ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Μάρτη 2000
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελάτε μαζί μας να στεριώσουμε το ΜΕΤΩΠΟ

Με τους εργαζόμενους του ΕΟΤ συζήτησαν χτες οι Λιάνα Κανέλλη και Δήμος Θεοδώρου, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Στους δρόμους και στις εξόδους της πόλης, η κίνηση και ενόψει τριημέρου είχε πυκνώσει, αλλά η συζήτηση που είχαν ανοίξει οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους του ΕΟΤ χτες το μεσημέρι δεν έλεγε να τελειώσει. Καθηλωμένοι σε αίθουσα του πέμπτου ορόφου, οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΤ συζήτησαν χτες για δύο και πλέον ώρες με τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Δήμο Θεοδώρου. Ενας διάλογος ανοιχτός. Με λόγο και αντίλογο. Για όλα αυτά που μας πληγώνουν και μας πονάνε, αλλά και αυτά που μας ενώνουν.

Γι' αυτό και η ερώτηση του ασπρομάλλη εργαζόμενου: «Και αν βγει στην κυβέρνηση το ΚΚΕ, τι μας εγγυάται ότι δε θα ξεπουληθεί όπως και το ΠΑΣΟΚ..;» δεν ήταν ρητορική. Εκρυβε την απογοήτευση μιας μεγάλης πλειοψηφίας ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος που ξεγελάστηκαν και προδόθηκαν. «Το ΚΚΕ, ήταν η κρυστάλλινη απάντηση της Λιάνας Κανέλλη, δε σας λέει ψηφίστε με για να γίνω κυβέρνηση. Σας λέει, ελάτε μαζί να παλέψουμε. Να στεριώσουμε το ΜΕΤΩΠΟ. Ν' αγωνιστούμε για μια άλλη κοινωνία. Αυτή η άλλη κοινωνία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή και τον αγώνα όλων των εργαζομένων». Η εγγύηση λοιπόν, πέρα από τη συγκεκριμένη ιδεολογία, πολιτική αλλά και την ογδοντάχρονη ιστορία του Κόμματος, είναι οι ίδιοι οι αγωνιστές του Μετώπου.

Οσο η συζήτηση προχωρούσε και οι καρδιές άνοιγαν. Οι γλώσσες «λύνονταν», τότε για άλλη μια φορά διαπίστωνες ότι αυτά που χρόνια τώρα υποστηρίζει το ΚΚΕ, στους δρόμους, στις πλατείες και στη Βουλή, που τα υπερασπίζει στα γιαπιά και στα εργοστάσια, δεν είναι λόγια του αέρα... Είναι μια πραγματικότητα που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, όπως προκύπτει και από την «κατάθεση» του στελέχους της νομικής υπηρεσίας του ΕΟΤ: «Ο ΕΟΤ πάει από το κακό στο χειρότερο. Το ιδιοκτησιακό θολό, αλλά έχει αρχίσει το κομμάτιασμα. Θα μας εξοντώσουν όλους. Τόσα χρόνια στην υπηρεσία και παίρνουμε ψίχουλα. Πέντε μήνες στο μισό κτίριο δεν έχουμε καθαρίστριες. Ολόκληρη νομική υπηρεσία και δε λειτουργεί με μηχανοργάνωση. Τι δημοκρατία είναι αυτή; Πού είναι τα δικαιώματά μας;».

Και όμως, «μήπως για όλα τα παραπάνω φταίει ο δημόσιος χαρακτήρας, μήπως με τους ιδιώτες θα είναι καλύτερα;», επιμένει το σαράκι της αμφιβολίας. «Δέστε, συνάδελφοι, ποια είναι και η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα - ο Δήμος Θεοδώρου, εργάτης στην κλωστοϋφαντουργία, μετέφερε τη δική του εμπειρία - μήπως δεν έχουμε χαμηλότερα μεροκάματα; Οπου ιδιώτες βάζουν στο χέρι δημόσιες επιχειρήσεις, ακολουθούν απολύσεις. Και πολλές φορές πριν ακόμα τις αποκτήσουν, για ένα κομμάτι ψωμί. Ξέρουμε τι πάει να πει ιδιωτική επιχείρηση. Υπερεκμετάλλευση, τρομοκρατία, ανασφάλεια είναι το ψωμί που ταΐζουν τον εργάτη. Ο δημόσιος τομέας είναι τέτοιος γιατί λειτουργεί για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων και του πελατειακού κράτους. Το ΚΚΕ δεν υποστήριξε αυτόν το δημόσιο τομέα. Παλεύει για δημόσιες επιχειρήσεις που θα είναι στην υπηρεσία των λαϊκών στρωμάτων και στις οποίες οι εργαζόμενοι θα έχουν τη θέση που τους αξίζει».

«Δώσαμε περιθώριο και μεγάλωσε το τέρας», είπε σε άλλο σημείο της συζήτησης, η Λιάνα Κανέλλη. «Αφήσαμε τους μισθωτούς εκπροσώπους του κεφαλαίου να απαιτούν από τους εργαζόμενους να γίνουν απασχολούμενοι και τώρα απασχολήσιμοι. Τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να γίνονται "ώριμα" και μετά "υπερώριμα". Αλλά ποτέ δεν είναι αργά να σταματήσουμε το τέρας. Μην εγκλωβίζετε την ψήφο σας στους δύο μεγάλους. Μην τους επιτρέψετε να σας την υποκλέπτουν. Εάν στις 10 Απρίλη -κατέληξε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ - δεν υπάρχει αυτοδυναμία και ο δικομματισμός πέσει κάτω από το 70%, αν ενισχύσετε το ΚΚΕ και το Μέτωπο, τότε πολλά μπορούν ν' αλλάξουν και θ' αλλάξουν».

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Φέρνουμε στην επικαιρότητα τα ουσιαστικά προβλήματα

Σε φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ στη Φραγκφούρτη μίλησε χτες Παρασκευή ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής, ο οποίος θα παραμείνει στη Γερμανία ως αύριο Κυριακή και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση της ΟΔ Γερμανίας του ΚΚΕ.

Ανάμεσα στα άλλα ο Σπύρος Χαλβατζής σημείωσε τα παρακάτω:

«Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι

Προχωράμε στην προεκλογική περίοδο, με βασικά χαρακτηριστικά από την πλευρά της κυβέρνησης και των δυνάμεων του συστήματος, παροχολογία, δημοσκοπήσεις, δικομματισμό.

Πρώτο: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αναλίσκονται σε μια έντονη παροχολογία, την ίδια ώρα που κρύβουν από το λαό την επέλαση των αντιλαϊκών, αντικοινωνικών μέτρων που έρχονται ή μάλλον θα βγουν από τα συρτάρια την επόμενη μέρα της ένταξης στην ΟΝΕ.

Κάνουν συνεχώς εγκαίνια, δείχνουν όμορφες εικόνες, χαρούμενα γεγονότα, νούμερα που δείχνουν μια, δήθεν, ευμάρεια του λαού.

Επίσης, υπάρχει μια εκστρατεία από τα ΜΜΕ που παρουσιάζουν όλη την Ελλάδα σαν ένα απέραντο εργοτάξιο χαράς και αναδημιουργίας.

Γενικώς, τα νούμερα, οι αριθμοί, όχι απλά ευημερούν, αλλά δείχνουν μια ικανότητα αντοχής. Η κατάσταση όμως, για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, είναι άσκημη και για μερικά τμήματα των εργαζομένων και ειδικά των ανέργων είναι τραγική.

Δεύτερο: Οι δημοσκοπήσεις και κυρίως ο αποπροσανατολισμός, που επιχειρείται με τα όποια αποτελέσματα, σωστά ή φτιαχτά, είναι κυρίαρχο.

Προσπαθούν να διαμορφώσουν συνείδηση και κοινή "γνώμη". Να δώσουν την εντύπωση ότι μόνον δύο κόμματα υπάρχουν. Αυτά είναι στο γήπεδο και οι υπόλοιποι είναι απλά θεατές. Οτι μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βρίσκονται στην πολιτική ζωή του τόπου και ότι αυτά τα κόμματα έχουν τεράστιες διαφορές. Οτι τάχα συγκρούονται για το συμφέρον του λαού και του τόπου.

Τρίτο: Αναπτύσσεται ο δικομματικός καυγάς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Συζητήσεις για τριτεύοντα ζητήματα ήδη κυριαρχούν ανάμεσα στους δύο μονομάχους του δικομματισμού.

Αφού στα γενικά, στρατηγικής σημασίας ζητήματα, ταυτίζονται, στη γενική πολιτική κατεύθυνση, τα προβλήματα που αφορούν τους εργάτες, το λαό και τον τόπο θα πρέπει να μείνουν στο περιθώριο.

Αυτό επιδιώκουν και αυτό πράττουν με τη συμβολή μεγάλου μέρους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και παραπληροφόρησης του λαού.

Ομως, εμείς ως ΚΚΕ φέρνουμε στην επικαιρότητα, στη συζήτηση με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, αυτά τα προβλήματα.

Μιλάμε για την ανεργία και την παιδεία, τη λιτότητα και την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια και περίθαλψη, για την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση του 8ωρου.

Για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για την κατάργηση των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Συζητάμε για την παγκοσμιοποίηση και τη νέα τάξη πραγμάτων που διά πυρός και σιδήρου εμπεδώνει ο ευρωαμερικανικός ιμπεριαλισμός.

Η πορεία προς την ΟΝΕ ακολουθείται με κοινή προσπάθεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αποδείξουν και ο ένας και ο άλλος ότι είναι ο καλύτερος διαχειριστής μιας πολιτικής που έχει μέχρι σήμερα και θα έχει πολλές αρνητικές έως και ολέθριες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, στους εργαζόμενους, στο λαό και τον τόπο.

Και, όπως σημειώνουμε, δεν είναι μόνοι τους. Και άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν μερίδιο ευθύνης, εφόσον αποδέχονται την πολιτική της ΕΕ, τις βασικές επιλογές της ΟΝΕ, στηρίζουν, ουσιαστικά και τυπικά, την εφαρμοζόμενη πολιτική».

Να έρθουμε σε ρήξη με τη σημερινή κατάσταση

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο περιόδευσε  ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Β' Αθηνών Τάκης Σινιόρος

Κάλεσμα να συσπειρωθούν και να συμπαραταχτούν όλοι με το ΚΚΕ, συγκροτώντας ισχυρό μέτωπο αγώνα, που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, θα διεκδικεί τα αναφαίρετα δικαιώματα λαού και νεολαίας, που χτυπιούνται βάναυσα από την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, απηύθυνε χτες ο Τάκης Σινιόρος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β` Αθηνών και καθηγητής του ΤΕΙ Πειραιά, ο οποίος περιόδευσε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Συζήτησε και παρέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, διοικητικό και διδακτικό προσωπικό, καθώς και τους φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου. Τους μίλησε για το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, την ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τη νεολαία, αλλά και την τραγική κατάσταση στην οποία έχει έρθει η παιδεία, η υγεία κ. ά. Τους μετέφερε, επίσης, τον προβληματισμό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τη μετα-ΟΝΕ εποχή, αλλά και την επόμενη μέρα των εκλογών. «Η περίοδος είναι πράγματι πολύ κρίσιμη και οι εργαζόμενοι χρειάζεται να αναζητήσουν λύσεις σε ρήξη με τη σημερινή κατάσταση. Εμείς προτείνουμε τη συγκρότηση μετώπου που θα παλεύει για όλα όσα μας ανήκουν», είπε, ενώ εξήγησε ότι «η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι αυτή που θα πάει στο ΚΚΕ».

Στη συνέχεια ο Τ. Σινιόρος περιόδευσε στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, ενώ μετά βρέθηκε στα αμφιθέατρα του Ιδρύματος, μιλώντας στους φοιτητές για τα προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επισήμανε, συγχρόνως, το χτύπημα των δικαιωμάτων της νεολαίας στη μόρφωση και την εργασία, αλλά και τις επιλογές της κυβέρνησης που θέλει τους νέους ουσιαστικά καταρτίσιμους, απασχολήσιμους και με τη νέα έκδοση, όπως χαρακτηριστικά είπε, «συνταξιοδοτήσιμους». Τους υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ δε βρίσκεται κοντά τους μόνο στις εκλογές, αλλά είναι πάντα παρόν στους αγώνες και θα είναι πάντα μπροστά στην πάλη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νεολαίας.

ΕΥΒΟΙΑ
Με την αγωνιστική πρόταση του ΚΚΕ οι γυναίκες της υπαίθρου

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας).-

«Να μην αφήσουμε να πάει χαμένο ούτε δευτερόλεπτο, εντείνοντας τη δουλιά μας, ούτως ώστε να "ξεκλειδώσουμε" όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια, μαγαζιά, γραφεία, εργοστάσια και να 'ρθουμε σε επαφή με όσο μπορούμε περισσότερες λαϊκές δυνάμεις, με την εκλογική διακήρυξη του Κόμματος στο χέρι, με τα εκλογικά μας φυλλάδια, με τις καθημερινές εξορμήσεις για διάδοση και άνοδο της κυκλοφορίας του "Ρ". Το "ήφισε τώρα ΚΚΕ" να αντηχήσει απ' άκρη σ' άκρη στη χώρα μας».

Μ' αυτό το κάλεσμα, στο τέλος της ομιλίας της Αλ. Γιαννούση, μέλους του Γυναικείου Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθύνθηκε στις γυναίκες, μέλη, οπαδούς και φίλους του Κόμματος που συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Εύβοιας στο ξενοδοχείο «Παλίρροια» στη Χαλκίδα, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης ενόψει των εκλογών της 9ης Απρίλη και με αφορμή την 8η Μάρτη.

Στην ίδια εκδήλωση αναγγέλθηκε και η συμμετοχή ως υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, της Γεωργίας Λαδογιάννη, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Καλό σημάδι» για την απήχηση των πολιτικών θέσεων και της πολιτικής πρότασης του Κόμματος στο «άλλο μισό τ' ουρανού», η προχτεσινή συγκέντρωση των γυναικών της Χαλκίδας, έστειλε αισιόδοξα μηνύματα και για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Εύβοια.

Η γυναίκα του μόχθου, η γυναίκα - σύζυγος, η γυναίκα - μάνα, η γυναίκα - νοικοκυρά, η γυναίκα - επιστήμονας, δεν έχει άλλη επιλογή από το δρόμο του αγώνα που ταυτίζεται με την αγωνιστική πορεία του ΚΚΕ για τα δίκια των εργαζομένων και του λαού και του γυναικείου κινήματος. Εξάλλου, όπως επισήμανε στην ομιλία της η υποψήφια βουλευτής Γεωργία Λαδογιάννη, «στη χώρα μας ο αγώνας της γυναίκας έχει ένα σταθμό, που είναι και αφετηρία, που ώθησε τους αγώνες της να έχουν μεγαλύτερη δυναμική παρουσία και ένα προηγούμενο στις διεκδικήσεις της.

Το όριο - σταθμός είναι η αναγνώριση της γυναίκας ως πολιτικής οντότητας, πολιτικού υποκειμένου. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης από τη λαϊκή εξουσία της ελεύθερης Ελλάδας. Στο ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου των Κορυσχάδων, που είχε χαρακτήρα προσωρινού συνταγματικού χάρτη, αναφέρονταν στο άρθρο 5 "Ολοι οι Ελληνες, άντρες και γυναίκες, έχουν τα ίδια πολιτικά και αστικά δικαιώματα". Τέλος, με διάταγμα της ΠΕΕΑ δόθηκε το δικαίωμα στις γυναίκες να εκλέγουν και να εκλέγονται στο Εθνικό Συμβούλιο, στις διοικήσεις των οργάνων, τα δικαστήρια κ.ά. Στις εκλογές που έγιναν το 1944 στην ελεύθερη Ελλάδα εκλέχτηκαν οι πρώτες βουλευτίνες (5 τον αριθμό)».

Τ. ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Η συσπείρωση της εργατικής τάξης φραγμός στην αντιλαϊκή πολιτική

Η ανάγκη δημιουργίας του Λαϊκού Μετώπου που θα έρθει σε συνολική ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική, ώστε να θέσει τις βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία, ήταν η κεντρική ιδέα της ομιλίας του Τ. Γόντικα, στελέχους του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στα εργοτάξια των αρχαιολογικών ανασκαφών που γίνονται στα πλαίσια κατασκευής της Αττικής οδού.

Ο Τ. Γόντικας, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους, αποκάλυψε τη δέσμη των αντιλαϊκών μέτρων, τονίζοντας ότι ενώ «τα δύο μεγάλα κόμματα τάζουν λαγούς με πετραχήλια αποκρύπτουν συστηματικά την άνοδο της ανεργίας στο 13% και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων. Ξέρουνε όμως πολύ καλά να μας δουλεύουνε ψιλό γαζί. Μας λέγανε ότι θα μπούμε στην ΕΕ και θα λυθούν όλα τα προβλήματά μας, αλλά βλέπουμε ότι γίναμε ακόμα πιο φτωχοί. Η αγροτική τάξη συρρικνώθηκε από το 30% στο 20% του πληθυσμού και στόχος τους είναι να τη φτάσουν στο 7%. Ο δημόσιος τομέας υποβαθμίζεται καθημερινά, ώστε να πουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί στους ιδιώτες και πολλοί από τους εργαζόμενους να πεταχτούν στο δρόμο. Η κυβέρνηση, τον Αύγουστο του 1998, ψήφισε το νόμο 3629 που καταργεί το 8ωρο και δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να δουλεύουμε όποιες μέρες και ώρες θέλουν αυτοί. Η ΝΔ ψήφισε νόμο το 1993 για το ασφαλιστικό που ορίζει ότι οι νεοεισερχόμενοι στην παραγωγή θα παίρνουνε σύνταξη στα 65. Εχουν βάλει στόχο, συνάδελφοι, να καταργήσουν κάθε παροχή προς τους εργαζόμενους σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Στη συνέχεια ο Τ. Γόντικας ανέλυσε το νόημα της ψήφισης του ΚΚΕ και τη σημασία της συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου. Συγκεκριμένα επισήμανε ότι «στόχος του ΚΚΕ είναι να δημιουργηθεί ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο, που όσο μεγαλώνει, θα βάζει φραγμούς στην αντιλαϊκή πολιτική και θα θέτει ζήτημα αλλαγής της εξουσίας. Μιας σοσιαλιστικής εξουσίας. Δεν πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στα δύο μεγάλα κόμματα να λένε μετά τις εκλογές ότι ο ελληνικός λαός μάς έδωσε την εντολή να εφαρμόζουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Γι' αυτό σας καλούμε να ενισχύσετε το ΚΚΕ στις εκλογές, ώστε η ψήφος σας να είναι ψήφος αντίστασης και διαμαρτυρίας».

ΚΚΕ
Περιοδείες και συγκεντρώσεις

Ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής της Β' Πειραιά, βρίσκεται από χτες Παρασκευή στη Γερμανία, όπου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση ΟΔ Γερμανίας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα: Σήμερα Σάββατο, στις 5μ.μ., στην Κολωνία, σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση. Αύριο, Κυριακή, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στα γραφεία της στη Βόννη, ενώ στις 5μ.μ. στο Ντίσελντορφ ο Σπ. Χαλβατζής θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.

  • Την Τετάρτη, 15/3, ο Σπ. Χαλβατζής θα περιοδεύσει σε εργασιακούς χώρους στο Πέραμα, από τις 9 το πρωί.

Ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας, θα επισκεφτεί την Τετάρτη 15/3, το Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων στις 10 το πρωί.

Την ίδια μέρα ο Ορέστης Κολοζώφ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Χαϊδάρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ανοιξη», στις 7 το βράδυ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΚΕ, για να οικοδομηθεί η Αριστερά του Μέλλοντος

Με δήλωσή του ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ στο Νομό Καστοριάς Γιώργος Τριαντόπουλος, εκφράζει την υποστήριξή του στο ΚΚΕ. Οπως αναφέρει ο Γ. Τριαντόπουλος, υποστηρίζει το ΚΚΕ γιατί αυτό αποτελεί τη μόνη δύναμη η οποία μπορεί να ξαναδιδάξει το ήθος, την εντιμότητα, τη διαφάνεια, τις παραδοσιακές και διαχρονικές αξίες.

«Τη μόνη δύναμη, συνεχίζει, η οποία μπορεί ν' αντισταθεί στην ισοπέδωση κοινωνίας και κράτους και στη χρησιμοποίηση των συσσωρευμένων κατακτήσεων και υποδομών "δια ίδιον όφελος" μιας μειοψηφίας, στο όνομα του εκσυγχρονισμού, των "προγραμμάτων" της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της νέας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

Ως τη μόνη δύναμη η οποία μπορεί να γίνει η βάση οικοδόμησης της Αριστεράς του Μέλλοντος, με τις δικές της αρχές, το δικό της κόσμο, το δικό της χώρο, τη δική της δουλιά. Τα αποτελέσματα της όποιας δουλιάς, δε θα διαπραγματεύονται στο πολιτικό χρηματιστηριακό παιχνίδι των ισορροπιών, των συγκυβερνήσεων ή των συμψηφισμών αρχών και δικαίων, αλλά θα διαχέονται σε όλην την κοινωνία, αποτελώντας υλικό, οδηγό και μοχλό για την ισορροπία της ίδιας της κοινωνίας, την πραγματική ανάπτυξη και τη σωτηρία του ανθρωπιστικού κοσμοειδώλου», καταλήγει ο Γ. Τριαντόπουλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ