ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησε η εκκαθάριση στου Ψυρρή!

Κινδυνεύει η ζωή μας λένε κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, με αφορμή τον ξυλοδαρμό νεαρής κοπέλας που διαμαρτυρόταν για την "ανάπλαση" της περιοχής. Για κυκλώματα της νύχτας, που επιχειρούν να εξοβελίσουν τους κατοίκους, έκανε λόγο ο Λεων. Αυδής χτες, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή

Η μαφία ελέγχει την περιοχή του Ψυρρή.Και ο Δήμος Αθηναίων, όχι μόνον παρακολουθεί απαθής τη δράση της, αλλά φαίνεται - όπως δείχνουν όλες οι καταγγελίες - ότι της στρώνει το παιχνίδι.Με τις παράνομες άδειες για μπαρ και άλλα νυχτομάγαζα, που - υποτίθεται - λειτουργούν ως παραδοσιακά καφενεία. Και την ανοχή άλλων, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, χωρίς ποτέ να έχουν πάρει άδεια.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Βελέτζα,που είναι υποψήφια και πάλι με το συνδυασμό του Δ. Αβραμόπουλου,διατείνεται προς τους κατοίκους και τις επιτροπές τους - όταν δέχεται να τους συναντήσει στο γραφείο της - ότι τα χέρια της είναι "δεμένα", αν δεν έχει μήνυση της Αστυνομίας να την κατευθύνει και, όπως υποστηρίζει, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει...

Κι ας έχουν βεβαιωμένα υποβληθεί 90 τουλάχιστον μηνύσεις το τελευταίο διάστημα από την Αστυνομία, αυτεπάγγελτα είτε μετά από έγκληση των θιγόμενων κατοίκων από τους όρους λειτουργίας και τις παρανομίες καταστημάτων, που πλημμύρισαν την περιοχή μετά τα περιβόητα έργα ανάπλασης του ΥΠΕΧΩΔΕ στου Ψυρρή.Η ίδια αντιδήμαρχος, πάντως, σε κάποια από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων - όπως μας κατήγγειλαν χτες - απάντησε ότι... πιέζεται από δημοτικούς συμβούλους να δίνει άδειες,τους οποίους, αν και προκλήθηκε γι' αυτό, δεν κατονόμασε...

Ετσι, φτάσαμε στο τελευταίο κρούσμα της δράσης της μαφίας, με την επίθεση και τον ξυλοδαρμό κατοίκου της περιοχής μέσα στο ίδιο της το σπίτι από μπράβους, που της φώναζαν πως αν αυτή και ο φίλος της δε σταματήσουν να δραστηριοποιούνται για να μην καταστραφεί ως τόπος κατοικίας η περιοχή του Ψυρρή θα πάθουν χειρότερα.

Ο Λεων. Αυδής

Μέχρι τώρα - έλεγαν χτες κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Λεων. Αυδή,που έσπευσε δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στου Ψυρρή, με αφορμή την επίθεση - "κινδύνευε η ποιότητα της ζωής μας, τώρα πια κινδυνεύει και η ίδια η ζωή μας".

Ο υποψήφιος της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" υπογράμμισε ότι τέσσερα χρόνια τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατήγγειλε με δριμύτητα σειρά σχετικών αποφάσεων, με εξόφθαλμα παράνομες άδειες που περνούσαν με την πλειοψηφία του Δ. Αβραμόπουλου, ενώ συχνά χρησιμοποιούνταν ολόκληρα τεχνάσματα για να προωθηθούν τα συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση καταστήματος, που έχει, όχι απλώς μηνύσεις, αλλά τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, αρκετές για να σφραγιστεί διά παντός. Αλλά καθώς υπάρχει και μια αθωωτική, η διοίκηση του Δ. Αβραμόπουλου κάθε φορά που το θέμα απασχολούσε το Δημοτικό Συμβούλιο εμφάνιζε μόνο τις δύο καταδικαστικές και την αθωωτική, ώστε να παρατείνει την άδεια λειτουργίας του.

Σ' αυτές τις συνθήκες, η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" έκανε χτες λόγο για "κυκλώματα της νύχτας, που κάνουν ήδη επικίνδυνα ορατή τη δράση τους σε βάρος των πραγματικών κατοίκων και επαγγελματοβιοτεχνών του Ψυρρή, τους οποίους και επιχειρούν να εξοβελίσουν από την περιοχή".

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της "Συμπαράταξης", ότι προωθείται η ταξική εκκαθάριση του κέντρου της πόλης για να παραδοθεί αυτό και οι χώροι του στα μεγάλα συμφέροντα. Και σ' αυτή την εξέλιξη έχουν κεντρικό ρόλο οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και του δήμου. Αυτό καταδεικνύουν και τα στοιχεία της κατακόρυφης ανόδου - σε αστρονομικά, συγκριτικά με την περασμένη πενταετία, ποσά - των αντικειμενικών αξιών και των ενοικίων στην περιοχή ή ακόμη και η άρνηση παροχής βιομηχανικού ρεύματος στα χρυσοτυπεία και τα τυπογραφεία - ήπιες βιοτεχνικές δραστηριότητες - στοιχεία ως χτες του χαρακτήρα μιας ιστορικής περιοχής της Αθήνας, που μετατρέπεται σήμερα σε... Σόχο. Θα το επιτρέψουμε και με την ψήφο μας την Κυριακή;

"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Εχουμε ξεκαθαρίσει με ποιους είμαστε

Μαζική η συγκέντρωση του συνδυασμού του Λεων. Αυδή, στον Κολωνό

Λίγες ώρες απομένουν για τις δημοτικές εκλογές και οι άνθρωποι της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" εντείνουν τη μάχη. Τη μάχη του ψηφοδελτίου με στόχο ν' αλλάξουν τα πράγματα στο δήμο. Και μπορεί προχτές να πραγματοποιήθηκε, στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου στον Κολωνό, η τελευταία συγκέντρωση της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα",πριν τις εκλογές της Κυριακής, αλλά έγινε ταυτόχρονα και η πρώτη των αγώνων που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές.

Γιατί αυτό απαίτησαν οι ίδιοι οι δημότες, οι κάτοικοι της εργατογειτονιάς της Αθήνας, με τη μαζική τους συγκέντρωση. Και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων της Συμπαράταξης, ο Λεων. Αυδής ανταπέδωσε το μήνυμα του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή συμβιβασμού και υποχώρησης. Το μήνυμα της ανάτασης που χαρακτηρίζει την Αριστερά. Γιατί, όπως είπε, "εκείνο που κυρίως χαρακτηρίζει την Αριστερά είναι η ανάταση, το πλάτεμα, της καρδιάς, της ψυχής και του μυαλού, όπως επίσης και οι κοινωνικοί αγώνες, στους οποίους όλοι οι Αριστεροί πρωτοστατούν".

"Διεκδικούμε την πόλη μας. Θέλουμε πάρκα για να παίζουν τα παιδιά μας, αγωνιζόμαστε για πρωινά σχολεία"... έβγαινε καθαρό την ίδια ώρα το στίγμα των κατοίκων, ενώ ο λόγος του Λεων. Αυδή διακόπτονταν συχνά από θερμά χειροκροτήματα. Οταν τόνισε ότι η "Συμπαράταξη" αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια συγκρότησης ενός μετώπου που θα αντιτίθεται στα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Οταν επισήμανε ότι οι άνθρωποι της "Συμπαράταξης", έχουν συμφωνήσει σε ένα βασικό πρόγραμμα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιμέρους διαφορές. Και συνέχισε: "Εχουμε ξεκαθαρίσει με ποιους είμαστε, σε ποιους είμαστε αντίθετοι και σε ποιους απευθυνόμαστε. Είμαστε με τα θύματα της άρχουσας τάξης, ενώ απέναντί μας έχουμε μόνο το μεγάλο κεφάλαιο".

Ο Λεων. Αυδής αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού και ιδιαίτερα στα ζητήματα της ανεργίας, της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, για τη διαιώνιση των οποίων, όπως είπε, "την ευθύνη έχει η άρχουσα τάξη που αποκομίζει οφέλη από αυτά".

Εξαιτίας αυτής της γνώσης η "Συμπαράταξη" δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται, στο πλευρό των δημοτών, των εργαζομένων, των αγωνιζόμενων ανθρώπων και την επομένη των εκλογών. Αλλά, για να έχει ο αγώνας καλύτερες πιθανότητες θα πρέπει τις ώρες που απομένουν ως την Κυριακή να κινητοποιηθούν όλοι. Να φτάσει το ψηφοδέλτιο της "Συμπαράταξης" παντού. Γιατί και μία ψήφος περισσότερη είναι σημαντική. Για τους αγώνες που έρχονται αύριο. Για να μην τους αφήσουμε να φορολογήσουν και τα όνειρά μας!

Προσοχή στους σταυρούς προτίμησης

Ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει μέχρι δύο σταυρούς προτίμησης σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Στους Δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά μπορεί να βάλει μέχρι και τρεις σταυρούς.

Μέχρι τρεις σταυρούς μπορεί να βάλει για τους υποψήφιους συμβούλους δημοτικών διαμερισμάτων των Δήμων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και δύο σταυρούς για το Δήμο Πάτρας.

Για δε τους υποψήφιους τοπικούς συμβούλους όλων των τοπικών συμβουλίων(3μελή, 5μελή, 7μελή) στις πρώην κοινότητες που συνενώθηκαν σε δήμο, ο ψηφοφόρος μπορεί ένα βάλει ένα σταυρό προτίμησης.

Ενα σταυρό μπορεί να βάλει σε υποψήφιο κοινοτικό σύμβουλο για τις κοινότητες και ένα για τον υποψήφιο πάρεδρο.

Σ' ό,τι αφορά την εκλογή του νομαρχιακού συμβουλίου,ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει:

  • Μέχρι δύο σταυρούς προτίμησης στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αργολίδας, Αρκαδίας, Αρτας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δυτικής Αττικής, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κορινθίας, Λακωνίας, Λασηθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Σάμου, Τρικάλων, Φωκίδας, Φλώρινας, Χαλκιδικής, Χανίων, Χίου.
  • Μέχρι τρεις σταυρούς στις ΝΑ Ηλείας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Σερρών και Φθιώτιδας.
  • Μέχρι τέσσερις σταυρούς στις ΝΑ Αιτωλοακαρνανίας, Ανατολικής Αττικής, Αχαϊας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Κυκλάδων, Λάρισας, Αθηνών - Πειραιώς, Εβρου - Ροδόπης, Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης.

Να σημειώσουμε πως για τον υποψήφιο πρόεδρο ενιαίας ΝΑ και τον υποψήφιο νομάρχη, δε χρειάζεται σταυρός προτίμησης. Οι σταυροί σημειώνονται δίπλα στο ονοματεπώνυμο κάθε υποψηφίου. Στους δήμους με πληθυσμό πάνω από 150.000 κατοίκους, όπου θα εκλεγούν συμβούλια δημοτικών διαμερισμάτων, τα ψηφοδέλτια θα είναι χωριστά για κάθε ένα διαμέρισμα.

Ακυρότητα ψηφοδελτίων

Ακυρα ψηφοδέλτια για δήμους και κοινότητες θεωρούνται όσα δεν έχουν εκτυπωθεί σε μαύρη απόχρωση και δεν έχουν το απαιτούμενο σχήμα και διαστάσεις.

Επίσης, θεωρούνται άκυρα στις ακόλουθες περιπτώσεις: Αν έχουν γίνει εγγραφές και διαγραφές στο ψηφοδέλτιο. Αν έχουν σημειωθεί σε οποιαδήποτε πλευρά του, λέξεις, φράσεις, υπογραμμίσεις, στίγματα ή άλλα σημεία, που παραβιάζουν το απόρρητο της ψηφοφορίας. Αν βρεθούν στον ίδιο φάκελο περισσότερα από ένα έγκυρα ή άκυρα ψηφοδέλτια. Ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότερους σταυρούς προτίμησης από όσους επιτρέπεται, είναι έγκυρο, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Αν εκλογέας χρησιμοποιήσει ψηφοδέλτιο άλλου δημοτικού διαμερίσματος απ' αυτό όπου ανήκει, το ψηφοδέλτιο θεωρείται έγκυρο για το συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, δε λαμβάνεται όμως υπόψη για την εκλογή συμβούλων του δημοτικού διαμερίσματος. Το ίδιο ισχύει και για τα ψηφοδέλτια των τοπικών συμβουλίων.

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο των δήμων που προέρχονται από συνένωση και έχουν τοπικά συμβούλια, είναι κοινό με το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου και κοινοτικών συμβούλων. Κάθε ένας συνδυασμός εκτυπώνει ιδιαίτερο ψηφοδέλτιο για κάθε ένα δημοτικό διαμέρισμα, στο οποίο αναγράφονται: το έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού, το όνομα του υποψηφίου δημάρχου, τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, η ονομασία του τοπικού συμβουλίου και τα ονόματα των υποψηφίων μελών του τοπικού συμβουλίου.

Χαμένα ή... τελειωμένα εκλογικά βιβλιάρια

Στις αυριανές εκλογές ψηφίζουν οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι την 31η Μάρτη 1998.Οσοι εκλογείς έχουν καταθέσει, από την 1η Απρίλη 1998,αιτήσεις για μεταγραφή, διόρθωση ή αντικατάσταση στοιχείων της εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους και μαζί έχουν καταθέσει το εκλογικό τους βιβλιάριο, μπορούν να το παραλάβουν από την υπηρεσία όπου το κατέθεσαν (νομαρχιακά γραφεία εκλογικών καταλόγων, Δήμοι και Κοινότητες).

Οι εκλογείς που θα πάνε στις συγκεκριμένες υπηρεσίες προκειμένου να παραλάβουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους. Σε περίπτωση αδυναμίας να προσέλθει στη Νομαρχία ο ίδιος, μπορεί να παραλάβει το εκλογικό βιβλιάριο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος.

Προσοχή. Αν οι σελίδες στο εκλογικό βιβλιάριο έχουν εξαντληθεί, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσθέσουν νέες στα πρωτοδικεία, ακόμα και αύριο το πρωί.

Οσοι έχουν χάσει το εκλογικό τους βιβλιάριο και δεν έχουν καταθέσει αίτηση για την έκδοση καινούριου, δεν μπορούν να ψηφίσουν αύριο. Μπορούν όμως να ψηφίσουν την επόμενη βδομάδα, αρκεί μέχρι την Παρασκευή 16 Οκτώβρη να καταθέσουν σχετική αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρουσιαστούν οι ίδιοι στο Πρωτοδικείο, καταθέτοντας σχετική αίτηση, μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα και δύο πρόσφατες φωτογραφίες.

Ενστάσεις κατά την ψηφοφορία

Κάθε εκλογέας ή υποψήφιος ή αντιπρόσωπος των συνδυασμών έχει δικαίωμα να υποβάλει στην Εφορευτική Επιτροπή ενστάσεις για παραβάσεις του νόμου, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, μέσα ή έξω από το εκλογικό τμήμα. Για τις ενστάσεις που θα υποβληθούν, καθώς και για κάθε άλλο ζήτημα που θα προκύψει, αποφασίζει η Εφορευτική Επιτροπή αιτιολογημένα, είτε αμέσως, είτε μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων, ένσταση μπορεί να κάνει κάθε μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής, υποψήφιος ή αντιπρόσωπος συνδυασμών. Στην τελευταία περίπτωση η Εφορευτική Επιτροπή αποφασίζει, αφού ακούσει τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής. Οι αποφάσεις που θα λάβει καταχωρίζονται στα πρακτικά της Εφορευτικής Επιτροπής. Να σημειώσουμε πως η υποβολή οποιασδήποτε ένστασης δε διακόπτει την ψηφοφορία.

Δεν υποχρεούνται να ψηφίσουν

Οι εκλογείς, οι οποίοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, δεν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν. Το ίδιο ισχύει και για όσους εκλογείς βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει την ημέρα των εκλογών να παρουσιαστούν στην αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής τους και να εφοδιαστούν με τη σχετική βεβαίωση. Τη βεβαίωση αυτή, μαζί με όμοια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ή της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής, στην οποία θα φαίνεται η χιλιομετρική απόσταση του τόπου διαμονής από τον τόπο ψηφοφορίας, οφείλουν οι παραπάνω εκλογείς να την καταθέσουν μετά τις εκλογές στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Οι εκλογείς που μόνιμα διαμένουν σε τόπο που απέχει πάνω από 200 χιλιόμετρα από τον τόπο ψηφοφορίας δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν καμία βεβαίωση.

Ραντεβού αύριο στις κάλπες

Στις 7 το πρωί ξεκινά η ψηφοφορία

Στις 7 το πρωί θα ανοίξουν αύριο το πρωί οι κάλπες και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα. Κατά την προσέλευσή τους στο εκλογικό τμήμα, οι ψηφοφόροι ψηφίζουν πρώτα για δημοτικές ή κοινοτικές αρχές, τοπικά συμβούλια και παρέδρους κοινοτήτων και αμέσως μετά για τις Νομαρχίες.

Οι Εφορευτικές Επιτροπές των υφιστάμενων κοινοτήτων και των εκλογικών τμημάτων των δήμων που ο αριθμός τους είναι μονός, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα που αφορούν τις Νομαρχίες, δηλαδή θα ανοιχτεί πρώτα η κάλπη που περιέχει τα σχετικά ψηφοδέλτια. Αντίθετη σειρά στο άνοιγμα της κάλπης και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα ακολουθήσουν οι Εφορευτικές Επιτροπές των των εκλογικών τμημάτων που ο αριθμός τους είναι ζυγός.

Αναλυτικά η διαδικασία τόσο στα μονά όσο και στα ζυγά εκλογικά τμήματα, έχει ως εξής: Αφού ανοίξει η πρώτη κάλπη, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής μονογράφει κάθε έγκυρο ψηφοδέλτιο, καθώς και σε κάθε σημείο όπου έχει τεθεί σταυρός προτίμησης. Επίσης αναγράφει στο ψηφοδέλτιο ολογράφως το συνολικό αριθμό των σταυρών προτίμησης που σημειώθηκαν σε αυτό. Αφού καταχωρηθούν στο βιβλίο πράξεων Εφορευτικής Επιτροπής και ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στο νομάρχη, τα ψηφοδέλτια τοποθετούνται ξανά στην κάλπη, η οποία σφραγίζεται με ευθύνη των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής. Οταν ολοκληρωθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στον νομάρχη, ανοίγει η δεύτερη κάλπη, με την ίδια διαδικασία. Το υλικό της ψηφοφορίας για την κάθε εκλογή χωριστά τοποθετείται στον οικείο εκλογικό σάκο. Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις μεταδίδουν με τη σειρά τους τα αποτελέσματα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Χρήσιμα τηλέφωνα

Στα τηλέφωνα 3238.653 και 3239.665 του υπουργείου Εσωτερικών παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη διενέργεια των εκλογών. Οι γραμμές αυτές θα παρέχουν πληροφορίες κατά τις εργάσιμες μέρες από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 8 το βράδυ.

Πανικός...

Η γνωστή, αντιδημοκρατική μέθοδος της τηλεοπτικής λογοκρισίας επιστρατεύτηκε εις βάρος του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά και επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτη Σαλπέα,σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο αντίκτυπος της μεγαλειώδους συγκέντρωσης της Κίνησης την περασμένη Πέμπτη.

Σε δελτίο Τύπου η "Πειραιάς - Αναγέννηση" τονίζει, ότι "ο πανικός έχει κυριεύσει τον κυβερνητικό δήμαρχο, που προκειμένου να σωθεί από τον καταποντισμό της Κυριακής, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει μέσα προκλητικά και σκανδαλώδη, με τη συνεργασία του δημοσιογράφου Μιχαήλ του ΣΚΑΪ".

Προστίθεται, ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, "στη μαγνητοσκοπημένη εκπομπή του, που μεταδόθηκε την Παρασκευή 9/10 στη μία το μεσημέρι στο κανάλι, προέβη στην αντιδημοκρατική πράξη της λογοκρισίας μέρους της συνέντευξης του κ. Σαλπέα, χωρίς καμία συνεννόηση και ενημέρωση, με την εκ των υστέρων δικαιολογία στις διαμαρτυρίες μας, της έλλειψης χρόνου".

"Ωστόσο, το "κόψιμο" των επίμαχων σημείων που έδιναν το στίγμα της άλλης ρεαλιστικής λύσης για τον Πειραιά, η "επέμβαση" αλλοίωσης της συνέντευξης του Π. Σαλπέα, δεν τιμά τον δημοσιογράφο και πολύ περισσότερο με τέτοια μέσα δεν πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές ο Χρ. Φωτίου. Είναι καταδικασμένος στη συνείδηση του πειραϊκού λαού και καταδικασμένος θα μείνει και την Κυριακή το βράδυ".

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής θα ψηφίσει αύριο στις 10.30 π.μ.,στο 1.602 εκλογικό τμήμα, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο,που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ζαγοράς και Τρικάλων στους Αμπελόκηπους (ενορία Αγ. Θωμά).

  • Το βράδυ της Κυριακής, από τις 9.00 μ.μ. και μετά, ο Λεων. Αυδής θα βρίσκεται στο Κέντρο Τύπου που λειτουργεί στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ετοιμάζουν την πόλη που θα κάνουν κουμάντο οι μπράβοι...

Δεκάδες ήταν οι πολίτες του 4ου Διαμερίσματος της Αθήνας που παρακολούθησαν την προχτεσινή συγκέντρωση της Συμπαράταξης, στον Κολωνό

Στη μνήμη του Γιάννη Γάλλου,επίτιμου δημάρχου Καλλιθέας και της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας" Καλλιθέας, ο Τάκης Χιουρέας, επίτιμος πρόεδρος της ΔΔΕ, προσφέρει 200.000 δραχμές για τον προεκλογικό αγώνα της ΔΔΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ