Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πρέπει να τους σταματήσουμε»

ΑντιΝΑΤΟική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες τα μέλη και οι φίλοι της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη»

«Φτάνουν πια τα εγκλήματα σε βάρος των λαών μας. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε ανενόχλητους, πρέπει να τους σταματήσουμε»,ήταν η έκκληση που έκαναν τα μέλη και οι φίλοι της « Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης -διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν, χτες βράδυ στην πλατεία της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη, κάτω από την ασφυκτική παρουσία της Αστυνομίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την απαρχή των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, ενώ αποτέλεσε και βήμα καταγγελίας της νέας αμερικανοΝΑΤΟικής απόβασης που αναμένεται στη χώρα μας με την πρόφαση της άσκησης στα εδάφη της Νέας Γιουγκοσλαβίας.

Με την προβολή εικόνων από τους αιματηρούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, μουσική και ντουντούκες, τα μέλη της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» κατήγγειλαν για μια ακόμη φορά στο λαό της Θεσσαλονίκης τους απάνθρωπους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και τόνιζαν πως ο πόλεμος συνεχίζεται.

«Ενα χρόνο μετά ο πόλεμος συνεχίζεται και επεκτείνεται», επισημαίνει ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης , μέλος της ΝΔΕ απευθυνόμενος προς τους νέους και τις νέες που συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα. «Ο δεύτερος γύρος που σχεδιάζουν ΝΑΤΟ και ΕΕ θα είναι ακόμα πιο αιματηρός, για να σωπάσουν οριστικά όσες φωνές αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό. Η κατάπαυση του πυρός που επιβάλανε με τις στρατιωτικές δυνάμεις ήταν μόνο ένα κόλπο για να πατήσουν οι φονιάδες στα Βαλκάνια. Ενα χρόνο μετά, η Ελλάδα παραμένει ορμητήριο των Αμερικανών. Λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, ξένος ιμπεριαλιστικός στρατός θα διασχίζει τη χώρα μας για να πνίξει στο αίμα τους λαούς της Βαλκανικής. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δώσει για άλλη μια φορά τη συγκατάθεσή της, διατηρεί τις ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή. Ετοιμάζεται να στείλει κι άλλους Ελληνες στρατιώτες στρατιώτες στη Γιουγκοσλαβία. Δένει τη χώρα μας πιο σφιχτά στο ιμπεριαλιστικό τανκ».

Η ΝΔΕ καλεί τους νέους και τις νέες, ολόκληρο το λαό της πόλης να ορθώσουν και πάλι το ανάστημά τους, να μην αφήσουν να χρησιμοποιηθεί η χώρα μας για τις σφαγές τους. Να γίνουν όλοι μαζί η υπερδύναμη που θα σταματήσει τα απάνθρωπα σχέδιά τους. Καλεί ολόκληρο το λαό να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο 18 Μάρτη, ημέρα απόβασης των ΝΑΤΟικών, στις 7μμ, στην κεντρική πύλη του Λιμανιού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπολεμική πικετοφορία (2003-03-13 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες και δραστηριότητες αλληλεγγύης (2002-03-08 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο (2000-03-15 00:00:00.0)
Οι λαοί μπορούν να νικήσουν (1999-08-06 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στην Ακρόπολη (1999-07-31 00:00:00.0)
Καμιά επανάπαυση, αντίσταση τώρα (1999-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ