Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Φοβούνται την αγωνιστική πολιτική των κομμουνιστών"

Κάλεσμα στον πειραϊκό λαό να καταδικάσει κάθε προσπάθεια αυταρχισμού ενάντια στους αγωνιστές

Αποφασιστική απάντηση σε όσους μεθόδευσαν την πολιτική δίωξη της Βέρας Νικολαϊδου δίνει η Επιτροπή Πόλης της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ. Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο και αυτής της ανακοίνωσης:

"Καταγγέλλουμε στο λαό του Πειραιά την ενέργεια του δημάρχου Νίκαιας, Β. Τράπαλη, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και αυτών που τον στηρίζουν, για ποινική δίωξη της πρώην δημάρχου Βέρας Νικολαϊδου, γνωστού στελέχους του ΚΚΕ.

Το πρόσχημα που επιστρατεύτηκε είναι η δήθεν ζημιά του δήμου από την ανέγερση των σχολών "Ηράκλειτος", κατά τη θητεία της ως δημάρχου, τη στιγμή που οι ίδιες οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν αποφανθεί για το αντίθετο. Ετσι, ζητούν τη δέσμευση της περιουσίας της και την παύση της από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην οργανωμένη προσπάθεια, που γίνεται από την κυβέρνηση και τα στελέχη της, να ποινικοποιήσουν την πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση, να χτυπήσουν κάθε αγωνιστική φωνή. Είναι συνέχεια των χιλιάδων μηνύσεων ενάντια στους συνδικαλιστές ναυτεργάτες, οι οποίοι κατάγγειλαν την κυβέρνηση και το Νηογνώμονα, για τις ευθύνες τους που δίνονται άδειες σε σάπια καράβια να ταξιδεύσουν, της μήνυσης του Πάγκαλου ενάντια στο "Ριζοσπάστη" κλπ.

Η χρονική στιγμή της ποινικής δίωξης της Βέρας Νικολαϊδου δεν είναι τυχαία. Γίνεται αμέσως μετά την ανακήρυξή της από τη Δημοτική Κίνηση "Δημοκρατική Ενότητα" ως υποψήφιας δημάρχου, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Τους ανησυχεί η αποδοχή των θέσεων της "Δημοκρατικής Ενότητας", η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη, με την οποία περιβάλλουν την Βέρα Νικολαϊδου οι Κοκκινιώτες και οι Κοκκινιώτισσες. Τρέμουν μπροστά στην ογκούμενη αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού απέναντι στην πολιτική τους. Φοβούνται την αποκαλυπτική, συσπειρωτική, αγωνιστική πολιτική των κομμουνιστών.

Προσπαθούν να σπιλώσουν ηθικά τους κομμουνιστές και να αποπροσανατολίσουν το λαό από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Να καλύψουν τη φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους δημότες, τη μετατροπή των δήμων - πρωτοστατούντος του Δήμου Νίκαιας - από αγωνιστικό μετερίζι των λαϊκών αγώνων και συμφερόντων, σε όργανο υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ΕΠ της ΚΟΠ του ΚΚΕ καλεί τον πειραιώτικο λαό να καταδικάσει αυτή την ενέργεια και κάθε προσπάθεια αυταρχισμού ενάντια στους αγωνιστές. Να μην επιτρέψουμε την αναβίωση πρακτικών των πιο μαύρων σελίδων του παρελθόντος.

Η δύναμη του εργαζόμενου λαού είναι η συσπείρωση, η ενότητα και ο αγώνας ενάντια στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον αυταρχισμό και τις διώξεις των αγωνιστών.

Οι κομμουνιστές δεν πτοούμαστε από τέτοιες συκοφαντίες και διώξεις. Αντιστεκόμαστε, 80 χρόνια τώρα, με μοναδικό κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα. Με το λαό συμπορευόμαστε, από αυτόν αντλούμε τη δύναμή μας και το πάθος μας να συνεχίσουμε.

Σε αυτούς που υλοποιούν αντιλαϊκές πολιτικές να αναζητηθούν οι συνδιαλλαγές με τα "διαπλεκόμενα" συμφέροντα"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ