Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Τα πραγματικά στοιχεία

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της παράταξης με αποκαλυπτικά στοιχεία για τη μεθόδευση

"Είναι γνωστό ότι επί δημαρχίας της επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας", Βέρας Νικολαϊδου,από το 1990-'94 δρομολογήθηκε, υλοποιήθηκε και δόθηκε σε χρήση ένα μεγάλο έργο, που αφορά την εκπαίδευση των παιδιών μας. Το έργο που πραγματοποιήθηκε στις Σχολές "Ηράκλειτος" είναι η κατασκευή του κεντρικού κτιρίου επί της οδού Αχιλλέως, περίπου 1.200 τ.μ. και η ολοκλήρωση του Παραρτήματος ημιτελούς κτιρίου στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, περίπου 500 τ.μ.

Τα παραπάνω κτίρια περιλαμβάνουν αίθουσες πληροφορικής, κτηματογράφησης, κατάρτισης εκπαιδευτικών, βιβλιοθήκη, χώρους μεταλλικών κατασκευών, εργαστήρια υδραυλικών συγκροτημάτων, ψυκτικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, γραφεία καθηγητών κλπ. Παραδόθηκαν με πλήρεις εγκαταστάσεις και τον απαιτούμενο σύγχρονο εξοπλισμό για την πλήρη λειτουργία τους. Λειτουργούν από το 1993 και ο αριθμός των σπουδαστών από 90 που ήταν ξεπέρασε σήμερα τους 330.

Το όραμά μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης για τη νεολαία, κυρίως της Νίκαιας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, είναι πλέον πραγματικότητα.

Η χρησιμότητα του έργου αποδεικνύεται όχι μόνο από την αύξηση του αριθμού των σπουδαστών, αλλά και από το γεγονός ότι ήδη αυτοί οι χώροι επιλέχθηκαν από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου για να στεγάσουν το διαδημοτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) (Αναπτυξιακή Εκπαιδευτική ΑΕ) με μετόχους τους Δήμους Νίκαιας, Καρδίτσας, Θεσσαλονίκης και την ΑΝΔΗΠ (Αναπτυξιακή Δήμων Πειραιά).

Σ' αυτά έχουν εκτελεστεί δύο εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει δρομολογηθεί να χρησιμοποιηθούν για το εκπαιδευτικό μέρος των ΕΟΚικών προγραμμάτων "Adapt" και "Urban". Με πρόσφατη δε απόφαση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία ΙΕΚ, θα χρησιμοποιηθούν και γι' αυτό το σκοπό.

Η ομαλή εξέλιξη και ολοκλήρωση όλων των φάσεων του έργου διακόπηκε γιατί ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, πέντε μήνες μετά την έναρξη του έργου, ξεκίνησαν ποινική δίωξη στην τότε δήμαρχο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών τουλάχιστον συμφερόντων.

Εκείνο που έχει πάντοτε σημασία είναι τούτο:

α) Κανείς δεν κατηγορεί την τότε δήμαρχο για οικονομικές ατασθαλίες. Αντίθετα, πολλοί, και από την παράταξη του σημερινού δημάρχου, επιβεβαιώνουν το ήθος και αδέκαστό της.

β) Ολοι γνωρίζουν το έργο των Σχολών "Ηράκλειτος", το οποίο και ο πιο αδαής δεν μπορεί να το εκτιμήσει στο ποσό των 200 εκατομμυρίων δραχμών, αλλά πολλαπλάσια.

γ) Η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με αναλυτικές επιμετρήσεις και υπολογισμούς, εκτίμησε το κόστος του στο ποσόν των 500 εκατ. δραχμών χωρίς το ΦΠΑ.

Σήμερα ο κ. Τράπαλης και το μεγαλύτερο μέρος της παράταξής του, τρία χρόνια μετά τις εκλογές, αντί να προωθήσουν την ολοκλήρωση όλων των φάσεων του έργου, προχωρούν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ της Βέρας Νικολαϊδου, ζητώντας:

1. Τη δέσμευση της "περιουσίας" της

2. Την παύση της από δημοτική σύμβουλο.

Αποδέχονται και στηρίζονται σε μία εκτίμηση του σώματος εκτιμητών που αναβιβάζει την αξία των ακινήτων χωρίς το μηχανολογικό εξοπλισμό και τις ειδικές κατασκευές στα 200 εκατ. και αρνούνται να λάβουν υπόψη τις μετρήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που υπολογίζει την αξία του έργου στα 500 εκατ. και χωρίς τον ΦΠΑ. Ετσι αποδέχονται την επιβάρυνση των δημοτών με τεράστια ποσά. Αρνούνται να υλοποιήσουν και αυτή την απόφαση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου για να κληθεί το Τεχνικό Επιμελητήριο, που είναι ο υπεύθυνος τεχνικός σύμβουλος του κράτους, να κάνει την εκτίμηση του έργου, πράγμα που και η Επιτροπή των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας πρότειναν.

Η χρονική στιγμή της πολιτικής δίωξης δεν είναι τυχαία.Επιλέχτηκε αμέσως μετά την ανακήρυξη της Βέρας Νικολαϊδου από τη "Δημοκρατική Ενότητα" ως υποψήφιας δημάρχου στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

- Γιατί τους ανησυχεί η αποδοχή των θέσεων της "Δημοκρατικής Ενότητας" και η εκτίμηση και εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν την Βέρα Νικολαϊδου οι Κοκκινιώτες και οι Κοκκινιώτισσες.

- Γιατί η "Δημοκρατική Ενότητα" είναι εμπόδιο στην πολιτική και τα σχέδιά τους για το Δήμο μας.

- Γιατί η "Δημοκρατική Ενότητα" διαφωνεί και καταγγέλλει:

1. Τη φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους δημότες.

2. Την υπερχρέωση του Δήμου με δάνεια ύψους 1 δισ., που ουσιαστικά θα καλύψουν, ρουσφέτια, θεάματα και δημόσιες σχέσεις.

3. Τις συνεχείς απευθείας αναθέσεις των όποιων "νέων έργων" γίνονται.4. Την άρνησή τους να πάρουν θέση στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους δημότες: Ανεργία, παιδεία, υγεία κλπ.

Ο δήμαρχος κ. Τράπαλης και η παράταξή του στο Δήμο μας βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Και επειδή η σύγχυση είναι κακός σύμβουλος, προχωράνε σε μια χωρίς ήθος πολιτική δίωξη, σε βάρος της Βέρας Νικολαϊδου.

Μπροστά στον πανικό τους και την πολιτική τους επιβίωση δε διστάζουν σε τίποτα. Φοβούνται μήπως εκτιμηθεί και γίνει σύγκριση της δράσης και των έργων της προηγούμενης περιόδου με τη σημερινή. Καλύπτονται πίσω από λανθασμένες εκτιμήσεις που τις αποδέχονται για να μη γίνει η πραγματική σύγκριση με το κόστος των δικών τους έργων όπως π.χ. με το έργο του Δημαρχείου, όπου οι επισκευές μόνο του παλαιού κτιρίου ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια και η επέκταση, που είχε προϋπολογισμό 350, θα φτάσει τουλάχιστον τα 800 εκατομμύρια.

Η απάντησή μας στην πρακτική του κ. Τράπαλη και της παράταξής του είναι η συσπείρωση του λαού της πόλης δίπλα στη "Δημοκρατική Ενότητα" και την Βέρα Νικολαϊδου.

Οπλο μας η ενημέρωση του κοκκινιώτικου λαού, των μαζικών φορέων, των εκπαιδευτικών και της νεολαίας για τους οποίους έγινε το παραπάνω έργο.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο κάτοικο αυτής της πόλης να αντισταθεί στα σχέδια ποινικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές με τη συσπείρωσή του δίπλα και μαζί με τη "Δημοκρατική Ενότητα"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ