Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η έκρηξη και το αμερικανικό ενδιαφέρον

Γρηγοριάδης Κώστας

«Τι κρύβει η επιμονή των ΗΠΑ» έλεγε ο τίτλος ρεπορτάζ του χτεσινού «Ελεύθερου Τύπου», με υπέρτιτλο «Τρομοκρατία» και υπότιτλο «Με την αγορά ή όχι των F-16 συνδέει η κυβέρνηση την αναθέρμανση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για τη 17 Νοέμβρη». Και στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρονταν, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η ολική επαναφορά της τρομοκρατίας στην ατζέντα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων προβληματίζει την κυβέρνηση που διαπιστώνει ότι τα όρια της "στρατηγικής συνεργασίας" με τις ΗΠΑ είναι πολύ ρευστά όταν διακυβεύονται αμερικανικά συμφέροντα...

...Σε κάθε περίπτωση η αναθέρμανση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για την εγχώρια τρομοκρατία κρίνεται από αρμόδιους κύκλους ως "περίεργη" και "πολυσήμαντη", ενώ όλα δείχνουν ότι συνδέεται ευθέως και με την προσεχή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, κατά την οποία θα κριθεί η αγορά των F-16, τα οποία πριν από λίγες μέρες διαφήμισε δημόσια ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα κ. Τσαρλς Ρις...».

Κι αφού είχαμε την «αναθέρμανση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για την εγχώρια τρομοκρατία», ήρθε και η χτεσινή έκρηξη έξω από το υπουργείο Οικονομίας, για να γίνει το αμερικανικό ενδιαφέρον περισσότερο ...χεροπιαστό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ