Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ.ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Κριτική για πρακτικές λασπολογίας

Για προεκλογικές πρακτικές λασπολογίας, κατήγγειλε χτες από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, σε μια ιδιαίτερα επιθετική εναντίον του πρωθυπουργού ομιλία με οξείς τόνους.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε «την πολιτική επιχειρηματολογία έρχεται να αναπληρώσει η λάσπη, η συκοφαντία κατά του πολιτικού αντιπάλου και η εκατέρωθεν σκανδαλολογία τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε μόνιμη γενικευμένη και οξυνόμενη κρίση: Ανεργία της τάξεως του 12%, αδιέξοδο της εξωτερικής πολιτικής, κρίση της παιδείας και του συστήματος υγείας, ερήμωση της υπαίθρου». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «μέσω της σκανδαλολογίας ευτελίστηκε η πολιτική και συνολικά η κοινωνική ζωή, συνέχεια της ίδιας λογικής ήταν και η ακατάσχετη προεδρολογία των τελευταίων μηνών». Επίσης, όσον αφορά την περίφημη «θεωρία της χαμένης ψήφου» υποστήριξε πως «πρόκειται για μια βαθιά αντιδημοκρατική θεωρία που σκόπιμα διαστρεβλώνει και παραποιεί το περιεχόμενο και τις έννοιες του Συντάγματος».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ έβαλε επίσης κατά των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, σχολιάζοντας πως «η τηλεόραση έχει μετατραπεί σε βασικό μηχανισμό πολιτισμικής χειραγώγησης, ιδιαίτερα των στρωμάτων που βρίσκονται στη ζώνη της εξαθλίωσης και της περιθωριοποίησης». Ταυτόχρονα, αναδεικνύει νέα μοντέλα πολιτικής συμπεριφοράς βασισμένα στην ατομική σχέση, στην παθητική παρακολούθηση από το σπίτι και στα τηλεοπτικά στρογγυλά τραπέζια. Ο Δημήτρης Τσοβόλας, πάντως, δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί τη γνωστή λογική του «παλιού καλού ΠΑΣΟΚ», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «μετατρέψατε το ΠΑΣΟΚ από κίνημα αλλαγής σε κόμμα της πιο θλιβερής παρασκηνιακής συναλλαγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ