Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από το Δημοτικό Συμβούλιο Φερών

Μονόδρομο για τους αγρότες του Βόρειου Εβρου είναι ο δρόμος του αγώνα. Την Τρίτη 20 του Γενάρη οργανώνουν παναγροτικό συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, προκειμένου να διεκδικήσουν αγωνιστικά την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και των αποφάσεων της ΕΕ. Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών του Β. Εβρου καλεί τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και όλο το λαό της περιοχής να συμπαρασταθούν στα αιτήματά τους.

Συμπαραστάτης στον αγώνα τους τάχθηκε ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φερών, το οποίο με απόφαση - ανακοίνωσή του δηλώνει ότι τίθεται αλληλέγγυο στο πρόβλημα των παραγωγών της περιοχής που υπέστη μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειές του εξαιτίας της κακοκαιρίας. Επίσης ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίξει τους αγώνες τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Αιτήματα της κινητοποίησης των αγροτών του Βόρειου Εβρου, που είδαν το βαμβάκι τους να καταστρέφεται και να μην μπορούν να το μαζέψουν εξαιτίας της παγωνιάς και των βροχοπτώσεων, είναι: Να δοθεί άμεσα ως προκαταβολή το 70% της αποζημίωσης που όρισε ο ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την κακοκαιρία και αντικειμενική εξέταση των ενστάσεων που υποβάλλουν οι αγρότες για τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Επίσης συμπληρωματική αποζημίωση για τα βαμβάκια και τα καλαμπόκια από το ΠΣΕΑ, για την κάλυψη της πραγματικής ζημιάς που υπέστησαν οι καλλιέργειες. Να υιοθετηθεί επιδότηση μεταφορικών για τα αγροτικά προϊόντα ίση με το κόστος μεταφοράς τους στην κατανάλωση, που είναι περίπου 8 δρχ. το κιλό για τα καλαμπόκια και τα στάρια. Να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στις συμβάσεις για τα τεύτλα και να μη μειωθεί η τιμή τους. Ρύθμιση των αγροτικών χρεών με πάγωμά τους για δύο χρόνια και άτοκη αποπληρωμή σε τρία χρόνια. Τέλος, απαιτούν να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των συναδέλφων τους αγωνιζόμενων αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ