντιλαϊκή μεθόδευση δεν είναι ικανή να σταματήσει την απόφαση του κοκκινιώτικου λαού να αναδείξει δήμαρχο την καταξιωμένη αγωνίστρια, πράγμα που θα το δείξει στις εκλογές".

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη θέση της οργάνωσης απέναντι στη γενική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, που ξεπουλά τον πλούτο της χώρας και τονίζει:"Σ' αυτήν την πολιτική, είμαστε κάθετα αντίθετοι και θα την πολεμήσουμε μέχρι τέλος. Ενωμένοι θα νικήσουμε".

ΠΕΑΕΑ Λακωνίας

Το Παράρτημα Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ επισημαίνει: "Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει με άνομες και ανώμαλες πράξεις, όπως αυτή της δίωξης της Βέρας Νικολαϊδου, την αντιλαϊκή πολιτική. Τρέμει στην προοπτική ότι θα αντιμετωπίσει στη Νίκαια μια κομμουνίστρια δήμαρχο, που θα είναι μπροστάρης στους αγώνες για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων, που θα αντιστέκεται μαζί με το λαό της στην πολιτική του ξεπουλήματος των πάντων, θα αρνείται να είναι το μακρύ χέρι για δημοτική φορομπηχτική πολιτική, και βάλλει με όλα τα μέσα, και με τα ανήθικα, να απαλλαγεί βίαια από μια κομμουνίστρια δήμαρχο. Το φαινόμενο δεν αφορά μονάχα τη Νικολαϊδου και το λαό της Νίκαιας, αλλά όλη την Ελλάδα, όλους τους Ελληνες και πρέπει τώρα να αντιδράσουν. Να αντιδράσουν τα σωματεία, οι φορείς και οι σύλλογοι, να αντιδράσει η διανόηση. Τέτοιες πράξεις είναι πρόβα τζενεράλε, είναι η σήψη που θα απλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να τη σταματήσουμε.

Η κυβέρνηση πρέπει να άρει την τιμωρία από την άξια αγωνίστρια Βέρα Νικολαϊδου. Αν δεν το κάνει, θα το κάνει ο λαός της Νίκαιας, αναδείχνοντας τη Βέρα δήμαρχό του".

ΕΔΑΚ

Ο Χαράλαμπος Τσιρίδης,δικηγόρος Πειραιά, πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατικής Αντιφασιστικής Κίνησης (ΕΔΑΚ), εκδότης της Δικηγορικής Σοσιαλιστικής Επιθεώρησης και πρόεδρος της Ενωσης Ποντίων Πειραιά, ζητά την ανάκληση της απόφασης για επιβολή αργίας στην Β. Νικολαϊδου, επισημαίνοντας ότι, εφόσον εκκρεμεί η κύρια υπόθεση, κάθε άλλη παρενέργεια του περιφερειάρχη Αττικής κρίνεται απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί η αργία, μέχρις ότου το αρμόδιο δικαστήριο αποφανθεί επί της όλης υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ