Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μη μείνει αναπάντητη η πρόκληση

Εκκληση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας για έκφραση αλληλεγγύης

Καμπάνια ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών να τη θέσει εκτός νόμου έχει ξεκινήσει η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας(ΚΕΝ) Τσεχίας και καλεί σε αλληλεγγύη, με ανακοίνωση-κάλεσμά της, κάθε προοδευτικό άνθρωπο στον κόσμο.

Απαντώντας στο σαθρό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι «ως κοινωνική οργάνωση δεν μπορεί να υπεισέρχεται στο χώρο που δραστηριοποιούνται τα πολιτικά κόμματα», υπογραμμίζει τα πολιτικά κίνητρα της επίθεσης, σημειώνοντας ότι δε γίνεται το ίδιο με άλλες οργανώσεις άλλων πολιτικών κατευθύνσεων, τους νέους συντηρητικούς, νέους σοσιαλδημοκράτες ή χριστιανοδημοκράτες.

Ακόμα παραπέρα, στην προσπάθεια να ποινικοποιηθούν το πολιτικό πρόγραμμα, η κομμουνιστική ταυτότητα και οι σκοποί της οργάνωσης, που βασίζονται στο μαρξισμό, δηλαδή στη διδασκαλία των Μαρξ, Ενγκελς και Λένιν, με το ...επιχείρημα ότι δήθεν «αυτά περιορίζουν τα δικαιώματα των πολιτών και διαδίδουν το ταξικό μίσος», οι νέοι Τσέχοι κομμουνιστές απαντούν:

«Με βάση το καταστατικό της ΚΕΝ, προγραμματικός στόχος της είναι ο σοσιαλισμός, ως μια κοινωνία δημοκρατική ελεύθερων και ισότιμων ανθρώπων που εξασφαλίζει κοινωνικά δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Η ΚΕΝ είναι οργάνωση εθελοντών που στηρίζεται στη διδασκαλία των Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν και άλλων εκπροσώπων του κομμουνιστικού κινήματος και συνεχίζει την προοδευτική παράδοση του κινήματος της νεολαίας.

Δε συμβιβάζεται με την ιδιότητα του μέλους της οργάνωσης οποιαδήποτε δραστηριότητα ή προπαγάνδα ιδεών που αποσκοπούν στην καταπίεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών και είναι αντίθετη με τη Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η προπαγάνδα της βίας, των οποιωνδήποτε διακρίσεων, εθνικών, εθνοτικών, ρατσιστικών ή θρησκευτικών».

Επίσης, σύμφωνα με το Πρόγραμμα της οργάνωσης: «Η ΚΕΝ είναι ανεξάρτητη, εθελοντική νεολαιίστικη οργάνωση που παλεύει για το επαναστατικό ξεπέρασμα του καπιταλισμού, με κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής και την αντικατάστασή της από την κοινωνική ιδιοκτησία, για την εγκαθίδρυση των προϋποθέσεων της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, ως πρώτη φάση της κομμουνιστικής κοινωνίας που είναι ο τελικός σκοπός. Αυτή την προσπάθεια εκφράζει και ο τίτλος της οργάνωσης, όπου ο όρος κομμουνιστική είναι κατανοητός ως η μελλοντική σε υψηλό επίπεδο οργανωμένη αταξική κοινωνία, όπου η επιβολή στους ανθρώπους αντικαθίσταται από την ελεύθερη διοίκηση των κοινωνικών πραγμάτων, της διαδικασίας παραγωγής, όπου η ολόπλευρη και ελεύθερη ανάπτυξη του καθένα είναι προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων».

Και παρακάτω σημειώνει: «Η ΚΕΝ πιστεύει ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να μεταρρυθμίζεται, γι' αυτό παλεύει για την επαναστατική του ανατροπή από τις εργαζόμενες μάζες. Η εναλλακτική λύση που προτείνουμε είναι το σοσιαλιστικό σύστημα όπου η παραγωγή δεν αποσκοπεί στο κέρδος αλλά στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Η ΚΕΝ υπογραμμίζει ότι χωρίς αμφιβολία «η επίθεση εναντίον της είναι μέρος της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται στην Τσεχία. Στόχος επίσης είναι έμμεσα και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας) που είναι κοινοβουλευτικό κόμμα. Σε αυτό αποσκοπούσε και το ψήφισμα "Καταργήστε τους κομμουνιστές" των δύο γερουσιαστών Μεϊστρζίκ και Σκέκιν, που πέρασε στο Κογκρέσο και αναμένεται να πάει στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Καταλήγοντας η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας καλεί όσους θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια σε αυτή την προσπάθεια ποινικοποίησης του κομμουνιστικού κινήματος, που είναι επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, και να εκφράσει την αλληλεγγύη του, να αποστείλει τις επιστολές διαμαρτυρίας στην εξής διεύθυνση:

Ministerstvo Vnitra, oddeleni volebni a sdruzovani

Namesti Hrdinu 3,

140 21 Praha 4

FAX: 974 816 872

Και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: stiznosti@mvcr.cz

Αντίγραφα αυτών των επιστολών διαμαρτυρίας μπορούν να αποστέλλονται και στη διεύθυνση της ΚΕΝ (KSM) ksm@ksm.cz


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ