Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Βούγια

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στη Θεσσαλονίκη, τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΝ, η μεταγραφή, όπως τη χαρακτήρισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος του υποψήφιου δημάρχου, με τη στήριξη του ΣΥΝ, Σπ. Βούγια.

Με χθεσινή της ανακοίνωση, η Δημοτική Παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρώτη Πόλη», που υπογράφεται από τον επικεφαλής της και τους δημοτικούς της συμβούλους, τονίζει ότι η επιλογή αυτή αντικειμενικά προκαλεί αντιδράσεις στο μεγαλύτερο μέρος των στελεχών και οπαδών της δημοτικής παράταξης. Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τους στόχους αυτής της επιλογής σε επίπεδο Δήμου, με δεδομένη, τη δήλωση Βούγια περί «ενδεχόμενης καθόδου του στις δημοτικές εκλογές επικεφαλής άλλου σχήματος», ενώ κριτικάρει και τη «σιωπή» που τηρούν για το θέμα, τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή, η κεντρική ηγεσία και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ. Η δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ ζητάει να μάθει αν θα προσχωρήσει σ' αυτήν ο Σπ. Βούγιας ή το ΠΑΣΟΚ θα εκφράζεται ανεξάρτητα και παράλληλα και από τον Σπ. Βούγια.

«Η δημοτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ακράδαντα ότι δεν ωφελεί, αλλά αντιθέτως ζημιώνει η δημιουργία σύγχυσης με τη θολή και ύποπτη άποψη περί νέων παρατάξεων στο Δήμο Θεσσαλονίκης από τον βουλευτή πλέον του ΠΑΣΟΚ Σπ. Βούγια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παραμένει ανένταχτος, συμπαθών το ΠΑΣΟΚ!!

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο Σπ. Βούγιας προσπάθησε, χωρίς όμως να μπορέσει, να εξηγήσει την απόφασή του να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι το περιβάλλον που δημιουργεί η κυβέρνηση τον βρίσκει σύμφωνο και, προσπαθώντας να εξηγήσει τις κινήσεις του, είπε ότι ραγδαία αλλάζει η πραγματικότητα και αλλάζουμε κι εμείς, αλλά αυτός ιδιαίτερα, αλλάζοντας, ανανεώνεται. Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι το συμπαθεί, αλλά δεν εντάσσεται, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ΣΥΝ, σημειώνοντας ότι πιστεύει πως «θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί στην πορεία». Απαντώντας σε ερώτηση, δήλωσε ότι παραμένει ανένταχτος στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, υποστηρίζοντας την κυβέρνηση. Είπε ότι δεν υπήρξε θέμα αντιπαροχής και ότι για την επιλογή του δεν υπήρξαν μόνο αρνητικές αντιδράσεις. Πρόσθεσε ότι θα παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, χωρίς να ενταχθεί στη δημοτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ότι θα παραιτηθεί από αυτό μόνο στην περίπτωση που καταλάβει ότι οι δύο αυτοί ρόλοι δε συμβιβάζονται.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο ΣΥΝ

Σε ανακοίνωση του Τάκη Κατσαρού, μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ, αναφέρεται ότι ο Σπ. Βούγιας είναι τυπικός εκπρόσωπος της κυριαρχίας των κανόνων του life-style, της επίπλαστης εικόνας και της εντυπωσιοθηρίας, σε βάρος της πολιτικής ουσίας. «Εμείς, στο ΣΥΝ, εκθρέψαμε και αναδείξαμε την περίπτωση του κυρίου Βούγια, ποντάροντας, σε εφήμερα - όπως αποδείχτηκε - πολιτικά κέρδη. Δεν είμαστε ούτε ανυποψίαστοι, ούτε απληροφόρητοι. Κάποιοι, από τους σήμερα ολοφυρόμενους εντός του κόμματος, έπεισαν τον κύριο Βούγια ότι η "Θεσσαλονίκη είναι μικρό γήπεδο" γι' αυτόν και ότι "τον περιμένουν οι Βρυξέλλες". Δε δικαιούμαστε, συνεπώς, τώρα, να παριστάνουμε τους εξαπατημένους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ