ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ"
Μαζί με το λαό στον αγώνα και στο δήμο

Εγιναν προχτές βράδυ τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στις Τζιτζιφιές

"Μόνο ο αγώνας μας θα δώσει απάντηση στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων. Και μ' αυτόν θα διεκδικήσουμε αποτελεσματικά όλα όσα μας ανήκουν".

Με αυτά τα λόγια, προχτές το βράδυ, ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας" (ΔΔΕΚ), Αριστείδης Αβραμίδης,κάλεσε το λαό της περιοχής να συσπειρωθεί γύρω από την παράταξη και να την ενισχύσει στις εκλογές, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της παράταξης στις Τζιτζιφιές (οδός Κολοκοτρώνη 7 - 9).

"Τα κεκτημένα των εργαζομένων σαρώνονται, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος. Το εισόδημα μειώνεται και η ανεργία μεγαλώνει. Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές πρέπει να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη δημοτική αρχή της πόλης, που συναινεί με αυτή την πολιτική. Που υπερφορολογεί τους δημότες και μετατρέπει το δήμο σε εκτελεστικό όργανο της κεντρικής εξουσίας".

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα και τους στόχους της ΔΔΕΚ, αφού τόνισε πως ήταν πάντα στο πλευρό του λαού και μαζί του διοικούσε το δήμο, όταν ήταν Δημοτική Αρχή, υπογράμμισε: "Αν με την ψήφο σας, επανέλθουμε στη διοίκηση του δήμου θα συνεχίσουμε τον αγώνα στο πλευρό σας, όπως το κάναμε άλλωστε και όλο αυτό το διάστημα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο". Και συνέχισε: "Μαζί επίσης θα παλέψουμε για να γίνει η Καλλιθέα πιο ανθρώπινη, για να κλείσει ο "Φοίβος", για να αξιοποιηθεί μαζί με όλους τους άλλους ελεύθερους χώρους (Ιππόδρομος κλπ.) προς όφελος των κατοίκων".

Αναφερόμενος στα έργα για την Ολυμπιάδα, ο Αρ. Αβραμίδης επισήμανε: "Πάγια θέση μας είναι τα έργα να μη γίνουν με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερα κτίσματα και με το μικρότερο δυνατό συντελεστή δόμησης και μετά τους Αγώνες να δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι χώροι αυτοί πρέπει να είναι ελεύθεροι για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου ως χώροι πράσινου, άθλησης και αναψυχής και όχι να χαριστούν στους μεγαλοκατασκευαστές, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση".

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Οι εργαζόμενοι στηρίζουν τη "Δημοκρατική Ενότητα"

Συνάντηση του υποψήφιου δήμαρχου Νίκου Θεμελή, με τους εργαζόμενους στο δήμο

Μέσα σε μια φορτισμένη, συγκινησιακά, ατμόσφαιρα, συναντήθηκε την Τρίτη ο υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" (ΔΕ) Νίκος Θεμελής με τους εργαζόμενους του δήμου.

Παλιοί και νέοι εργαζόμενοι στον δήμο, μαζί με τις οικογένειές τους, ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της ΔΕ, δηλώνοντας έτσι τη στήριξή τους σε έναν δοκιμασμένο συνδυασμό και σε έναν δήμαρχο που στάθηκε δίπλα τους στους αγώνες και στις αγωνίες τους.

Ο Ν. Θεμελής κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις αντιλαϊκές επιλογές της και τη Δημοτική Αρχή που πρωτοπορεί στην εφαρμογή τους στον δήμο. Κατήγγειλε επίσης τη Δημοτική Αρχή για το μοντέλο της "κυλιόμενης" ανεργίας που ακολουθεί, προσλαμβάνοντας για οχτώ, τέσσερις ή και λιγότερους μήνες εργαζόμενους για να τους αντικαταστήσει μετά. Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως με αυτό τον τρόπο, η Δημοτική Αρχή - την οποία χαρακτήρισε επικίνδυνη για τον δήμο - προσπαθεί να καταστήσει πολιτικούς της ομήρους τους εργαζόμενους και να εξαγοράσει τις συνειδήσεις τους. Οπως όμως έδειξε η συνάντηση και η θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν παλιοί και νέοι εργαζόμενοι στον υποψήφιο δήμαρχο, αυτές οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν από την πλευρά τους ότι στηρίζουν τη "Δημοκρατική Ενότητα" και θα παλέψουν όπως μπορεί ο καθένας για την επιτυχία της στις εκλογές. Η συνάντηση έκλεισε με γλέντι και μεζέδες.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Υπόσχεση για αγώνα και στήριξη

Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Σταύρου Κορομπίλη με τους αντιστασιακούς του Μπραχαμίου

Φιλική και αγωνιστική ήταν η ατμόσφαιρα στη συνάντηση που είχε προχτές το απόγευμα με αντιστασιακούς ο Σταύρος Κορομπίλης,υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι) και επικεφαλής της παράταξης "Νέα Πορεία".Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Αγίου Δημητρίου.

Στην ομιλία του ο Σταύρος Κορομπίλης διαβεβαίωσε τους αντιστασιακούς ότι το πρόγραμμα της "Νέας Πορείας" στηρίζεται στα οράματα και τα ιδανικά της ένδοξης Εθνικής Αντίστασης. Σκοπός της Παράταξης, τόνισε, είναι η πάλη για τη δικαίωση αυτών των ιδανικών, η αντίσταση στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, που στην ουσία στηρίζουν όλα τα πολιτικά κόμματα - πλην του ΚΚΕ, η συσπείρωση όλου του λαού του Αγίου Δημητρίου, για την απόκρουση αυτής της πολιτικής, για μια δημοτική αρχή, αγωνιστική, διεκδικητική, που θα συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων.

"Ο λαός ενωμένος μπορεί και πρέπει να αντεπιτεθεί και να ανατρέψει αυτή την πολιτική - τόνισε ο Σταύρος Κορομπίλης.Οι προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι μια ευκαιρία γι' αυτό".

Οι αντιστασιακοί από την πλευρά τους τόνισαν την ανάγκη της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν τα πάντα για την επιτυχία του θεσμού. Για τη δημιουργία λαϊκής Αυτοδιοίκησης, όπως την οραματίστηκαν οι ίδιοι και την εφάρμοσαν στα χρόνια του απελευθερωτικού αγώνα όταν η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ) καθιέρωσε με πράξη της το θεσμό αυτό. Οι αντιστασιακοί υποσχέθηκαν ότι στις προσεχείς εκλογές θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και θα στηρίξουν τον αγωνιστικό συνδυασμό της "Νέας Πορείας",διότι πιστεύουν ότι είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα των δημοτών. Μ' αυτή τη διαβεβαίωση καλούν το λαό του Αγίου Δημητρίου, πέρα από κομματική τοποθέτηση, να συμπαραταχτεί με τη "Νέα Πορεία" και τον υποψήφιο δήμαρχο Σταύρο Κορομπίλη.

Εργα ζωής για τον Εύδηλο

"Εμείς πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να μπει μπροστά και να διεκδικήσει μαζί με όλους τους κατοίκους μέτρα πραγματικής ανάπτυξης τώρα, πριν να είναι αργά", τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη διακήρυξη της "Δημοτικής Δημοκρατικής Αγωνιστικής Κίνησης" Ευδήλου.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται η ανάγκη να υπάρξει ένας δήμος, που δε θα στηρίζεται στη λογική του φοροεισπράκτορα, αλλά, αντίθετα, θα διεκδικεί πόρους και αρμοδιότητες, θα προσπαθεί για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και θα γίνει βήμα έκφρασης της θέλησής τους.

Είναι απαραίτητος επίσης, τονίζεται στη διακήρυξη, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη, στην περιοχή του Ευδήλου, του λουτροθεραπευτικού κέντρου Θέρμων- Αγ. Κηρύκου, κάτω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους. Η ανάπτυξη και η στήριξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και η ανασυγκρότηση της κτηνοτροφίας σε σύγχρονες βάσεις και προοπτικές, στηρίζοντας τη συνεταιριστική εκμετάλλευση, θεωρούνται ως πρωτεύοντα στοιχεία για μια νέα προοπτική στο Δήμο Εύδηλου.

Και η παιδεία, όμως, δε θα ήταν δυνατόν να αφήνει αδιάφορη τη "Δημοτική Δημοκρατική Αγωνιστική Κίνηση" της περιοχής. Ετσι, όπως τονίζεται στη διακήρυξη, απαραίτητη είναι η κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή για την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Επίσης στη διακήρυξή της η "Δημοτική Δημοκρατική Αγωνιστική Κίνηση" Ευδήλου τονίζει ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο που θα εκλεγεί πρέπει να πρωτοστατήσει στη δημιουργία νέου οδικού δικτύου, που θα συνδέει ικανοποιητικά τα χωριά και τους οικισμούς μεταξύ τους, αλλά και ολόκληρη την περιοχή με τα υπόλοιπα μέρη του νησιού.

Συγκεντρώσεις ετεροδημοτών

Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Κεφαλονιάς - Ιθάκης Αττικής στήριξης των Αγωνιστικών και Νομαρχιακών Κινήσεων πραγματοποιεί συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 21 του Σεπτέμβρη,στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα Λογιστών (οδός Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν: Ο υποψήφιος νομάρχης Δημήτρης Ματζουράτος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αργοστολίου και Ληξουρίου, Διονύσης Τζανάτος και Βαγγέλης Φαράκλος, αντίστοιχα.

  • Η Επιτροπή Ηλείων Αττικής καλεί όλους τους φίλους, οπαδούς και μέλη του ΚΚΕ σε συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη,στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη), με θέματα: "Οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές και τα τοπικά προβλήματα".
Οδηγίες για τις εκλογές

Μια σειρά από οδηγίες για θέματα που αφορούν την εκλογική διαδικασία του Οκτώβρη, δίνει με εγκυκλίους του το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα:

  • Οσοι έχουν χάσει τα εκλογικά τους βιβλιάρια ή αυτά έχουν καταστραφεί, πρέπει έως τις 9 και τις 16 Οκτώβρη για τις εκλογές της 11ης του μήνα και της επαναληπτικής ψηφοφορίας της 18ης, αντίστοιχα, να εφοδιαστούν με νέα που θα εκδοθούν από τα αρμόδια Πρωτοδικεία. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ζητήσουν με γραπτή αίτηση την έκδοση νέου βιβλιαρίου, παρουσιαζόμενοι οι ίδιοι με το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και με δύο πρόσφατες φωτογραφίες.
  • Η δεύτερη εγκύκλιος αφορά όλους εκείνους τους ψηφοφόρους που έχουν καταθέσει από την 1η Απρίλη 1998 μέχρι σήμερα αιτήσεις για μεταγραφή, διόρθωση ή αντικατάσταση στοιχείων της εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους. Για να μπορέσουν να ψηφίσουν, θα πρέπει να σπεύσουν να παραλάβουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια από τις Νομαρχίες ή τους οικείους δήμους και κοινότητες, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους, ενώ θα πρέπει να επιστρέψουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια στις ίδιες υπηρεσίες το αργότερο μέχρι τις 15 Νοέμβρη.
  • Ποινικές κυρώσεις εφαρμόζονται σε όλους όσοι δεν ψηφίσουν εκτός από εκείνους που έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους ή θα διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν. Οι δεύτεροι θα πρέπει την ημέρα της ψηφοφορίας να παρουσιαστούν στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους για να πάρουν σχετική βεβαίωση.
Σύσκεψη της ΚΟΠ με τους αντιστασιακούς

Το Γραφείο Πόλης της ΚΟ Πειραιά καλεί τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης,μέλη και φίλους του ΚΚΕ των παραρτημάτων Πειραιά, Κοκκινιάς, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος στο Αχτίφ που θα γίνει την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη και ώρα 10 στα γραφεία της ΚΟΠ με θέμα "Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές και τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ