Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μεγάλες ζημιές από την ανεμοθύελλα

Πολύ μεγάλες καταστροφές στις μηλιές της Αγιάς Λάρισας προκάλεσε η ανεμοθύελλα που έπληξε, την περασμένη Κυριακή, την περιοχή. Πάνω από 15.000 στρέμματα έχουν υποστεί ζημιές και, μάλιστα, στην περίοδο συγκομιδής των μήλων. Να σημειωθεί ότι και πριν δύο χρόνια, ακριβώς στην ίδια ημερομηνία, οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς είχαν ξανά υποστεί μεγάλες ζημιές στην παραγωγής τους από ανεμοθύελλα.

Η ανεμοθύελλα προκάλεσε μεγάλες ζημιές και στις αμπελοκαλλιέργειες, ιδιαίτερα στις κοινότητες Ανάβρας, Αετόλοφου, Μυροβήλων.

Σε σύσκεψη πληγέντων παραγωγών που πραγματοποιήθηκε στην Αγιά - στην οποία συμμετείχε και ο Γιάννης Παττάκης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και υποψήφιος νομάρχης - τονίστηκε ότι η εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ πρέπει να γίνει σύντομα και να δοθούν οι αποζημιώσεις. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου ΜεταξοχωρίουΠέτρος Σίμος υπογράμμισε ότι, αν εφαρμοστεί η απόφαση να γίνει εξατομίκευση των ζημιών μετά από 13 μέρες, τότε οι πληγέντες παραγωγοί θ' αδικηθούν, διότι δε θα υπάρχουν τα πεσμένα και κατεστραμμένα μήλα, "μάρτυρες" για το μέγεθος της καταστροφής, καθώς η συγκομιδή τους βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο.

Πολλοί παραγωγοί ζητούν, τα μήλα που έπεσαν από τα δέντρα να μαζευτούν και ν' αποζημιωθούν οι δεντροκαλλιεργητές, ανάλογα με το βάρος των προϊόντων, ενώ τονίστηκε ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ