Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθυστερούν οι αποσπάσεις νηπιαγωγών - δασκάλων

Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία των αποσπάσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κύλησε η πρώτη βδομάδα της σχολικής χρονιάς. Προχτές, επρόκειτο να συνέλθει το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) για να ολοκληρώσει τη διαδικασία, όμως η συζήτηση αναβλήθηκε επ' αόριστον, με "άνωθεν εντολή" όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί.

Συνολικά εκκρεμούν περισσότερες από 1.000 αιτήσεις επανεξέτασης αποσπάσεων, πράγμα που έχει δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, οι διορισμοί χωρίς προγραμματισμό έχουν αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές να μην έχουν τοποθετηθεί ακόμη νεοδιόριστοι. Επίσης, καθυστερούν οι διορισμοί με βάση το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Για "πολιτική ομηρία σε βάρος εκατοντάδων εκπαιδευτικών" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου - Τήνου - Μυκόνου, που εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αιτήσεις για απόσπαση προς το Νομό Κυκλάδων απορρίφτηκαν από το υπουργείο Παιδείας "χωρίς επαρκή και πειστική αιτιολόγηση", ενώ αναφέρει ότι τα λειτουργικά κενά του Νομού Κυκλάδων ανέρχονται σε 100. Ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Σύρου - Τήνου - Μυκόνου αναφέρει πως "αποδεικνύεται ότι όλες οι βαρύγδουπες διακηρύξεις της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ για μεταρρύθμιση και αναβάθμιση δεν ήταν τίποτε παραπάνω από λόγια εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης και όχι πραγματική διάθεση για καλύτερο σχολείο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ