Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
K. KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Συναίνεσε στην αναπαραγωγή του δικομματικού σκηνικού

Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τα κρατικά μέσα ενημέρωσης άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, κατηγορώντας την παράλληλα ότι σπαταλάει τεράστια ποσά για την προεκλογική της προβολή. Ομως τελικά δέχτηκε να αναπαραχθεί το δικομματικό σκηνικό των εκλογών του 1996 με τηλεοπτική «μονομαχία» δική του και του πρωθυπουργού, με το σκεπτικό ότι ο Κ. Σημίτης δε δέχεται τίποτα το διαφορετικό.

Ο Κ. Καραμανλής, αφού ανέπτυξε τις προτάσεις του για κατάργηση των ανοιχτών συγκεντρώσεων και αγορά τηλεοπτικού χρόνου από την κυβέρνηση και διάθεσή του στα κόμματα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη «μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης». Ως χαρακτηριστικό της σημείο ανέφερε τη φημολογία που εκπορεύεται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ βρίσκεται πίσω από την πτώση του Χρηματιστηρίου, καλώντας τον πρωθυπουργό να «μαζέψει τους λασπολόγους». Ο Κ. Σημίτης στη δευτερολογία του απέφυγε να πάρει καθαρή θέση για την υπόθεση, λέγοντας ότι γίνεται έρευνα από τα αρμόδια όργανα και τονίζοντας υπαινικτικά ότι τα σχετικά πορίσματα θα ανακοινωθούν «στο λαό».

Επικριτικός ήταν και για τη στάση των κρατικών μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι «η ανισότητα σε βάρος της ΝΔ είναι πρωτοφανής, ενώ τα μικρά κόμματα έχουν εξαφανιστεί από τα δελτία ειδήσεων». Επίσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «απολαμβάνει την εργολαβία ύβρεων του υπουργού Δικαιοσύνης» και αναπαράγει τον «κιτρινισμό».

Ο Κ. Καραμανλής ζήτησε την αντικατάσταση των υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Τύπου με υπηρεσιακούς κοινής αποδοχής, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει «καμία λοξοδρόμηση». Επίσης χαρακτήρισε ως δείγμα αυταρχισμού την εγκύκλιο της Β. Παπανδρέου για τη χρήση των διάφορων χώρων από τα κόμματα, λέγοντας ότι έτσι ακυρώνονται οι αποφάσεις των δήμων και υπαγορεύονται εντολές υποταγής στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι με την εγκύκλιο ακυρώνεται η απόφαση του Δήμου Αθήνας, με την οποία η πλατεία Συντάγματος παραχωρούνταν προεκλογικά στο κόμμα της ΝΔ.

Συχνές ήταν οι αναφορές του προέδρου της ΝΔ στο «καθεστώς» του ΠΑΣΟΚ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε ότι όλα αυτά λέγονται επειδή ο ελληνικός λαός με την ψήφο του επιλέγει το ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση. Αναφορά και στη χρήση των κοινοτικών κονδυλίων για τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης έκανε ο Κ. Καραμανλής, καταγγέλλοντας ότι είναι παράνομες και τελικά δε θα πληρώσει η ΕΕ τα σχετικά κονδύλια, με αποτέλεσμα το κόστος της «προπαγάνδας» να πέσει στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρέχει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα (2005-12-13 00:00:00.0)
Αλλοθι για σκληρή λιτότητα (2004-04-17 00:00:00.0)
Αναμένεται εντός ημερών ο δεύτερος τόμος (2003-12-11 00:00:00.0)
Ο Πάγκαλος τους θύμισε ...Αβραμόπουλο (2003-11-11 00:00:00.0)
Κροτίδες , σκιές και φαντάσματα... (2003-06-05 00:00:00.0)
Κόντρα και ...συναίνεση (2000-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ