Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κρούσματα αυταρχισμού σε σχολεία

Κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκρατίας εναντίον συνδικαλιστών μαθητών σημειώθηκαν μια μέρα πριν τη μεγαλειώδη μαθητική κινητοποίηση, καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Βορείων Προαστίων της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του ΕΠΛ Αμαρουσίου απείλησε με αποβολή μαθητή, που κολλούσε την αφίσα του Συντονιστικού των μαθητών για την κινητοποίηση. Επίσης, η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Πεύκης "κατέβασε" τις αφίσες της κινητοποίησης και απείλησε με αποβολή όσους μαθητές θα συμμετείχαν στην πορεία.

Η ΤΟ Βορείων Προαστίων της ΚΝΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει αυτούς τους αγώνες ακόμα πιο αποφασιστικά και καλεί τους μαθητές να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 27 Γενάρη, καθώς και τα Μαθητικά Συμβούλια να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, οργανώνοντας το συντονισμό μεταξύ των σχολείων της περιοχής, αλλά και όλων των φορέων της εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ομόφωνα την ενέργεια της Αστυνομίας, που μπήκε ένοπλη στο χώρο του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Νίκαιας, για να τρομοκρατήσει τους μαθητές, υπογραμμίζοντας: "Η ΕΛΜΕ Πειραιά προειδοποιεί εκείνους που υποθάλπουν και πραγματοποιούν τέτοιες ενέργειες ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών θα αντιδράσει μαχητικά σε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια τρομοκράτησης μαθητών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ