Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αφιέρωμα στον κινηματογράφο

Αφιέρωμα στον κινηματογράφο με προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ θα υπάρχει στο χώρο του Φεστιβάλ και τις τέσσερις μέρες.

Σήμερα,θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο ντοκιμαντέρ των Χαϊνόφσκι και Σόιμαν που είναι αφιερωμένα στην αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών. Το πρώτο έχει σαν θέμα τα 25 χρόνια από την ανατροπή του Αλιέντε και το δεύτερο τον αγώνα του Βιετνάμ.

Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνει το διήμερο αφιέρωμα σε ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων σκηνοθετών, το οποίο περιλαμβάνει προβολές και συζητήσεις με τους σκηνοθέτες. Την Παρασκευή από τις 11.30 μ.μ. θα προβληθούν οι ταινίες: "Μικρές μέρες" του Κ. Μαχαίρα (διάρκεια 29 λεπτά),"Το ποτάμι" του Α. Μπασαλούκα (διάρκεια 12 λεπτά), "Resitativo" του Α. Κυριακίδη (17 λεπτά). Το Σάββατο: "Κλείσε τα μάτια και χρωμάτισε" του Γ. Λεοντάρη (43 λεπτά), "Νεκρή ζώνη" του Κ. Τοφαρίδη (16 λεπτά), "Ο ταυρομάχος" του Δ. Δήμου (21 λεπτά).

Την Κυριακή θα προβληθεί η ταινία του Μιχαήλ Ρομ "Αληθινός Φασισμός".Οι προβολές θα ξεκινούν καθημερινά στις 11.30 μ.μ. Επίσης, καθημερινά από τις 8.00 μ.μ. θα γίνονται προβολές παιδικών ταινιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ