Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανεβάζει τους τόνους ο Κ. Καραμανλής

Σε ομιλία του χθες το βράδυ στη Λαμία, ο Κ. Καραμανλής, αφού επανέλαβε τα γνωστά παράπονα για αντιγραφή του προγράμματος της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ και προχωρώντας ένα ακόμα βήμα, έκανε λόγο για «ιδεολογία του τίποτα», ενώ κατηγόρησε τον Κ. Σημίτη ότι «κατάντησε το ΠΑΣΟΚ ιδεολογικό γυρολόγο και κόμμα της νομενκλατούρας». Ανεβάζοντας τους τόνους, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ότι συγκροτεί «το πιο νοσηρό κατεστημένο που γνώρισε ο τόπος και η μόνη τους έγνοια είναι η συντήρηση».

Κατά τα λοιπά, η ομιλία του προέδρου της ΝΔ ήταν «καρμπόν» προηγούμενων σε επαρχιακές πόλεις, δίνοντας έμφαση στις υποσχέσεις για μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου, τα οποία, όμως, δεν είναι παρά ασπιρίνες, αφού την ίδια στιγμή υπερθεματίζει υπέρ των καταστροφικών επιλογών των Βρυξελλών.

Οι αναφορές στην ανεργία, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην εγκληματικότητα, στην υγεία και την παιδεία, αποτελούν τους σταθερούς άξονες των ομιλιών του προέδρου της ΝΔ, στην προσπάθειά του να εμφανίσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του ως ...φιλολαϊκή. Επιπλέον, όπως συμβαίνει σε κάθε επαρχιακή πόλη, έτσι και στη Λαμία παρουσίασε και ένα πακέτο προτάσεων και μέτρων για τα τοπικά προβλήματα. Καθ' οδόν προς τη Λαμία, σταμάτησε στα Καμμένα Βούρλα για να αποκαλύψει την πραγματική κατάσταση του οδικού δικτύου και να καταγγείλει την κυβέρνηση, που «προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες με φιλμάκια και τηλεοπτικά σποτ».

Γκρίνια για τις λίστες

Στο μεταξύ, ενδεικτικό του κλίματος υποδοχής που συνάντησαν οι λίστες της ΝΔ είναι χθεσινό σχόλιο του διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου» Γ. Κύρτσου: «Η λίστα της ΝΔ έχει τα ίδια πολιτικά, κοινωνικά χαρακτηριστικά με τη λίστα του ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί έναν ακόμη θρίαμβο της λογικής των πολιτικών μηχανισμών σε βάρος της κοινωνίας. Λείπουν οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, οι γυναίκες, όλοι όσοι μπορούν να εκφράσουν μια νέα κοινωνική δυναμική και να ενισχύσουν τις σχέσεις πολιτικής και κοινωνίας». Εξάλλου, βουλευτές σε κατ' ιδίαν συζητήσεις έλεγαν ότι βασικό χαρακτηριστικό των ψηφοδελτίων της ΝΔ είναι η επιδίωξη για «καραμανλοποίηση» της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ