Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οδηγίες για τις εκλογές

Μια σειρά από οδηγίες για θέματα που αφορούν την εκλογική διαδικασία του Οκτώβρη, δίνει με εγκυκλίους του το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα:

  • Οσοι έχουν χάσει τα εκλογικά τους βιβλιάρια ή αυτά έχουν καταστραφεί, πρέπει έως τις 9 και τις 16 Οκτώβρη για τις εκλογές της 11ης του μήνα και της επαναληπτικής ψηφοφορίας της 18ης, αντίστοιχα, να εφοδιαστούν με νέα που θα εκδοθούν από τα αρμόδια Πρωτοδικεία. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ζητήσουν με γραπτή αίτηση την έκδοση νέου βιβλιαρίου, παρουσιαζόμενοι οι ίδιοι με το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και με δύο πρόσφατες φωτογραφίες.
  • Η δεύτερη εγκύκλιος αφορά όλους εκείνους τους ψηφοφόρους που έχουν καταθέσει από την 1η Απρίλη 1998 μέχρι σήμερα αιτήσεις για μεταγραφή, διόρθωση ή αντικατάσταση στοιχείων της εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους. Για να μπορέσουν να ψηφίσουν, θα πρέπει να σπεύσουν να παραλάβουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια από τις Νομαρχίες ή τους οικείους δήμους και κοινότητες, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους, ενώ θα πρέπει να επιστρέψουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια στις ίδιες υπηρεσίες το αργότερο μέχρι τις 15 Νοέμβρη.
  • Ποινικές κυρώσεις εφαρμόζονται σε όλους όσοι δεν ψηφίσουν εκτός από εκείνους που έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους ή θα διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν. Οι δεύτεροι θα πρέπει την ημέρα της ψηφοφορίας να παρουσιαστούν στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους για να πάρουν σχετική βεβαίωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ