Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστική συσπείρωση στην Αρτα

(Ανταπόκριση ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΩΒΑΣ)

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αγωνιστικής συσπείρωσης, παρουσία δεκάδων εκπροσώπων μαζικών φορέων του Νομού Αρτας, παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Την παρουσίαση έκανε ο γραμματέας της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ, Γρηγόρης Καραγιάννης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Εκ μέρους της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ σας καλέσαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε το ψηφοδέλτιο για το Ν. Αρτας του ΚΚΕ και την επιτροπή στήριξής του. Κάναμε προσπάθεια να εκφράζει όλες τις κοινωνικές ομάδες και τα γεωγραφικά διαμερίσματα του νομού.

Το ψηφοδέλτιο και η επιτροπή στήριξης είναι καρπός της αγωνιστικής συσπείρωσης και πάλης του αρτινού λαού, αποτελεί ψηφοδέλτιο μάχης και αντίστασης. Αντικατοπτρίζει την ενότητα που σφυρηλατήθηκε το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στους κομμουνιστές και στους ανυπόταχτους Αρτινούς μέσα από κοινούς αγώνες.

Το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους μικρομεσαίους, στους άνεργους και στους νέους, στους ανθρώπους της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού, σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν μαζί του ενάντια στην ιμπεριαλιστική "νέα τάξη".

Απαντώντας στους κήρυκες των μονόδρομων τονίζουμε πως υπάρχει λύση: Ο δρόμος του λαού, ο δρόμος της αντίστασης και της αντεπίθεσης, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και τη δημιουργία ενός πλατιά λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου, που θα συσπειρώνει τις ριζοσπαστικές δυνάμεις και τα λαϊκά στρώματα.

Οι εργαζόμενοι και οι αγρότες πρέπει πια να ξεφύγουν απ' τα ψευτοδιλήμματα και να πάνε στις κάλπες με ένα μόνο ερώτημα: «Αντίσταση ή υποταγή;». Και να επιλέξουν την αντίσταση, στηρίζοντας αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο μάχης του ΚΚΕ, ενισχύοντας έτσι τη μοναδική αντιπολιτευτική δύναμη σήμερα, θέτοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας ισχυρής λαϊκής εξουσίας αύριο.

Στόχος είναι η αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ και η καταψήφιση των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Απ' αυτές τις εκλογές θα πρέπει να προκύψει αδύναμη κυβέρνηση γιατί με την ένταξη στην ΟΝΕ, η κατάσταση για τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, τη νεολαία και όλα τα λαϊκά στρώματα θα είναι πιο σκληρή και οδυνηρή.

Το ψηφοδέλτιο εκφράζει συγκεκριμένα την πολιτική και τους προσανατολισμούς του Κόμματός μας. Αποτελείται από τους:

- Νικήτα Γλυνάτση, υπάλληλο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και μέλος του ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρτας.

- Βαγγέλη Μιχάλη, φαρμακοϋπάλληλο, μέλος του ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρτας.

- Κων/νο Παπαϊωάννου, υπάλληλο και συνδικαλιστή στο χώρο της ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρτας.

-Μάρκο Πουρναρά, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Αρτας και πρόεδρο του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ