Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να έρθουμε σε ρήξη με τη σημερινή κατάσταση

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο περιόδευσε  ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Β' Αθηνών Τάκης Σινιόρος

Κάλεσμα να συσπειρωθούν και να συμπαραταχτούν όλοι με το ΚΚΕ, συγκροτώντας ισχυρό μέτωπο αγώνα, που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, θα διεκδικεί τα αναφαίρετα δικαιώματα λαού και νεολαίας, που χτυπιούνται βάναυσα από την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, απηύθυνε χτες ο Τάκης Σινιόρος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β` Αθηνών και καθηγητής του ΤΕΙ Πειραιά, ο οποίος περιόδευσε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Συζήτησε και παρέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, διοικητικό και διδακτικό προσωπικό, καθώς και τους φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου. Τους μίλησε για το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, την ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τη νεολαία, αλλά και την τραγική κατάσταση στην οποία έχει έρθει η παιδεία, η υγεία κ. ά. Τους μετέφερε, επίσης, τον προβληματισμό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τη μετα-ΟΝΕ εποχή, αλλά και την επόμενη μέρα των εκλογών. «Η περίοδος είναι πράγματι πολύ κρίσιμη και οι εργαζόμενοι χρειάζεται να αναζητήσουν λύσεις σε ρήξη με τη σημερινή κατάσταση. Εμείς προτείνουμε τη συγκρότηση μετώπου που θα παλεύει για όλα όσα μας ανήκουν», είπε, ενώ εξήγησε ότι «η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι αυτή που θα πάει στο ΚΚΕ».

Στη συνέχεια ο Τ. Σινιόρος περιόδευσε στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, ενώ μετά βρέθηκε στα αμφιθέατρα του Ιδρύματος, μιλώντας στους φοιτητές για τα προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επισήμανε, συγχρόνως, το χτύπημα των δικαιωμάτων της νεολαίας στη μόρφωση και την εργασία, αλλά και τις επιλογές της κυβέρνησης που θέλει τους νέους ουσιαστικά καταρτίσιμους, απασχολήσιμους και με τη νέα έκδοση, όπως χαρακτηριστικά είπε, «συνταξιοδοτήσιμους». Τους υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ δε βρίσκεται κοντά τους μόνο στις εκλογές, αλλά είναι πάντα παρόν στους αγώνες και θα είναι πάντα μπροστά στην πάλη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ