Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Περιγράφεται η βάρβαρη πολιτική ξεκληρίσματος

"Τα όσα περιγράφονται στην έκθεση Σπράου για τη Γεωργία, είναι σύμφωνα με τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα οδηγήσουν με γρηγορότερους ρυθμούς στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών",τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.Και επισημαίνει:

"Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η έκθεση Σπράου: Υμνολογεί την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κάνει αναφορές στην ανταγωνιστικότητα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων. Εξαγγέλλει τη διάλυση των αγροτικών συνεταιρισμών, στο όνομα του επαναπροσδιορισμού τους. Ενισχύει τη θεσμοθέτηση των Ομάδων Παραγωγών και διεπαγγελματικών οργανώσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και μεγαλεμπόρων. Προαναγγέλλει τη δημιουργία "Τράπεζας γης" για τη συγκέντρωση της γης στους λίγους. Ταυτόχρονα, προτείνει μέτρα για τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής, της μεταποίησης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων σε λίγα χέρια, στους μεγαλοκαπιταλιστές.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πτοούνται ούτε από εκθέσεις τύπου Σπράου, ούτε από εκφοβισμούς και αγροτοδικεία. Θα περπατήσουν στο δρόμο που έχουν χαράξει, του αγώνα και της πάλης ενάντια στην πολιτική που τους ξεριζώνει.Οι αγρότες, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, γρήγορα θα συναντηθούν μέσα σε ένα παλλαϊκό μέτωπο που θα ανατρέψει αυτή την απάνθρωπη πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ