Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΤΑ
Επιλέγεται ο σύμβουλος ανάπτυξης

Μετά από αλλεπάλληλες δυστοκίες δύο χρόνων, επιλέγεται τελικά ο σύμβουλος ανάπτυξης στα ΕΛΤΑ, ο οποίος θα αναλάβει και την υλοποίηση του προγράμματος "Ταχυδρομεία", ύψους 21 δισεκατομμυρίων από 35 δισ. που είχαν αρχικά εγκριθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών χτες, μετά και την τεχνική αξιολόγηση των τριών ενδιαφερόμενων οίκων, δίνει το προβάδισμα στα βρετανικά ταχυδρομεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με την εταιρία συμβούλων ΕΜΙ.

Η θητεία του συμβούλου ανάπτυξης θα είναι διετής και η αμοιβή του ανέρχεται περίπου στο 1 δισεκατομμύριο δραχμές, ενώ η πρόσληψή του ήταν όρος τόσο για το ξεμπλοκάρισμα της χρηματοδότησης από το Β' ΚΠΣ, αλλά και μοχλός ελέγχου του Οργανισμού από τα κοινοτικά όργανα, που σπρώχνουν όλο και περισσότερο την ταχυδρομική αγορά στο δρόμο της απελευθέρωσης και την παράδοση όλο και περισσότερων υπηρεσιών του δημόσιου ταχυδρομείου στα χέρια των μεγάλων πολυεθνικών του κλάδου.

Πάντως, η μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική, που δεν προχωράει στην κάλυψη των ελλειμμάτων του Οργανισμού, αλλά και το Επιχειρησιακό Σχέδιο της PLANET, δεν εξασφαλίζουν φτηνές και αξιόπιστες υπηρεσίες για το κοινό, οδηγούν τα ΕΛΤΑ στο περιθώριο και δίνουν πεδίο δράσης στις ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ