Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Καταδικάζει το σκοταδισμό και τις διώξεις

«Ο διωγμός εφημερίδων και εντύπων, το κάψιμο βιβλίων, αλλά και οι πρωτοφανείς για τα χρονικά της σύγχρονης κοινωνίας μας δικαστικές παρεμβάσεις, γυρίζουν τη χώρα μας πολλά χρόνια πίσω και ταυτόχρονα εγκυμονούν κινδύνους για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας».

Τα παραπάνω τονίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής, που, στη συνεδρίαση του στις 9 Μάρτη, ασχολήθηκε διεξοδικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Γεγονότα που έχουν συμβεί εις βάρος της ελεύθερης έκφρασης και της ελευθεροτυπίας (διωγμός «Ριζοσπάστη», περιοδικών κλπ.), με αποκορύφωμα το κάψιμο βιβλίων, αλλά και την πρωτοφανή απόφαση δικαστηρίου για την απαγόρευση κυκλοφορίας βιβλίου σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας.

Το ΔΣ Καισαριανής εκφράζει ακόμα την κατηγορηματική του αντίθεση σε μεθόδους και πρακτικές θρησκευτικού χομεϊνισμού, ενώ επισημαίνει ότι η ηρωική αυτή πόλη με τις τόσες παραδόσεις και τα τόσα θύματα από το φασισμό, «δε θα επιτρέψει την αναβίωση πρακτικών και αντιλήψεων που οδήγησαν τον Χίτλερ στην εξουσία και φυσικά θα αντιπαλέψει μαζί με τον δημοκρατικό λαό της πόλης μας τους νοσταλγούς τέτοιων αντιλήψεων και πρακτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ