Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τρέχει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα

Αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την πηγή παραγωγής των σκανδάλων, που δεν είναι άλλη από την ίδια τη φιλομονοπωλιακή πολιτική που εφαρμόζει, η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι διαφέρει από τους προκατόχους της, επειδή τάχα παραπέμπει «όλες τις υποθέσεις» στη Δικαιοσύνη...

Με την αποπομπή στελεχών της και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη επιχειρεί η κυβέρνηση Καραμανλή να «πνίξει» τις καταγγελίες και να κουκουλώσει τα σκάνδαλα, που σκάνε το ένα μετά το άλλο με «κινηματογραφική ταχύτητα».

Αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την πηγή παραγωγής των σκανδάλων, που δεν είναι άλλη από την ίδια τη φιλομονοπωλιακή πολιτική που εφαρμόζει, η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι διαφέρει από τους προκατόχους της, επειδή τάχα παραπέμπει «όλες τις υποθέσεις» στη Δικαιοσύνη, η οποία προ πολλού έχει μετατραπεί σε Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Την ίδια στιγμή, η ρητορική του Κ. Καραμανλή περί μηδενικής ανοχής σε ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα, αλλά μάλλον αποτελεί ένα βολικό άλλοθι για τη συνέχιση της ίδιας σκανδαλώδους πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, καθόλου πειστικές δεν ήταν οι απαντήσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών για τους λόγους της αποπομπής του προέδρου του ΟΕΚ Αγγ. Οικονομόπουλου, μετά από πληροφορίες που δημοσίευσε κυριακάτικη εφημερίδα ότι ζήτησε «μίζα» από τον επιχειρηματία Πρ. Εμφιετζόγλου για να δώσει εντολή εκταμίευσης ποσού που όφειλε ο ΟΕΚ στην εταιρία του μεγαλοεργολάβου.

Εξόφθαλμη ήταν η αδυναμία του κυβερνητικού εκπροσώπου να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα, όπως γιατί η κυβέρνηση παρέπεμψε ένα στέλεχός της στη Δικαιοσύνη, αν δεν ευσταθούν οι πληροφορίες της εφημερίδας, όπως διατείνεται ο πρώην πρόεδρος του ΟΕΚ και ο πολιτικός προϊστάμενός του Π. Παναγιωτόπουλος.

«Οταν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια, ένδειξη και πολύ περισσότερο απόδειξη, η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους. Και αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους», υποστήριξε ο Θ. Ρουσόπουλος, παραπέμποντας συνεχώς στις δηλώσεις που είχε κάνε νωρίτερα ο υπουργός Απασχόλησης, στον οποίο πρόσφερε πλήρη κάλυψη, λέγοντας ότι «κινήθηκε ορθώς» και «στην κατεύθυνση των εντολών του πρωθυπουργού». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι δεν έχει σταλεί στον πρωθυπουργό επιστολή καταγγελίας από τον επιχειρηματία Εμφιετζόγλου.

Επίσης, ο εκπρόσωπος δεν μπόρεσε να δώσει καμία εξήγηση στο ερώτημα πώς σειρά κυβερνητικών στελεχών δε δίνουν καμία σημασία στις διακηρύξεις του Κ. Καραμανλή περί μηδενικής ανοχής στη διαφθορά και μπλέκονται συνεχώς σε τέτοιες υποθέσεις. Σχολιάζοντας τη «λίστα» με τα 33 στελέχη της ΝΔ που έχουν φύγει μέχρι τώρα από κυβερνητικά πόστα επισήμανε ότι «δεν μπορεί να μπαίνουν όλα σε ένα τσουβάλι υπονοιών», υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί που «έχουν παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους ή γιατί αποφάσισαν να αλλάξουν πορεία στη ζωή τους»(!).

Φυσικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε στο...«πολιτικώς ανεύθυνο» της κυβέρνησης για τις «πράξεις» των στελεχών της σε μια προσπάθεια να μείνει στο απυρόβλητο η εφαρμοζόμενη πολιτική και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, μετακύλησε τις ευθύνες στους υπουργούς, λέγοντας ότι «είναι αυτονόητο πως την πολιτική ευθύνη αναλαμβάνει κάθε βουλευτής και υπουργός την ώρα της ορκωμοσίας του».

Ρόλο σωματοφύλακα του πρωθυπουργού ανέλαβε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης δηλώνοντας ότι «όσες περιπτώσεις κι αν υπάρχουν δεν ακυρώνουν την πολιτική βούληση του Κ. Καραμανλή και της ΝΔ για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς».

Στο φόντο αυτών των εξελίξεων, μόνο ειρωνικά μειδιάματα προκαλεί η κατηγορητική «διαβεβαίωση» του ίδιου του Κ. Καραμανλή στην ΚΕ της ΝΔ το περασμένο Σάββατο ότι «ακολουθούμε πορεία διαρκούς μετωπικής σύγκρουσης με τα φαινόμενα της διαφθοράς και τις παθογένειες που τα αναπαράγουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ