ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ"
Μόνη ασπίδα στην "κατρακύλα" ο αγώνας

Τη διακήρυξη, καθώς και τα ονόματα των υποψηφίων παρουσίασε, ο υποψήφιος νομάρχης Μιχάλης Φαρσάρης

"Το κύριο στις ερχόμενες εκλογές είναι να πραγματοποιηθεί η αγωνιστική συμπαράταξη και η νίκη όλων των δυνάμεων και ανθρώπων που, ανεξάρτητα από τις ειδικότερες πολιτικές επιλογές, θέλουν να εκφράσουν και να φέρουν στο προσκήνιο τα προβλήματα των εργαζομένων".

Με αυτή τη φράση, ο υποψήφιος νομάρχης Ηρακλείου της ΝΑΣ Μιχάλης Φαρσάρης,κάλεσε όσους αντιστέκονται και δε συμβιβάζονται στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας, να παλέψουν μαζί για ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη αρχών της ΝΑΣ και τα ονόματα των υποψηφίων.

"Η οργανωμένη έκφραση και ο αγώνας των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, των επαγγελματιών, των ανθρώπων της διανόησης και της τέχνης, της νεολαίας, όλων των θυμάτων της εφαρμοζόμενης πολιτικής θα είναι η ασπίδα στην κεντρική επιδίωξη να γίνουν απλοί θεατές και συνεργοί στην ίδια τους την υποβάθμιση", τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Μ. Φαρσάρης. Και έκανε καθαρό πως ο οργανωμένος αγώνας θα αποτελέσει ταυτόχρονα το όπλο που θα αναδείξει την αναγκαιότητα για αντίσταση στη χειραγώγηση των συνειδήσεων και τον αναπροσανατολισμό. Για έμπνευση στη νεολαία αγωνιστικής στάσης στη ζωή, αγάπης για τη γνώση, δημιουργίας και συμμετοχής, αισιοδοξίας, μέσα από αγώνες, για το αύριο. Για άρνηση υποταγής στον εξευτελισμό του ανθρώπου.

Η ΝΑΣ - τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης - έχει μια διαφορετική αντίληψη για το θεσμό. "Θέλουμε και παλεύουμε για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (ΝΑ) ουσιαστικό συμμέτοχο στον προγραμματισμό και σχεδιασμό, την υλοποίηση και τον έλεγχο μιας ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα με κέντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος". Συνεχίζοντας, επισήμανε πως η ΝΑ πρέπει να είναι συμπαραστάτης του λαού στους αγώνες για τη διασφάλιση των κοινωνικών του κατακτήσεων. Να παλεύει για το δικαίωμα στη δουλιά και τα άλλα δικαιώματα των εργαζομένων. Για την ανάπτυξη των στοιχείων άμεσης δημοκρατίας. Για την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτιστικών αξιών. Για την υπεράσπιση της ειρήνης μακριά από εθνικισμούς. "Αυτά είναι τα συστατικά στοιχεία της δικής μας αντίληψης που μας διαχωρίζουν απόλυτα από την κυρίαρχη αντίληψη, την κυβερνητική πολιτική και τους υπερασπιστές της", κατέληξε ο Μ. Φαρσάρης.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ

Τα πρώτα 38 ονόματα του ψηφοδελτίου της ΝΑΣ δημοσιεύει σήμερα ο "Ρ":

Δέσποινα Αδαμάκη εκπαιδευτικός, μέλος του συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αχαρνών, Γιάννης Ανδρεαδάκης συνταξιούχος μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Χριστόφορος Βαρδάκης αγρότης, αντιστασιακός, Γιώργος Βούρβαχης,Μανώλης Γραμματικάκης αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, Μανώλης Εμμανουηλίδης συνταξιούχος, Δημήτρης Καγιαμπάκης επαγγελματίας, Μιχάλης Καλλιγιανάκης έμπορος, Μάνθος Καλογεράκης οδοντίατρος, Νίκος Καλλικάκης αγρότης, Δήμος Καραγιάννης εκπαιδευτικός, Βασίλης Κονδυλάκης εκπαιδευτικός έμπορος, Δημήτρης Κονταξάκις συνταξιούχος, Μιχάλης Κουβάκης συνταξιούχος, Κώστας Λαδουκάκης αγρότης, Νίκος Λιονάκης αντιπρόεδρος ΠΕΑΕΑ, Μιχάλης Μανιαδάκης επαγγελματίας, Μανώλης Μηλιάρας ασχολείται με τον επισιτισμό, Βελισσάριος Μουντράκης επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μυλωνάκης επαγγελματοβιοτέχνης, Κώστας Μωϋσάκης δικαστικός υπάλληλος, πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Νεαπόλεως Λασιθίου, Μανώλης Νοδαράκης γιατρός, Μιχάλης Ξυδάξης,Αντώνης Παντέρης,αγρότης, Κώστας Περάκης συνταξιούχος αντιστασιακός, Αντώνης Προγουλάκης ιδιωτικός υπάλληλος, Εμμανουήλ Παπαδάκης οικοδόμος, Αννα Πετράκη,ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου, Γιάννης Σιγανός,αγρότης, αντιπρόσωπος αγροτικών συνεταιρισμών Σκαλανίου στην ΕΑΣΗ, πρώην κοινοτάρχης, Αντώνης Σφακιανάκης αγρότης, Μιχάλης Σφακιανάκης δικηγόρος, νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών, Νίκος Στεφανάκης,Γιώργος Ταβερναράκης,Γιώργος Τσαγκαράκης επιπλοποιός, μέλος του ΔΣ Σωματείου Ξυλουργών Ηρακλείου, Ματθαίος Φραγκιαδουλάκης ηλεκτρονικός, Χαράλαμπος Χασουράκης επαγγελματίας, Κώστας Χατζιδάκης,Νίκος Χρονάκης επαγγελματίας, Τάσος Χιώτης οδοντογιατρός, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, μέλος του ΔΣ του ΑΟ "Δαίδαλος".

"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ"
Για αυτοδιοίκηση - μετερίζι νέων αγώνων

Το ψηφοδέλτιο παρουσίασε ο υποψήφιος νομάρχης Θεοδόσης Τσέργας

Να στείλουν μήνυμα καταδίκης στην αντιλαϊκή πολιτική, υπερψηφίζοντας τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική στη νομαρχία και στους δήμους, κάλεσε τους Τρικαλινούς, ο Θ. Τσέργας,υποψήφιος νομάρχης, μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΝΑΣ στα Τρίκαλα.

Ο Θ. Τσέργας ανέφερε ότι η ΝΑΣ θέλει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μετερίζι για νέους κοινωνικούς αγώνες και εργαλείο μιας ανάπτυξης με το λαό, για το λαό και το νομό.

Αναφερόμενος στον απολογισμό της τετραετίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στα Τρίκαλα, υπογράμμισε ότι το μόνο που πέτυχε ήταν να μετατρέψει το Νομαρχιακό Συμβούλιο σε όργανο εξυπηρέτησης των μεγάλων "τζακιών", παλιών και νέων, να συμβάλει στο ξεπούλημα της ΕΛΒΙΚ, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, να προλειάνει το έδαφος για τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.

Την ίδια τακτική χρησιμοποίησε - τόνισε - και στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αγώνων, δείχνοντας... κατανόηση στους πάντες και κάνοντας ακριβώς τ' αντίθετα απ' όσα έλεγαν και υπόσχονταν και οι εργαζόμενοι ζητούσαν. "Ο λαός - είπε ο Θ. Τσέργας - ξέρει ότι εκτός απ' τις φανφάρες, τη δημαγωγία και την πλύση εγκεφάλου, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα. Εκτός από την Κυριακή των εκλογών, υπάρχει και η Δευτέρα. Και αυτή δεν πρέπει να είναι "η Δευτέρα των κουλοχέρηδων".

Το ψηφοδέλτιο

Οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Τρικάλων, μ' επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Θ. Τσέργα,είναι:

Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος αγρότης - συνδικαλιστής, Αποστόλου Χρήστος καθηγητής αρχαιολογίας, Αργυρίου Μπάμπης καθηγητής - γραμματέας ΕΛΜΕ, Αρμάγος Δημήτριος εργαζόμενος εργοστασίου Γάλακτος - μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου, Βάλλας Βάιος αγρότης - συνδικαλιστής, Βουτυρέας Αχιλλέας αγρότης - συνδικαλιστής, Γαλάνη - Κολοβού Ελένη νοσηλεύτρια Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου, Γεροκώστας Θανάσης φαρμακοποιός, Γκότζιας Στέφανος υπάλληλος ΕΑΣ, Δολγήρας Ηλίας αγρότης - συνδικαλιστής, Ζάχος Αποστόλης πρόεδρος Κοινότητας Νεραϊδοχωρίου - υπομηχανικός εργολάβος, Θωμόπουλος Αποστόλης αγρότης - συνδικαλιστής, Ιακωβάκη Αννα αγρότισσα, Καλύβας Βαγγέλης ηλεκτρολόγος, Κάντζιος Χρήστος ΕΒΕ - ψυκτικός, Καραμήντζιος Χρήστος καθηγητής - συνδικαλιστής, Μαρκούδη - Λάζου Αρετή γιατρός μικροβιολόγος, Μίχος Θανάσης αγρότης - πρώην πρόεδρος Κοινότητας Γριζάνου, Μπαλλάς Κώστας υπάλληλος ΟΤΕ, μέλος του ΔΣ Εργατικού Κέντρου, Μπαντέκας Βασίλης καθηγητής - μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ, Μπαρτζιώκας Θανάσης ηλεκτρολόγος, Νταλαρίζος Γιώργος εργαζόμενος συνδικαλιστής, πρώην πρόεδρος Κοινότητας Κεραμιδίου, Νταλούκας Αποστόλης γεωπόνος, Ντούβλης Γιώργος πολιτικός μηχανικός - συνδικαλιστής, Οικονόμου Βασίλης μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παπαβασιλείου Θεοδόσης αγρότης - συνδικαλιστής, Παπαδήμας Γιάννης ιδιωτικός υπάλληλος, Στάμος Λευτέρης αγρότης - συνδικαλιστής, Τατσιόπουλος Νίκος ελαιοχρωματιστής, Τσιαούσης Βασίλης αγρότης - συνδικαλιστής, Τσίτσιας Κώστας δημόσιος Υπάλληλος - πρόεδρος Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων και Χαντζιάρας Αθανάσιος αντιστασιακός - πρόεδρος ΠΕΑΕΑ Τρικάλων

Οι αντιστασιακοί στηρίζουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς

Κάλεσμα καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, και μέσα από τις εκλογές, ψηφίζοντας τις αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις και τους συνδυασμούς της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), απευθύνουν πολλά παραρτήματα της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ). Κεντρική πεποίθηση είναι να μπει φραγμός στην άκρατη φιλελευθεροποίηση, αναδεικνύοντας αγωνιστικές δημοτικές και νομαρχιακές αρχές.

  • Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κέρκυρας καλεί όλους "τους δημοκράτες και αντιστασιακούς να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της ΝΑΣ και τις δημοτικές αγωνιστικές κινήσεις, για να σταματήσει ο κατήφορος και να μπει φραγμός στην άκρατη φιλελευθεροποίηση και ιδιωτικοποίηση των δήμων".
  • Την υποστήριξη στο συνδυασμό "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα" (ΔΔΕ) και τον επικεφαλής της παράταξης, Αριστείδη Αβραμίδη,εκφράζει με ανακοίνωσή του, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Καλλιθέας και καλεί τους δημότες να στηρίξουν τη ΔΔΕ, "που ξέρει τι σημαίνει αντίσταση, αγώνας και διεκδίκηση συμφερόντων του λαού μας, με τα άξια στελέχη που τον πλαισιώνουν".
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του παραρτήματος του Ελληνικού στηρίζει, με απόφασή του, το συνδυασμό "Δημοκρατική Συνεργασία για το Ελληνικό" του οποίου ηγείται ο Χρήστος Κορτζίδης.Το παράρτημα Ελληνικού καλεί τους δημότες να καταδικάσουν με την ψήφο τους την αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική της κυβέρνησης, να στρατευτούν στην παράταξη, "ώστε ο δήμος να παραμείνει στα χέρια των κομμουνιστών, αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, που στην 24χρονη θητεία τους έχουν ένα πλούσιο και δημιουργικό έργο".
  • Τη συμπαράστασή τους στον υποψήφιο νομάρχη της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής Νίκο Στεφανίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο της "Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης", Θάνο Τραβασάρο,εκφράζει με ανακοίνωσή του το παράρτημα Μενιδίου "Αντιστασιακών ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ και Δημοκρατικού Στρατού", γιατί είναι "ψηφοδέλτια ανόθευτα, αριστερά, με αυτοτελή και αυτόνομη λαϊκή συσπείρωση, όχι ξεπουλημένα". "Η ψήφος των δημοτών στη ΝΑΣ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πρέπει να γίνει πράξη αντίστασης, να γίνει αγώνας για την ειρήνη".
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σαλπέας, της Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, σήμερα στις 10 π.μ. θα επισκεφτούν το αμαξοστάσιο των ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο και τη Βιομηχανική Ζώνη γύρω από του "Κεράνη". Το απόγευμα θα περιοδεύσουν στα μαγαζιά της Καλλίπολης, της περιοχής πλατείας Πηγάδας.

Αύριο στις 8 π.μ. κλιμάκιο της Κίνησης θα επισκεφθεί τον Παιδικό Σταθμό (Κουντουριώτου) και 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση στο Βώκο, στην περιοχή Εισόδια Θεοτόκου.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Το πρόγραμμα της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Περιστερίου", καθώς και οι υποψήφιοι της Κίνησης θα παρουσιαστούν σήμερα στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Η "Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης" διοργανώνει σήμερα στις 5 μ.μ. συγκέντρωση στο 2ο ΚΑΠΗ της περιοχής. Θα μιλήσει ο Γιώργος Γιώγος, δήμαρχος και υποψήφιος της Κίνησης.

ΙΛΙΟΝ: Αύριο στις 2.30 μ.μ. κλιμάκιο της "Δημοκρατικής Ενότητας" Ιλίου με επικεφαλής τον Νίκο Τριανταφύλλου, υποψήφιο δήμαρχο, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο εργοστάσιο SEX FORM.

ΖΕΦΥΡΙ: Αύριο στις 8 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του "Δημοκρατικού Συνδυασμού Ζεφυρίου" (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου), ενώ θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων, καθώς και το πρόγραμμα.

ΡΕΝΤΗ: Το εκλογικό της κέντρο εγκαινιάζει η "Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία" Ρέντη την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ. Στα εγκαίνια θα μιλήσει ο επικεφαλής της ΠΑΣ και υποψήφιος δήμαρχος Ρέντη Βαγγέλης Κυριακού.Το εκλογικό κέντρο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Ρέντη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ