Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να μη θεωρηθεί νομολογία

Την αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου και την άσκηση αναίρεσης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Εφετείου Λάρισας, που αθώωσε τον κοινοτάρχη, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει πιστοποιητικά για πολιτικό γάμο, ζήτησε χτες ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", δημοτικός σύμβουλος, Λεων. Αυδής,μιλώντας στον "902 Αριστερά στα FM".

Η απόφαση του Εφετείου της Λάρισας με την οποία αθωώθηκε κοινοτάρχης, που αρνήθηκε να δώσει πιστοποιητικά σε πολίτες για να κάνουν πολιτικό γάμο, σημείωσε συγκεκριμένα ο Λ. Αυδής, "πρέπει να ανησυχήσει ιδιαίτερα και έντονα τους νομικούς κύκλους".

"Το σκεπτικό του Εφετείου, υπογράμμισε, ήταν ότι ο κοινοτάρχης δεν είχε σκοπό να τους προκαλέσει βλάβη μη χορηγώντας τους τα πιστοποιητικά... Ομως τι άλλη βλάβη χρειάζεται, όταν με την άρνησή του αυτή γνωρίζει, ξέρει και θέλει να στερηθούν οι πολίτες ενός δικαιώματός τους, το οποίο μάλιστα συνδέεται με την ελευθερία του φρονήματος".

"Πιστεύω, κατέληξε ο Λ. Αυδής, ότι πρέπει να αντιδράσει έντονα ο Δικηγορικός Σύλλογος και να ζητήσει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης, ώστε να μην αποτελέσει νομολογία".

Να υπενθυμίσουμε ότι το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, παρακάμπτοντας την ελεύθερη θρησκευτική συνείδηση των "θυμάτων" του κοινοτάρχη Βερδικούσιας Θ. Καφφέ,τον αθώωσε με το σκεπτικό ότι η στάση του οφειλόταν στη θρησκευτική του συνείδηση. Οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι που δεν έλαβαν τα πιστοποιητικά που ζήτησαν για να παντρευτούν με πολιτικό γάμο είχαν μηνύσει τον κοινοτάρχη για παράβαση καθήκοντος προς την υπηρεσία και ως έχοντα στόχο να βλάψει το κράτος και τους πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ